Škoda Fabia
« Re: to ladao
tomcate kolik si myslíš, že ujede auto při rychlosti 140 km/hod za 0,1 s než se zapnou stopky a to pokaždé jinak a co reakční doba řídiče, přičti to k tomu a pokud posbíráš všechny ty prodlevy a odchylky při jednotlivých měření, tak ti nakonec může vyjít při takovém amatérském měření a přepočtu na m že plně naložené auto zastavilo na dráze o např. 15 m kratší a při tom to bude ve skutečnosti úplně jinak. Jestli je to tobě jedno tak mě tedy nééééé. -
« Re: Gumy okolo dveri
Zrovna před týdnem jsem zakoupil další lahvičku. Jmenuje se to Armorall a cca 200 ml stojí 128 Kč. Mají to normálně v Bauhausu nebo OBI. Jistě existuje něco zázračnějšího, ale tohle je dost dobrý. Chci tím natřít gumy i u nového auta jako prevenci. -
« Re: to ladao
A tak ti nevím kdo z nás je větší hlupáček. To zařízení, které jsem ti posal aby jsi ho použil, je to nejjednodušší ke zkoušení brzdné dráhy, ale je už poněkud zastaralé, ty dnešní modernější používají elektrohydraulické zařízení na pedál brzdy bez možnosti zásahu řidiče při brždění. Stačí to takhle nebo ještě něco hufe. -
« Re: Zase k tématu
to HUFNAGL: S těma dílama to víš na beton? Chápal bych to třeba u plechů nebo u světel, který má každá ta kára jiný, ale vzhledem k unifikaci ve VW bych očekával, že zrovna například ty čepy budou stejný. Abych předešel útokům na svoje těžce zkoušené IQ: nepolemizuju s Tebou, jenom nevím a tak se ptám ;o))) -
« to ladao
Jsi hlupáček. Již mnohokrát ses sám načapal a jak tak pozoruju, pořád Ti to nestačí. Pokud se začteš do mých a svých příspěvků, snadno zjistíš, koho to tu štve. Já jsem v pohodě a mám proto 100 důvodů. Zkus si najít aspoň jeden, který by Tě osvobodil od nutkání psát tak ubohé příspěvky ;o) -
« Re: to ladao
To víš Hufe je horko, dalo by se říci až hic. Seru tě moc ? i ostatní tě serou moc ? dej si nohy k ledu a navíc pytlík ledu na čelíčko a připrav si ještě jeden na večer až se zapotíš u toho zjištění z měření brzdné dráhy. A nezapomeň si dát pod nohu odpruženou desku, se kterou vyvineš stejnej tlak na brzdy prázdnýho a plnýho auta a připoj k tomu snímač reakce nohy a kolečko na přesné změření brzdné dráhy, to všechno napoj na compl. jinak si strč ty svý měření do *;o)) -
« Zase k tématu
Fabie je dost levná na ND. Mám rozbitou mlhovku - 1200Kč. Zítra budu měnit kulové čepy na přední nápravě (2x1100Kč - holt sportovní podvozek + drsné nízkoprofily + 60.000km HUFem nalítaných se musí někde projevit). Chci tím ale říct, že jak Ibiza, tak Polo jsou v ND až 2x dražší. To mně připadne jako pádný argument pro škodovku.

Jedná se o odvozenou rovnici pro zpomalení při brždění, a jak mi dá za pravdu, doufám, i Huf ;-) , na zpomalení závisí délka brzdné dráhy:
a = fv*g + (t-t1)/(t2-t1) * (Mk1+Mk2)/(Rv*m) * (0,5*cw*Sx*ro*v^2) / m
kde: a - zpomalení
fv - součinitel tření mezi gumou a silnicí
g - grav. zrychlení
t - okamžitý čas
t1- čas na začatku brždění
t2- čas na konci brždění
Mk1 brzdný moment přední nápravy
Mk2 brzdný moment zadní nápravy
Rv - poloměr kola vozidla
m - hmotnost vozidla
cw - součinitel odporu vzduchu vozidla
Sx - obsah promítnutí čelní plochy vozidla
ro - hustota vzduchu
v - rychlost vozidla v čase t
Jak je vidět tak na hmotnosti záleží. Hufe a spol. přeci jste si nemysleli, že například v BESIPU jsou takový blbci,že by vyráběli šoty, kde upozorňují,že při jízdě naloženým autem by si měl každý uvědomit delší brzdnou dráhu. Proč v testu uvedeném zde na auto.cz má Audi A3 a Octavia 1,8 20V rozdílnou brzdnou dráhu o 1,5m, když používají shodné komponenty brzd.
To Huf: Jak si dovoluješ opovrhovat v příspěvku o pár dní zpět pracovníky v IT, když ty jsi "pouhý" ekonom. Připadá mi,že ekonomové jsou ještě větší teoretici než IT.
Omlouvám se ale nehážu všechny do jednoho pytle,neodvážil bych si také řici, že IT jsou pouze zabedněnci do PC a ostatní je pro ně tabu.