Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  17:16

« Re: 2 tábory (ví x neví)

To Huf:Hufe,až se Ti podaří přesvědčit Ty co neví,dej vědět.Budou tvrdošíjně hájit svoje názory.Asi takhle:lidi se dělí na Ty co neví,že neví(většina a jsou postrachem),potom jsou ty co ví,že neví(třeba já,dá se s nima mluvit),no a potom silně menšinový skupiny co neví,že ví a jsou i jedinci ,že ví,že ví(Einstein).
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  17:15

« Re: Má tady vůbec někdo Fabii nebo jenom brzdy ??

jooo holt není debata jako debata...

Ale neboj, do 2-3 dnů se najde jiný téma :-)

Mě už to taky nebaví furt opravovat cizí příspěvky a říkat - tohle není pravda (viz tvůj příspěvek XYZ...) Takže se to do konce tejdne přehoupne v nšjakou normální debatu...

PeeKaa
  • 00 Reagovat !

foto

08.07.02  17:10

« Má tady vůbec někdo Fabii nebo jenom brzdy ??

Koukám,že ty brzdy by stály za samostatný téma.No nic,nakouk jsem sem a jdu zase pryč.
  • 00 Reagovat !

foto

08.07.02  17:09

« 2 tábory (ví x neví)

Všiml jsem si takové věci. Já, jardad, hasič, Viados a Howard (snad jsem nikoho nevynechal) v prvním táboře máme ve věcech jasno. Nemáme, proč dál diskutovat. Druhý, opoziční tábor, složený z ostatních pořád lehce uniká od tématu, aby si přihodil svou trošku do ohně, ale bohužel se mu stále nedaří nás, co víme, přesvědčit o tom, že na hmotnosti v ideálním stavu záleží. Plácají nesmysly o setrvačné síle, analogiích mezi akcelerací a decelerací, pohrdají rozklady sil a snaží se neustálými poznámkami mimo diskusi zamlžit řešený problém.

Já jsem jasně řekl, že jde o situaci, kdy brzdy jsou schopny odvést veškerou tepelnou energii vzniklou přeměnou z Ek). To ještě teď někteří nechápou. Speciálně aTTim s jeho příhlouplou analogií je tak natvrdlý, že místo argumentů již jen útočí... Smutné.

Prostě a jasně, zá výše uvedených okolností na hmotnosti vozidla nezáleží. Situace se radikálně změní, kdy se teplem sníží účinnost brzd a tyto nebudou schopny Ek->Et odvést. To je ale jasné a o tomto debata není.

Příklad: Fabia 1220kg těžká (1140+já) zastaví ve stejném bodě, jako tatáž s 5ti lidmi na palubě a s plným kufrem zavazadel (do celkové hmotnosti vozu) vážící cca 1700kg. O tom to celé je. Platí to teoreticky i pro kamion, ale tam je otázka brzd o dost těžší.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  16:50

« to mráček

Ad hlupák> Tak proto mně nazýváš volem apod.? :o)))))
  • 00 Reagovat !

foto

08.07.02  16:49

« Strašný kecy

Vážení, poněkud se nám to tu zvrhlo. Každý si našel svou část pravdy, kterou sem vnesl a cítí se být vítězem. Peekaa tvrdí, že se tu bavíme o praxi i když já mu už z počátku jednoznačně řekl, že je to teorie a že se od ní praxe může více méně lišit. Attim je zcela mimo a snaží se to zaplácnout osobními invektivy. Jde o *. Jen to každého z Vás více odkrývá a například pro mně je to cenná zkušenost. Teď vím, že se tu od 95% auditoria dovím jen kraviny.

Prostě je to humus.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  16:07

« Re: Brzdeni 2

Howard> naprosto souhlasim s tvym tvrzenim, ze za idealnich podminek je brzdna draha stejna !
    Bohuzel se tu smesuji dve veci a to "brzdna draha" a "brzdna sila". Brzdna sila je samozrejme pro stejnou brzdnou drahu vetsi pro tezsi vozidlo, ale take muze byt diky vyssi hmotnosti - jinak receno hmotnost se vykrati. A pokud uvazujeme brzdy, ktere jsou schopny auto brzdit na hranici smyku, pak jejich velikost, barva :-) atd. do vztahu vubec nevstupuje. Jarda
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  12:54

« Re: Srovnání

a> jezkovy voci, to snad je sam starej soudruh Berla :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  12:52

« Re: Berlingo

a> hezky jsi to sem vkopiroval. A dal ?
  • 00 Reagovat !

