Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: 2 tábory (ví x neví)
To Huf:Hufe,až se Ti podaří přesvědčit Ty co neví,dej vědět.Budou tvrdošíjně hájit svoje názory.Asi takhle:lidi se dělí na Ty co neví,že neví(většina a jsou postrachem),potom jsou ty co ví,že neví(třeba já,dá se s nima mluvit),no a potom silně menšinový skupiny co neví,že ví a jsou i jedinci ,že ví,že ví(Einstein). -
« Re: Má tady vůbec někdo Fabii nebo jenom brzdy ??
jooo holt není debata jako debata...
Ale neboj, do 2-3 dnů se najde jiný téma :-)
Mě už to taky nebaví furt opravovat cizí příspěvky a říkat - tohle není pravda (viz tvůj příspěvek XYZ...) Takže se to do konce tejdne přehoupne v nšjakou normální debatu...
PeeKaa -
« 2 tábory (ví x neví)
Všiml jsem si takové věci. Já, jardad, hasič, Viados a Howard (snad jsem nikoho nevynechal) v prvním táboře máme ve věcech jasno. Nemáme, proč dál diskutovat. Druhý, opoziční tábor, složený z ostatních pořád lehce uniká od tématu, aby si přihodil svou trošku do ohně, ale bohužel se mu stále nedaří nás, co víme, přesvědčit o tom, že na hmotnosti v ideálním stavu záleží. Plácají nesmysly o setrvačné síle, analogiích mezi akcelerací a decelerací, pohrdají rozklady sil a snaží se neustálými poznámkami mimo diskusi zamlžit řešený problém.
Já jsem jasně řekl, že jde o situaci, kdy brzdy jsou schopny odvést veškerou tepelnou energii vzniklou přeměnou z Ek). To ještě teď někteří nechápou. Speciálně aTTim s jeho příhlouplou analogií je tak natvrdlý, že místo argumentů již jen útočí... Smutné.
Prostě a jasně, zá výše uvedených okolností na hmotnosti vozidla nezáleží. Situace se radikálně změní, kdy se teplem sníží účinnost brzd a tyto nebudou schopny Ek->Et odvést. To je ale jasné a o tomto debata není.
Příklad: Fabia 1220kg těžká (1140+já) zastaví ve stejném bodě, jako tatáž s 5ti lidmi na palubě a s plným kufrem zavazadel (do celkové hmotnosti vozu) vážící cca 1700kg. O tom to celé je. Platí to teoreticky i pro kamion, ale tam je otázka brzd o dost těžší. -
« Strašný kecy
Vážení, poněkud se nám to tu zvrhlo. Každý si našel svou část pravdy, kterou sem vnesl a cítí se být vítězem. Peekaa tvrdí, že se tu bavíme o praxi i když já mu už z počátku jednoznačně řekl, že je to teorie a že se od ní praxe může více méně lišit. Attim je zcela mimo a snaží se to zaplácnout osobními invektivy. Jde o *. Jen to každého z Vás více odkrývá a například pro mně je to cenná zkušenost. Teď vím, že se tu od 95% auditoria dovím jen kraviny.
Prostě je to humus. -
« Re: Brzdeni 2
Howard> naprosto souhlasim s tvym tvrzenim, ze za idealnich podminek je brzdna draha stejna !
Bohuzel se tu smesuji dve veci a to "brzdna draha" a "brzdna sila". Brzdna sila je samozrejme pro stejnou brzdnou drahu vetsi pro tezsi vozidlo, ale take muze byt diky vyssi hmotnosti - jinak receno hmotnost se vykrati. A pokud uvazujeme brzdy, ktere jsou schopny auto brzdit na hranici smyku, pak jejich velikost, barva :-) atd. do vztahu vubec nevstupuje. Jarda -
« 2 Huf
Huf - teď bez emocí, je škoda, že se neumíš (nebo nechceš) vyjádřit přesněji. Napsat "Ad zrychlení x brždění> Promiň, ale o tak lehkých věcech s Tebou diskutovat nebudu. Pokud si opravdu myslíš, že je to analogie, tak si to užíj ;o)" Ale jo, klidně si to užiju, protože to analogie je. Samozřejmě teoretická, ale to už jsme tady probrali víc než dostatečně. A ještě něco - pokud si myslíš, že při zrychlení nepotřebuješ třecí sílu, tak se opravdu vrať do základní školy. Jinými (Tvými) slovy - o tak lehkých věcech s Tebou diskutovat nebudu :o) Chtěl bych vidět, jak by ses rozjel bez třecí síly :o)
Nebudeme to dále rozebírat, já si stojím za svým stejně jáko Vy, pravda je ale jen jedna. Která z nich to je, nechám na posouzení ostatních, třeba se ještě někdo přidá.
Howg. -
« Re: to mráček
Stejne jsem si nevsiml, ze by nekdo stal za Tebou a jestli ted narazis na tema ohledne brzd, viz plati me predesle prispevky! Ja se celou dobu bavim o maximalnim vyuziti brzd, ne vsak formou smyku. Pokud Vy se bavit o vyuziti brzd formou jejich blokace, tak mozna mate pravdu, viz ty voziky! -
« smutné
Je to smutné,
ale je to internet :-)
jedině na inetu se může stát, že člověk použije haldu faktů (příspěvky 8634 a 8666 + 8698) a odezva jsou jen ironické poznámky naprosto offtopic (8705, 8669, 8667) - (nemluvě o útocích na ostatní 8711,8712) - je fakt že mě taky ujely nervy (jablíčka :-) ale u hufa je to způsob komunikace.
Zkrátka - uzavřu to tím, že když některý lidi něco nepochopěj, tak dokážou jen obecně ironicky rejpat.
Pokud hufe chceš přece jen reagovat na tenhle příspěvek - prosím odpověz fakty - ve výše zmiňovaném příspěvku jsem jich uvedl dost. Jediná tvoje reakce byla, že jsi mi napsal ze ti to nevysvětlím... (8635)
PeeKaa -
« Re: Brzdeni 2 to howard
vypocet brzdne drahy - howarde na tom neni nic "sloziteho" zadas data do příslušné programu a máš to :-) (pokud mas ten sw). Rucne to pocitat je opruz, ale jde to taky. Ale znam i horsi veci.
temer jsem napsal, protoze i kdybys zablokoval brzdy, tak nemuzes pocitat s koeficientem treni (pneu/vozovka) jako konstantou, protoze jak se pneu zahriva, meni sve vlastnosti, o zmene vlastnosti vlivem mechanickeho namahani nemluve. ALE OPAKUJU - OD ZAČÁTKU SE TADY BAVÍME O BRŽDĚNÍ V PRAXI A V PRAXI NEBRZDÍTE TAK, ŽE BY SE PŘI BRŽDĚNÍ VŽDYCKY ZASEKLY KOLA A PNEU DŘELI PO ASFALTU...
Vis, ja si tady nechci hrat na nejakyho boha, ale nekdy mam pocit, ze se snazim vysvětlit něco někomu, kdo to nechce a nemůže pochopit. Mluvím teď o hufovi. Huf by to pochopil, kdyby mu desetiletý dítě řeklo, že jeho auto musí jet pomalu, protože jezdí na naftu a ve 3. třídě se učili že pomalý traktory a náklaďáky jezděj na naftu.
PeeKaa
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!