Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« to tomcat
Nejsou to kecy. Tak o tom přemýšlím, drixus má pravdu v tom, že pokud kolo smýká, je má teorie 100% fakt. Zbývá určit, jak moc to změní ABS včetně EBD (podčlen ABS distribuující brzdnou sílu dle potřeby). Budu asi dost drzý, ale dovolím si tvrdit, že v mém voze dokonce může lepší poměrné rozdělení hmotnosti ve spojení s velmi přilnavými pneumatikami vést ke zkrácení brzdné dráhy. Nuže, uvidíme, uvidíte, pak můžeme vynést závěry... Zatím to dávám k ledu. Myslím, že v teoretické rovině již není, co napsat. -
« to mráček
Cement je humus. Dám do kufru 2 role materiálu z firmy = cca100kg. Já + 4 ostatní průměrně vážící lidé dáme spolu s zátěží v kufru dohromady cca 450-500kg. Uvidíme. Zkusím to i bez ABS (v Cliu). Každopádne to bude první fakt v této plácanici. Už se těším ;o) -
« drixus
Tak to rozveď! Mně zajímá, jak mi vysvětlíš svou teorii.
Vzdělání? Strojní průmyslovka, obor strojírenství (mechanika, stroje...) a nyní mám za sebou 4 semestr UTB (dřív VUT Zlín) - ekonomika.
BTW, řeč byla o ideálních podmínkách. Asi 100x jsem sám řekl, že v praxi se může (a bude) výsledek více či méně lišit. Nicméně, večer to testnu (pro jistotu s více vozy) a pak to sem dám. -
« no tady to vře...
Tak říkám si - mám služební fábii, podívám se sem, třeba tady najdu něco zajímavýho, ale kromě pár triků co jsem našel na začátku nic moc - jen flamewars.
Ale když už jsem tady, přisypu svou "trošku do mlejna". Takže k brždění:
Za ideálních podmínek (který neexistujou), pokud by gumy dřely po asfaltu a auto nemělo brzdy (jen by se tlačítkem zablokovaly kola) by měl pravdu huf. Zbytek si domyslete... :))
Jinak hufe - abys na mě nevyjel jak je tvým zvykem :)) řeknu ti něco o sobě
sš elektroprům hk, vš strojní a průmyslová lbc - nyní vrchní (prchni) technik v nejmenované firmě (kdoví kde můj šéf browsí :))
Jo jen tak mimochodem - zeptal jsem se i bráchy, kterej ladí podvozky pro medvědy (abolvoval podobnej ústav v brně :)) a ten mi to jen potvrdil..
dr. ixus
jen tak bokem - hufe co ty máš za školu? odhad bych tě na UK + MBA ;-)
-
« to aTTim
Při rozjezdu ji potřebuju asi 5% proti tomu, kolik ji potřebuju, když brzdím na max. Nebo snad Ty při zrychlování neustále lehce protáčíš kola? Pokud jo (a máš v záloze 1000PS Chargera, tak sorry. S Tvou dietni TDI PD 100PS (vím, o čem mluvím) ale zahrabeš na I. a potom už je Ti třecí síla naprosto ukradená. Promiň, ale tvé analogie jsou tak pošetilé, až mně štve, že jsem si o Tobě někdy myslel, že jsi normální inteligentní člověk. -
« Re: to tomcat
Zdravim Vas vsechny a prosim, prestante se jiz vzajemne napadat.
... Huf to myslel tak, ze pro nejkratsi brzdnou drahu (idealne na hranici smyku ...) je potreba u vice zatizeneho auta vyvinout vyssi silu na pedal, nic vic , nic min...
Jeste jednou Vas vsechny prosim, chovejte se k sobe slusne, at to ma nejakou uroven a take by bylo asi opravdu nejlepsi zmenit tema, i kdyz to za nic nemuze. Mejte se hezky, uzivejte hezke pocasi, mejte se krasne na svych dovolenych a hlavne brzdete tak, abyste priste mohli opet zabrdzdit se stejnym autem. Mejte se ... Jarda -
« to HUFNAGL
O.K., změř někdy brzdnou dráhu plnýho a prázdnýho auta a dej vědět. Až budeš měřit to plný, nech si tam dost místa :o))). Připomínáš mi jednoho známýho. Jel po dálnici a hrozně to z boku foukalo. Vzpoměl si na fyzikální zákony a usoudil, že čím pojede rychlejc, tím bude mít vyšší kinetickou energii a tím pádem bude míň citlivý na bočný vítr. Rozhulil to asi na 180, přišel poryv větru ...a pak jel zbytek cesty celej rozklepanej nejvejš 80.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

A nech si prosím osobní útoky pro někoho jiného. Děkuji.