foto

08.07.02  12:45

« 2 Huf

Huf - teď bez emocí, je škoda, že se neumíš (nebo nechceš) vyjádřit přesněji. Napsat "Ad zrychlení x brždění> Promiň, ale o tak lehkých věcech s Tebou diskutovat nebudu. Pokud si opravdu myslíš, že je to analogie, tak si to užíj ;o)" Ale jo, klidně si to užiju, protože to analogie je. Samozřejmě teoretická, ale to už jsme tady probrali víc než dostatečně. A ještě něco - pokud si myslíš, že při zrychlení nepotřebuješ třecí sílu, tak se opravdu vrať do základní školy. Jinými (Tvými) slovy - o tak lehkých věcech s Tebou diskutovat nebudu :o) Chtěl bych vidět, jak by ses rozjel bez třecí síly :o)

Nebudeme to dále rozebírat, já si stojím za svým stejně jáko Vy, pravda je ale jen jedna. Která z nich to je, nechám na posouzení ostatních, třeba se ještě někdo přidá.

Howg.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.02  12:20

« Re: smutné

Juj, tady to zase lítá! Že to asi nemá cenu číst moc zpátky, když jsem byl 3 týdny na dovolené, co???

Huf: ty už jsi zase Hufnágl, a ne Huf? To chceš udržet oba nicky v Top20, ne? Koukal jsem, že když se to sečte, máš už teď prvenství :)))

• « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  12:13

« Re: to mráček

Stejne jsem si nevsiml, ze by nekdo stal za Tebou a jestli ted narazis na tema ohledne brzd, viz plati me predesle prispevky! Ja se celou dobu bavim o maximalnim vyuziti brzd, ne vsak formou smyku. Pokud Vy se bavit o vyuziti brzd formou jejich blokace, tak mozna mate pravdu, viz ty voziky!
  • 00 Reagovat !

foto

08.07.02  12:12

« smutné

Je to smutné,

ale je to internet :-)

jedině na inetu se může stát, že člověk použije haldu faktů (příspěvky 8634 a 8666 + 8698) a odezva jsou jen ironické poznámky naprosto offtopic (8705, 8669, 8667) - (nemluvě o útocích na ostatní 8711,8712) - je fakt že mě taky ujely nervy (jablíčka :-) ale u hufa je to způsob komunikace.

Zkrátka - uzavřu to tím, že když některý lidi něco nepochopěj, tak dokážou jen obecně ironicky rejpat.

Pokud hufe chceš přece jen reagovat na tenhle příspěvek - prosím odpověz fakty - ve výše zmiňovaném příspěvku jsem jich uvedl dost. Jediná tvoje reakce byla, že jsi mi napsal ze ti to nevysvětlím... (8635)

PeeKaa

• « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  12:10

« Re: Brzdeni 2 to howard

vypocet brzdne drahy - howarde na tom neni nic "sloziteho" zadas data do příslušné programu a máš to :-) (pokud mas ten sw). Rucne to pocitat je opruz, ale jde to taky. Ale znam i horsi veci.

temer jsem napsal, protoze i kdybys zablokoval brzdy, tak nemuzes pocitat s koeficientem treni (pneu/vozovka) jako konstantou, protoze jak se pneu zahriva, meni sve vlastnosti, o zmene vlastnosti vlivem mechanickeho namahani nemluve. ALE OPAKUJU - OD ZAČÁTKU SE TADY BAVÍME O BRŽDĚNÍ V PRAXI A V PRAXI NEBRZDÍTE TAK, ŽE BY SE PŘI BRŽDĚNÍ VŽDYCKY ZASEKLY KOLA A PNEU DŘELI PO ASFALTU...

Vis, ja si tady nechci hrat na nejakyho boha, ale nekdy mam pocit, ze se snazim vysvětlit něco někomu, kdo to nechce a nemůže pochopit. Mluvím teď o hufovi. Huf by to pochopil, kdyby mu desetiletý dítě řeklo, že jeho auto musí jet pomalu, protože jezdí na naftu a ve 3. třídě se učili že pomalý traktory a náklaďáky jezděj na naftu.

PeeKaa

• « 00 Reagovat !

foto

To vis Hufe, pro hlupaka kazdy hloupy... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

« to mráček

No nic, musím běžet. Celkem Ti nezávidím, že musíš celý den sedět u PC.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  12:09

« to mráček

Když sem nic nevneseš, nesmíš čekat reakce. BTW, pokus Ti nestačí, že chyří stojí za mnou (tedy za mou teorií) a ostatní ne, potom už fakt nevím, kudy myslíš :o))))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  12:07

No Hufe nevim, nevim, kdyz tu vidim ty reakce na Tvou osobu... ;-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  12:05

« to mráček

Každý má svou pravdu. Jen, pokud tu Tvou dám do souvislostí s Tvou úrovní vědění, je mi Tě líto, protože se ještě mockrát znemožníš, než pochopíš, že nic nevíš... :o)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  12:01

« to mráček

To chce klid. To přejde...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…