Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  12:00

« Re: to mráček

Hufe, ja prave vim, jak to funguje a jestli Ti prijde, ze je se mnou rozmluva jak s 15 letym ditetem, tak Tobe musi byt tak 8!Fakt nema cenu se dal na toto tema bavit!
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  11:56

« to mráček

Je vidět, že jsi nezkušený. Kdybys totiž znal úroveň informací oficiálně poskytovaných škodovkou, tak mlčíš a šoupeš nohama. Horší ale je, že Ti chybí i inteligence na to, abys sám zjistil, že to funguje tak a ne onak. Rozmluva s Tebou je na úrovni 15letého ditěte. Co už ale s Tebou...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  11:53

« to Howard

Správně jsi to shrnul. Tak to je. Tím bych téma uzavřel a ostatní, nechť si žijí v omylu i nadále.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  11:52

Hufe, to co jsem napsal, za tim si stojim(ted vlastne sedim :-))! Tim koncim tuto debatu, protoze ani oficialni udaje Ty neuznavas!
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  11:51

« to luf

Na primitiva, jako Ty, ani není třeba reagovat. Tvé vysvětléní brzdných drah vzalo za své, že? ;o)

BTW, zkus pochopit, že nelze srovnávat max. zpomalení vozidla (tím pádem zde figuruje značnou měrou síla třecí) s jeho zrychlením, kde třecí síla téměř nefiguruje. Jednou jsem to tu už napsal. Jen, pokud toto vozidlo umí celou dobu zrychlování uvádět všechna hnaná kola do smyku (prokluzu) tak, jak se tomu děle právě při brždění. Potom analogie platí. Jinak ne.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  11:47

« to mráček

Meleš pořád dokola. To, že je celek je pravda. To že každá funkce tohoto celku umí pracovat zvlášť, je rovněž fakt. Zkus to překousnout.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  11:28

« Re: to aTTim

Myslim, ze Huf dostane Nobelovu cenu z fyziky: "Ad zrychlení x brždění> Pokud si opravdu myslíš, že je to analogie, tak si to užíj ;o)" Myslim, ze je prvy, ktory zacal vo fyzike rozlisovat zrychlenie a spomalenie. Vivat prof. Hufnagl
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  11:19

Zase jsi vedle EDS je soucasti ASR, tak ho ber jako celek!
  • 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 08.07.02  11:12

« to All

Nezda se vam, ze o brzdeni tu uz bylo receno vic nez dost? Zda se mi, ze jedni uz nemohou presvedcit druhe - tedy kdo mohl pochopit, pochopil a analogicky na druhou stranu, zkratka se uz asi nepresvedcime zadnymi novymi argumenty.

Co takhle se zase bavit o autech?
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 08.07.02  11:10

« Re: Brzdeni 2

PeeKaa> S tim vypoctem brzdne drahy - jestlize dokazes vypocitat, podotykam presne (napr. na cm z rychlosti 50 km a vice)!!! brzdnou drahu jakehokoliv auta (napr. brzdeni smykem), pak jsi pro me buh a chtel bych te poznat :o)

Muzes mi prosim rict, co jsem uvedl nepravdive, ze uvadis "(temer) pravdu". Ovsem pouze z toho, co jsem uvedl, neodpovidej na cizi prispevky, pouze na muj (moje), kdyz mi odpovidas. Vazne by me to zajimalo, jsem tak arogantni, ze si myslim, ze jsem vse uvedl pravdive - v souvislosti s klasickou fyzikou (relativistickou sem prosim neplet :c)
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 08.07.02  11:08

« Re: Brzdeni 2

aTTim> Nemam "v podstate pravdu", jak pises, ale pouze "mam pravdu" v tom, co jsem napsal.
    To, ze setrvacna sila je primoumerna hmotnosti (linearne se s ni zvetsuje) je pravda, ovsem co si neuvedomujes ty, ze treci sila mezi pneu a vozovkou je tez primo umerna hmotnosti (podle sve zakladni rovnice, kde predpokladame soucinitel treni konstantni).
    To znamena, ze se ti hmotnosti z leve a prave strany rovnice vykrati a nemaji vliv - a to bylo to, co chtel dle meho Huf ukazat.
    Ze v praxi to presne neplati a muzes najit mensi, stejnou ci delsi brzdnou drahu pri vetsi hmotnosti a stejne stycne plose je zavineno zmenou hodnoty soucinitele treni pri ruznych podminkach - neni konstanti
    (pro vysvetleni - pri vyssi hmotnosti se uvolni vetsi teplota, tudiz pokud pneu s vozovkou pri teto vyssi teplote maji nizsi soucinitel - zpomali pozdeji, vetsi - rychleji). Myslim, ze to neni tak slozite, aby to uspesny absolvent zakladni skoly nepochopil (bych pouzil tve terminologie :)

Bych se nemusel bavit o brzdach atd., brzdim zase smykem :c) Jinak je to nekonecna debata (ony ty brzdy totiz zase funguji na stejnem principu - tedy treni)

• « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  10:52

« to mráček

Jo, ale za přesně definovaných podmínek. Jedině tak se vyvarujeme Tvého evergreenu "já o voze, Ty o koze" :o)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  10:51

« to mráček

Jsi fakt mimo. Už mě nebavíš. Tak naposled. EDS používá brzdný účinek čerpadla ABS. ASR omezuje výkon. Ve kterém případě se vynaložená energie ztratí a ve kerém ani nevznikne? Fakt jsi mimo. Mizím. Nemá smysl s Tebou ztrácet čas.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  10:49

Hufe, tak uz uz fakt nevim, o cem se bavime, kdyz ne o schopnostech brzdeni!
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  10:48

Prave, ze se nezlikviduje, proste se jen srovnaji otacky! Zbytece by se prave zlikvidolava energie, kdyby se snizili otacky motoru! Zatim co kdyz zasahne EDS, tak auto muze porad silne zrychlovat, pokud zasahne ASR do motoru, tak zrychleni opada a vse se zacne odehravat od zacatku!
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  10:46

« to mráček

To je jasné, že předimenzovaná brzdová soustava má jiné možnosti hlavně ve vyšších rychlostech. O tom se tu ale nebavíme. Už mi to zase připomíná Tvé monology o fci ABS :o))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  10:44

Po 101... Nejsou stejné, ale také většinou nejsou v pásmu, kdy musí EDS regulovat. Zkus zapnout všechny své mozkové buňky a představ si, že se jedno kolo otáčí rychlosti 15rad/s a druhé 19rad/s. Pokud přesune EDS 2rad/s z jednoho na druhé, aby měly stejně (jako je to v té písničce s jabky), zlikviduje se část energie poskytované motorem na zcela zbytečnou operaci, jejíž význam je nulový.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  10:38

Hufe, ano dokaze zastavit stejne, ale brzda preddimenzovana muze jit jeste dal, ma kam... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  10:36

Hufe, nejhorsi na tom je, ze takto funkci ASR popisuje i vyrobce... ;-) Nejlepsi by bylo, kdyby se dala vytahnout data z techto cidel a pak by jsi to teprve videl a snad dokazal i pochopit, jak to funguje! (mysleno tak, ze otacky obou kol pri prokluzu nejsou v 99,9% stejne!)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  10:35

« to mráček

To raději nechtěj. Nic moc...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…