Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.07.02  09:49

« Re: Brno Praha v té smršti

Skvělé,balhopřeji!To já měl na střední škole spolužáka/72-76/-už mám své roky a toho mi připomínáš.On měl Š100L,plyn ne "na doraz",jelo to 140 a spotřeba pod 6,5 l.Skvělé auto!Že ti hlupáci v automobilkách do vývoje vrážejí miliardy a dle techn.údajů jim to jede tak blbě.To nechápu.
    Fabia 50 kW a 205 km/h /a do kopce ne?/-hele,ono to má řídící jednotku a ta Tě "nepustí",teda pokud to není očípované.V MB shánějí konstruktéry,jdi tam.Chce to znát AGJ/NEJ+CAD/CAM a mít VŠ strojařinu.Platí fakt dobře.Lidi,bavme se vážně.Měl jsem spousty aut,zásadně nová a každé jelo tolik co bylo v papírech.Ona ta řídící jednotka totiž,pokud nevíme,tak ona hlídá max.otáčky motoru a dál nás nepustí.Je fuk,jestli jedeme z kopce.Moderní motor totiž nejde"přetočit".A i kdyby náhodou šel,tak si koledujeme o jeho zničení.Kup si AUDI,ta jede legálně i 250.Tečka.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.02  23:40

Dalo by se jistě víc ale brzdil mne spolucestující!
    Své hrálo asi relativně těžké auto a úzké gumy 185.
    Octavia na 205 s kterou také jezdím by hrabala a plavala.
    Ta Fabie snad jednou za celou cestu asi ve 130 km/h.
    Fakt i v tom největším dešti kdy 50% aut stálo jsem zcela bezpečně jel kolem 90-100 km a dalo se normálně brzdit žádná kouzačka! Ani ABS nezapínalo zbytečně! Kdybych byl sám a volno šloby to ai víc ale za 4. Ten blázinec na oknech asi taky sehrál svou roli ostatní stáli asi spíše proto že neviděli!
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.02  23:32

To jsem si myslel taky. Ale asi to funguje, že jedno kolo hrabe a je přibržďováno a druhé mírně ráhne! A nebo to blbne. Hrabalo vždy jedno kolo a zůstávala za mnou jedna čára!
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 14.07.02  22:17

« Fabia 1,2

Omyl. Obidva motory 1,2 u Pola su zhodne s motormi 1,2 pre Fabiu. Teda ten slabsi s tym prave nasadenym a ten druhy, co sa objavi neskor je tiez zhodny s Polom.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.02  21:28

Jinak jsi vážně frajer 100 za zakového deště...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.02  21:27

ASR ti hrabe, tedy hrabe. Nedochází k nekontrolovatelnému prokluzu kol... Kola se točí stejnou rychlostí a při prokluzu sníží výkon.
  • 00 Reagovat !

foto

14.07.02  21:02

« Brno Praha v té smršti

Jel jsem v sobotu v té čině co byla s Fabií Sedan 1,4 MPI 50 kW. To auto jelo jak dráha z kopců i 205 km/h dle tacho mel jsem v něm vysokooktan.
    Pneu Kléber a na tý vodě to bylo super! Vody bylo na dálnici tolik že to na 5 plný plyn jelo maximálně 90 až 100 a víc bez podřazení ani ťuk! A ty gumy to vytlačily!
    Okna jsem měl napucovaný Flash Off ale od Shelu? českej nebyl! Za celou dobu jsem nepustil stěrače ostaním autum asi nestíhali peotože se motali po dálnici a nevěděli v kterém jsou pruhu jezdili s blikačkama a houfně zastavovali v pravém pruhu ale iv levém se našli brzdiči co jeli na blikačky krokem a nechtěli se dát předjet!
    Jo ještě to auto mělo ASR to je protiprokluz je na to tlačítko a kontrolka na přístrojovce ale auto při rozjezdu hrabe s tím i bez toho tak co to je?
  • 00 Reagovat !

foto

14.07.02  20:41

« Co udělají ceny starších Fabií 1,4

Když se vynořily nové typy s motorem 1,2?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.02  16:31

