Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  13:09

« Re: to aTTim

Neptal jsem se kolik ji potřebuješ, ale zda ji potřebuješ. A že ji potřebuješ je jasné. O to mi šlo. Samozřejmě souhlasím s tím, že při rozjezdu je třeba menší tření než při brždění na max. Až vyzkoušíš brzdné dráhy, hoď to sem, sám jsem moc zvědav jak to dopadne.

A nech si prosím osobní útoky pro někoho jiného. Děkuji.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  13:07

« to rbaron

I tak se to dá říct ;o)

Fakt je, že s FWD zahrabe asi každé prdítko (oltcit, fáčko, wartan, Fabie 1.0, Octavie 1,4...) :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  13:06

« to tomcat

Nejsou to kecy. Tak o tom přemýšlím, drixus má pravdu v tom, že pokud kolo smýká, je má teorie 100% fakt. Zbývá určit, jak moc to změní ABS včetně EBD (podčlen ABS distribuující brzdnou sílu dle potřeby). Budu asi dost drzý, ale dovolím si tvrdit, že v mém voze dokonce může lepší poměrné rozdělení hmotnosti ve spojení s velmi přilnavými pneumatikami vést ke zkrácení brzdné dráhy. Nuže, uvidíme, uvidíte, pak můžeme vynést závěry... Zatím to dávám k ledu. Myslím, že v teoretické rovině již není, co napsat.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  13:03

« Re: to mráček

Presne tak Hufe!
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  13:01

« to mráček

Cement je humus. Dám do kufru 2 role materiálu z firmy = cca100kg. Já + 4 ostatní průměrně vážící lidé dáme spolu s zátěží v kufru dohromady cca 450-500kg. Uvidíme. Zkusím to i bez ABS (v Cliu). Každopádne to bude první fakt v této plácanici. Už se těším ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  12:58

« drixus

Tak to rozveď! Mně zajímá, jak mi vysvětlíš svou teorii.

Vzdělání? Strojní průmyslovka, obor strojírenství (mechanika, stroje...) a nyní mám za sebou 4 semestr UTB (dřív VUT Zlín) - ekonomika.

BTW, řeč byla o ideálních podmínkách. Asi 100x jsem sám řekl, že v praxi se může (a bude) výsledek více či méně lišit. Nicméně, večer to testnu (pro jistotu s více vozy) a pak to sem dám.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  12:58

« to Huf

Nezapomen na dalsi lidi a pytel cementu, at jsi plny... :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

09.07.02  12:53

« no tady to vře...

Tak říkám si - mám služební fábii, podívám se sem, třeba tady najdu něco zajímavýho, ale kromě pár triků co jsem našel na začátku nic moc - jen flamewars.

Ale když už jsem tady, přisypu svou "trošku do mlejna". Takže k brždění:

Za ideálních podmínek (který neexistujou), pokud by gumy dřely po asfaltu a auto nemělo brzdy (jen by se tlačítkem zablokovaly kola) by měl pravdu huf. Zbytek si domyslete... :))

Jinak hufe - abys na mě nevyjel jak je tvým zvykem :)) řeknu ti něco o sobě

sš elektroprům hk, vš strojní a průmyslová lbc - nyní vrchní (prchni) technik v nejmenované firmě (kdoví kde můj šéf browsí :))

Jo jen tak mimochodem - zeptal jsem se i bráchy, kterej ladí podvozky pro medvědy (abolvoval podobnej ústav v brně :)) a ten mi to jen potvrdil..

dr. ixus

jen tak bokem - hufe co ty máš za školu? odhad bych tě na UK + MBA ;-)

• « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  12:48

« to HUFNAGL

Změř to, ostatní jsou kecy. K mému IQ: jeho hodnota mým skromným nárokům zcela dostačuje a naštěstí nezávisí až tak moc na Tvém úsudku :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  12:37

« Re: to aTTim

to HUFNAGL: Chtěl jsi říct "kvíkneš" místo zahrabeš, ne? :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  12:31

« Re: to ladao

Hufe,ty jseš Bůh ?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  12:10

« to tomcat

Dnes večer to provedu. Zatím to nechám bez komentáře, i když si o Tvém IQ myslím své... ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  12:09

« to aTTim

Při rozjezdu ji potřebuju asi 5% proti tomu, kolik ji potřebuju, když brzdím na max. Nebo snad Ty při zrychlování neustále lehce protáčíš kola? Pokud jo (a máš v záloze 1000PS Chargera, tak sorry. S Tvou dietni TDI PD 100PS (vím, o čem mluvím) ale zahrabeš na I. a potom už je Ti třecí síla naprosto ukradená. Promiň, ale tvé analogie jsou tak pošetilé, až mně štve, že jsem si o Tobě někdy myslel, že jsi normální inteligentní člověk.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  12:01

« to ladao

Je horko, že? Odpouštím Ti, primitivní tvore ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  11:15

« Re: to tomcat

jardado nechci ti do toho kecat, ale asi nevíš jak a kdy tahle debata vznikla a co bylo podstatou celého problému. Vypadá to, že právě ta váha o níž tady někdo pořád tvrdí, že na ní vůbec nezáleží...........
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  10:54

« Re: Ofuky na fábii

Lobok: Nabízí je fma Rusmich na www.rusmich.tuning.cz. Ale není tam obrázek, takže není jistý jak vypadají.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  10:44

« Re: to tomcat

Zdravim Vas vsechny a prosim, prestante se jiz vzajemne napadat.
    ... Huf to myslel tak, ze pro nejkratsi brzdnou drahu (idealne na hranici smyku ...) je potreba u vice zatizeneho auta vyvinout vyssi silu na pedal, nic vic , nic min...
    Jeste jednou Vas vsechny prosim, chovejte se k sobe slusne, at to ma nejakou uroven a take by bylo asi opravdu nejlepsi zmenit tema, i kdyz to za nic nemuze. Mejte se hezky, uzivejte hezke pocasi, mejte se krasne na svych dovolenych a hlavne brzdete tak, abyste priste mohli opet zabrdzdit se stejnym autem. Mejte se ... Jarda
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  10:21

« to HUFNAGL

O.K., změř někdy brzdnou dráhu plnýho a prázdnýho auta a dej vědět. Až budeš měřit to plný, nech si tam dost místa :o))). Připomínáš mi jednoho známýho. Jel po dálnici a hrozně to z boku foukalo. Vzpoměl si na fyzikální zákony a usoudil, že čím pojede rychlejc, tím bude mít vyšší kinetickou energii a tím pádem bude míň citlivý na bočný vítr. Rozhulil to asi na 180, přišel poryv větru ...a pak jel zbytek cesty celej rozklepanej nejvejš 80.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  10:18

« Re: Ach jo.

A co jako s tím Tleskačem??? Ježka z klece sem vytáh, oscanoval jsem si plánky a teďkom si v těch parnech lítám na lítacím kole. Víš jak se u toho ochladíš tou vrtulí co ti fouká do gesichtu, když seš tak uhřátej tím vedrem a tím šlapáním.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  09:58

« Re: Ach jo.

ladao> a co na to Jan Tleskac ? :-)))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…