Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Tak Fabia RS nebude !
Dle vyjádření pana Kulhánka pro Svět Motorů na otázku "Kdy bude Fabia RS ?" odpověděl "Není potřeba aby byla" Tečka, bodka, punkt . Čímž se potvrzuji slova o tom, že Fabia WRC by měla být udělána ze sedanu. Tím nebude muset vznikat minimální serie v počtu 2 500 ks Fabie RS nutné pro homologaci jako tomu bylo v případě u Peugeota 206. Nu je to škoda, takže zůstane jen Octavia RS. -
« Re: To a
IT- chtěl bych tě jenom kapku poopravit, hydroštěly ani u OHV škoda ani u jiné značky tř. i u OHC či DOHC BMW nejsou kvůli líným mechanikům. Vlatně každá vůle néní kvůli mechanikům, ale je nutná kvůli rozdílné tepelné roztažnosti materiálů rozvodu a tedy tam ta vůle musí být vždy. Jenže hydroštely ji drží jak u studeného tak u teplého motoru pořád ve stejném rozmezí potřebném k provozu motoru. -
"-- skrytý --" 16.07.02 08:52
« Re: To a
Ale no tak to snad nemyslíš vážně.Pochopil jsem,že hydraulické vymezování ventilové vůle je zde skrz líné mechaniky?Ono se to má tak,že celý svět/takže "i v hloupé MB"/ dělá auta,aby jezdila a netrávila čas seřizováním všeho a stále.A ventily k tomu patří.Bavme se vážně.
-
"-- skrytý --" 16.07.02 08:44
« K max. rychlosti Fabie
Asi každé auto má tacháč lehce optimistický,takže ukazuje víc,než kolik jede.Něco jiného je skutečná rychlost/reálná/.Holt,hnací síla od motoru/na kolech hnací nápravy/ je v rovnováze s jízdními odpory.Nic víc,nic míň.Výsledná hnací síla na kolech je dána Mt / Nm /motoru a celkovým převodovým poměrem / součin "i" zařazeného převod. stupně a "i" v rozvodovce /. Je mi líto,nic jiného se s tím fakt nedá dělat.Kdo chce 200,tak s jiným motorem / a hl.velký Mt !!/.Jo,taky aby se to dalo zastavit,ze?A nevezli nás v černé igelitce...Mějte se a přežijme! -
« To a
Motor OHV je historickej kus.A nezmění to ani hydroštely,který jsou tam kvůli línejm mechanikům a taky proto aby motor nedělal takovej kravál.Jenom zvětšujou setrvačnost rozvodu a to chuti motoru jít do otáček moc nepřidá.No a Š100 a 180 km/h to je dobrej vtip.Měl jsem Š110 s vačkou z 110R,vyleštěnou hlavou,přetryskovaným karburátorem a jelo to stěží 140 a i tak to bylo o držku,spotřeba 8l. -
« Re: Maximálka
Hele já jel taky 200 se služební Fabii a ještě k tomu s Combikem. 1.4 MP červený i :)Pravda z kopce, ale šla. A po rovině 180 není problém. Všechny údaje samozřejmě tacho. Docela mě to překvapilo, protože když jsem v tom samém kopci zkoušel Koktávku 1.6 MPI tak šla do 195. Nicméně v obou případech bych to viděl na omezovač otáček. -
« Re: Maximálka
Ono to je tím, že ten motor už dávnonení ředpotopní. Spotřeby vychází relativně dobře taky díky pouze třikrát uložené klice problémy OHV motorů již jsou také vychytány jednak hydroštosama a al tyčkama v rozvodu.
Točit se dá v pohodě přes 6000 ot/min.
A výkon kolem 60 kW není problém a na 50 kW je uškrcen na požadavek marketingu. Prodloužení zdvihu podpořilo krouťák. Olej již nežere mimo jiné díky stírátkům na ventilech atd. atd je to zcela moderní motor dopiplaný dlouhodobým vývojem! -
« Re: Brno Praha v té smršti
Svého času jsem měl také Š 100, ale trochu přionačenou! Jela 180 km/h s přehledem stopkama měřenejch 183 km/h a spotřeba při normální jízdě byla kolem 5 l/100km ale i míň. Jezdila na naturál!
Ta Fabia jela těch 205 tachometrových z mírného kopce. Sám jsem z toho byl překvapen má zřejmě poměrně dobré Cx určitě bude lepší než u krátké.
U škodovek je to běžné, že překonávají svou maximálku a max výkon také omezovač začíná pracovat až někde na druhém či třetím políčku červeného pole myslím že na 6000 ot/min.
5. převodový stupeň bývá zpravidla nastaven jako těžší, tak že maximální otáčky jsou dál než je maximální rychlost po rovině, takže s kopce dolů s větrem v zádech se dá jet o dost víc! -
Diamant 15.07.02 14:06
« Maximálka
IT, máš pravdu. Čudujem sa, že ešte nejazdíme na raketoplánoch, keď tu máme takých odborníkov. Tá maximálka ale môže byť o čosi vyššia, lebo obvykle je prevodovka postavená tak, aby sa maximálna rýchlosť dosiahla zhruba v oblasti maxima výkonu. No a nad ním je ešte nejaká rezerva, kým sa ručička otáčkomeru dostane do červeného a kým zasiahne obmedzovač. Tak keď fúka správnym smerom prípadne dole kopcom, tak sa tá "papierová" maximálka dá aj prekonať. Ale určite nie o 30 km/h a podobne. -
« Re: Felicia (to diamant)
Já mluvil o fabii. Tam ta hlučnost není zas tak hrozná, i když ve srovnání s 1,4 (44kW) je dýzl v nižších rychlostech (do 120) hlučnější. Ale měl jsem i dýzlovou feldu a ta byla fakt jako traktor - ale zas na druhou stranu si na ni nemůžu stěžovat, protože jsem s ní najel hodně km a absolutně bez problémů (a ještě mi jednou zachránila život 8-).
PeeKaa

1. Z toho chápu, že nebude, a ne že bude ze sedanu. Můžeš mi to nějak vysvětlit?
2. Fabia WRC ani být nemusí, když to každé MPI sviští v pohodě přes dvě kila. Jenom se bojím, až začne jezdit víc těch HTP a vytrhá to asfalt a dlažbu :o)))