« Re: neviem co sa vam na tom novom 1.2 motore nepaci

No jo. Jenže ve VW POLO 1.2 je úplně ale úplně jiný motor než ve Fábii 1.2. Však má taky určitě na krycím plastu nahoře znak VW.
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 13.07.02  13:14

« Re: Fabia TDI

xmysak> Hmm, 425 tis km s feldou za 6 let, tomu rikam vykon a smekam :-) Co se cipovani tyka - zkus tema Autokomplex CZ s.r.o. - motory. Nazoru a zkusenosti je tam vic nez dost.
  • 00 Reagovat !

foto

13.07.02  12:48

« Fabia TDI

Zdravím, před 14. dny jsem si koupil fabii combi 1,9 TDI a jsem s ní max. spokojen. Motor je prostě skvělý, slyšel jsem, že jde přečipovat, nemáte někdo ten sám motor a čipovaný? Zatím mám najeto 4000km s prúměrnou spotřebou 5,9l a to ji nešetřím, jezdím docela svižně, . Před tím jsem měl felici taky 1,9, ale jen diesel, bez turba. Najel jsem s ní za 6 let 425000 a nemůžu na ni nadávat, jezdí pořád dál...
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 12.07.02  19:16

« Felicia

peekaa> Ja som tú 1,9D Feliciu tiež vyskúšal a bol som zhrozený hlučnosťou. A výkonovo tiež dosť bieda. Porovnávam s mojou bývalou Feliciou 1,3/50 MPI (vtedy som ju ešte mal, porovnanie bolo pomerne ľahké). Ale z vlastnej skúsenosti viem, že to 1,9D jazdilo na diaľnici fakt o chlp pomalšie ako moje MPI. Pár krát som to testoval navzájom so susedom. Dalo by sa povedať, že maximálka oboch áut je skoro zhodná. Škoda, že som neskúšal Fabiu SDI. Akurát TDI.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 12.07.02  19:11

Zaujímavé, že v Pole sa motor 1,2 predáva a nikto nenadáva. Je pravda, že tam sa ponúka aj silnejšia 12V verzia, ale tá sa vo Fabii čoskoro objaví tiež. Papierovo to vyzerá na celkom slušný motor (1,2/40). Nízka spotreba a nízke zákonné poistenie. Veď práve to dosť veľká skupina zákazníkov požaduje.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.07.02  18:48

A co fiat 1.2 59KW 113Nm, ale je to ctyrvalec, no ale i tak mi to pripada jako rozumnejsi.
  • 00 Reagovat !

foto

12.07.02  17:51

« neviem co sa vam na tom novom 1.2 motore nepaci

V podstate na 1.2ku nieje ten tocivy moment az taky zly, napr. vseobecne chvaleny renaultacky 1.2 16v ma o 1 Nm menej tj 105. a dokonce o 500 otacok vyzsie. Akurat problemom je ze v pripade fabie je potrebne rozhybat o 100 kg viac zeleza, cize trhac asvaltu to asi nebude...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.07.02  16:36

« Re: Testy brzd

ani to nebolelo :-)

ale zdá se, že z MC zmizel jeden člověk ;-), to je zajímavý, že zrovna v tuhle chvíli...

A ještě jedna (tentokrát nikoliv jizlivá) poznámka. Jak se tady někdo zmiňoval o překvapení s fabií 1.0 - tak jsem měl v úterý půjčenou fa s tím slabým dýzlem (47kW) a docela mě překvapila. Sice jí chvíli trvá než se rozjede (ve městě nic moc), ale když se rozjede, tak ji nedělá problémy držet 160 kopec nekopec. I když spotřeba pak taky stojí za to :-/

PeeKaa

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.07.02  13:20

« Re: Proč bych už nekoupil Fabii

Počítač je fakt pitomý.Výbava : ABS,4x vaky,metalíza,přípl.kola,ne ta hrůza,co se dáva do Classicu,ale nyní už i do Comfort,seřidit.sedadlo,mlhovky.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.07.02  13:16

« Proč bych už nekoupil Fabii

Souhlasím,že o brzdné dráze nemá cenu diskutovat.Je to dáno konstrukcí auta a dalšími vlivy viz.jiný přísp.Jen,prosím,měření přenechejme nezávislým a autorizovaným zkušebnám a věřme jim.Tam jsou také nadšenci a snad tomu i rozumí a mají vybavení.
    Proč bych už nikdy nekoupil Fabii?Přistupoval jsem ke koupi s "nadhledem",že jako 2. vůz do rodiny stačí.Ale:rezonance při rozjezdu/oboje přední dveře/-to nechci ani opravit,upadlo madlo na straně řidiče,opakovaně vozidlo nebylo směrově stabilní při přímé jízdě,chvěl se volant při 60,90 a 110 km/h. Při brždění-dost silně zatáčelo vlevo.Vyvažovali kola,měnili a stále nic.Až je nový homokinetický kloub v levém kole.Neseřízená sbíhavot z výroby a pneu se začala jednostr.opotřebovávat.
    Na 3. pokus to snad spravili,a to servis se mnou nepolemizuje a netvrdí,že "vše je v normě",jak to jistě všichni známe...Motor 1,4-44 kW a spotřeba 7,5 - 8,5 l a to jízda spíš poklidná.Nezávodím,je mi jedno,kdo a co mne předjede.Reproduktory z továrny také žádná sláva.Vrže sedadlo řidiče.To také asi už zůstane.Když uvážím cenu/330 tis/ a výbavu/Clssic+4xairbag,ABS,metalíza,mlho… sedadlo a "příplatkový" rozm.pneu,tak za totéž lze koupit možná lépe vybavené Clio,seč karosérie žádný skvost.Nebo něco jiného.Řazení 1 a zpátečky by také mohlo být přesnější.Buďme ale optimisté,Favorit byl horší a Š 100 - 125 také...
    Podpořil jsem český průmysl.Hezký víkend všem!
  • « 00 Reagovat !

foto

12.07.02  12:02

« Re: Re

Jo skl,viděl jsem o tom reportáž v telce. Tam to zdůvodňovali mírným povzbuzením nikoliv otupením organismu a vědomím řidiče, že požil alkohol a byl tedy připravenější a tím se reakční čas malinko zkráti.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.07.02  11:59

« Re: to Ladao

Mno tak si myslím,že se snad potvrdila teorie, že váha vozidla má vliv a to negativní na délku brzdné dráhy a pokud to pořád někdo chce zlehčovat tak ať to klidně číní a pokud by si někdo myslel, že lepší gumy mohou dokonce dráhu těžšího auta zkrátit, tak ať si odpoví na otázku, jestli F1 se špičkovýma brzdama a gumama zastaví lépe s plnou nádrží než s prázdnou ? Pokud si odpoví, že ano tak néní co řešit. A ty ostatní vlivy jako rekční proměnnou dobu řidiče podle vyspání apod. různost povrchu vozovky a její momentální stav + ten vítr tam i zpět můžeme vyloučit jako neadekvátní naší debatě o účinosti brzd v závislosti na váze vozidla. To bychom se potom museli prokousávat všemi možnými typy a druhy aut a jejich variantami, protože některé jako kombi, van, pickup mohou mít i zátěžový regulátor zadních brzd a tam zase bude odlišná délka dráhy u prázdného a plného oproti jiné variantě toho jakého auta. Pokud někdo nechce pochopit, že je déka brzdné dráhy průkazná při absolutně přesném měření přístroji, které dokazuje jak se věci mají, tak už nechme debaty na tohle téma a pojďme se bavit zpátky o Fábiích. Já dám do placu historku o tom jak 4 prodejci škodovek jeli po dálnici v Junioru 1,0 v pohodě 150 při návratu z Autotecu a měli oči vyvalený jako knedle, protože sami nevěřili tomu co zažili na vlastní oči, když to zatím jen kupujícím tvrdili, že to je možné :o))))))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…