Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

16.07.02  09:32

« Re: Tak Fabia RS nebude !

to Ladao:
    1. Z toho chápu, že nebude, a ne že bude ze sedanu. Můžeš mi to nějak vysvětlit?
    2. Fabia WRC ani být nemusí, když to každé MPI sviští v pohodě přes dvě kila. Jenom se bojím, až začne jezdit víc těch HTP a vytrhá to asfalt a dlažbu :o)))
  • 00 Reagovat !

foto

16.07.02  09:23

« Tak Fabia RS nebude !

Dle vyjádření pana Kulhánka pro Svět Motorů na otázku "Kdy bude Fabia RS ?" odpověděl "Není potřeba aby byla" Tečka, bodka, punkt . Čímž se potvrzuji slova o tom, že Fabia WRC by měla být udělána ze sedanu. Tím nebude muset vznikat minimální serie v počtu 2 500 ks Fabie RS nutné pro homologaci jako tomu bylo v případě u Peugeota 206. Nu je to škoda, takže zůstane jen Octavia RS.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.07.02  09:15

« Re: To a

Oprava to nepatřilo IT ale Radimovi-RV
  • « 00 Reagovat !

foto

16.07.02  09:13

IT- chtěl bych tě jenom kapku poopravit, hydroštěly ani u OHV škoda ani u jiné značky tř. i u OHC či DOHC BMW nejsou kvůli líným mechanikům. Vlatně každá vůle néní kvůli mechanikům, ale je nutná kvůli rozdílné tepelné roztažnosti materiálů rozvodu a tedy tam ta vůle musí být vždy. Jenže hydroštely ji drží jak u studeného tak u teplého motoru pořád ve stejném rozmezí potřebném k provozu motoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.07.02  09:04

IT: no jasně, že je to tam skrz líné mechaniky. Přeci, lidská lenost je hnacím motorem pokroku :))) Jinak nevím, s tím seřizováním ventilové vůle, já na ně během 60tis km nešáhl (diesel OHC) a vůle je v pořádku...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.07.02  08:52

Ale no tak to snad nemyslíš vážně.Pochopil jsem,že hydraulické vymezování ventilové vůle je zde skrz líné mechaniky?Ono se to má tak,že celý svět/takže "i v hloupé MB"/ dělá auta,aby jezdila a netrávila čas seřizováním všeho a stále.A ventily k tomu patří.Bavme se vážně.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.07.02  08:44

« K max. rychlosti Fabie

Asi každé auto má tacháč lehce optimistický,takže ukazuje víc,než kolik jede.Něco jiného je skutečná rychlost/reálná/.Holt,hnací síla od motoru/na kolech hnací nápravy/ je v rovnováze s jízdními odpory.Nic víc,nic míň.Výsledná hnací síla na kolech je dána Mt / Nm /motoru a celkovým převodovým poměrem / součin "i" zařazeného převod. stupně a "i" v rozvodovce /. Je mi líto,nic jiného se s tím fakt nedá dělat.Kdo chce 200,tak s jiným motorem / a hl.velký Mt !!/.Jo,taky aby se to dalo zastavit,ze?A nevezli nás v černé igelitce...Mějte se a přežijme!
  • « 00 Reagovat !

foto

16.07.02  08:43

RV > nojo, ale Mr. 'a' jezdil s tou hundrtkou na !Natural! (s litinovou hlavou). To jede hned o 40 km/h vic. :-))).
  • 00 Reagovat !

foto

16.07.02  08:38

« To a

Motor OHV je historickej kus.A nezmění to ani hydroštely,který jsou tam kvůli línejm mechanikům a taky proto aby motor nedělal takovej kravál.Jenom zvětšujou setrvačnost rozvodu a to chuti motoru jít do otáček moc nepřidá.No a Š100 a 180 km/h to je dobrej vtip.Měl jsem Š110 s vačkou z 110R,vyleštěnou hlavou,přetryskovaným karburátorem a jelo to stěží 140 a i tak to bylo o držku,spotřeba 8l.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.07.02  00:00

« Re: Maximálka

Hele já jel taky 200 se služební Fabii a ještě k tomu s Combikem. 1.4 MP červený i :)Pravda z kopce, ale šla. A po rovině 180 není problém. Všechny údaje samozřejmě tacho. Docela mě to překvapilo, protože když jsem v tom samém kopci zkoušel Koktávku 1.6 MPI tak šla do 195. Nicméně v obou případech bych to viděl na omezovač otáček.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  19:25

Ještě by zasloužilo odbornou diskusi o kolik by přes 205 jela ta Fabie, kdyby se dal nějaký superteplákový hadr místo vzduchového filtru? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  19:20

Ono to je tím, že ten motor už dávnonení ředpotopní. Spotřeby vychází relativně dobře taky díky pouze třikrát uložené klice problémy OHV motorů již jsou také vychytány jednak hydroštosama a al tyčkama v rozvodu.
    Točit se dá v pohodě přes 6000 ot/min.
    A výkon kolem 60 kW není problém a na 50 kW je uškrcen na požadavek marketingu. Prodloužení zdvihu podpořilo krouťák. Olej již nežere mimo jiné díky stírátkům na ventilech atd. atd je to zcela moderní motor dopiplaný dlouhodobým vývojem!
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  15:33

Já si tak někdy říkám, proč to ostatní firmy s vývojem nezabalej, když každá škodovka s předpotopnim motorem jde přes 200 :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  15:22

Jaké odborníky máš na mysli? Nepsal jsem nic co by bylo mimo realitu či nemožné! možná by jsi se mel zeptat někde u odborníků nebo mezi kontruktéry!
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  15:19

« Re: Brno Praha v té smršti

Ale záleží pokud máš nižší rychlost máš na kole daleko větší krouťák a spíš hrábneš.
    Při brždění to je samozřejmě jedno který stupeň tam máš pokud nepřidáváš plyn ale to u Škodovek stejně nejde to je jejich osobitná výrobná vada!
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  15:14

Svého času jsem měl také Š 100, ale trochu přionačenou! Jela 180 km/h s přehledem stopkama měřenejch 183 km/h a spotřeba při normální jízdě byla kolem 5 l/100km ale i míň. Jezdila na naturál!
    Ta Fabia jela těch 205 tachometrových z mírného kopce. Sám jsem z toho byl překvapen má zřejmě poměrně dobré Cx určitě bude lepší než u krátké.
    U škodovek je to běžné, že překonávají svou maximálku a max výkon také omezovač začíná pracovat až někde na druhém či třetím políčku červeného pole myslím že na 6000 ot/min.
    5. převodový stupeň bývá zpravidla nastaven jako těžší, tak že maximální otáčky jsou dál než je maximální rychlost po rovině, takže s kopce dolů s větrem v zádech se dá jet o dost víc!
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 15.07.02  14:06

« Maximálka

IT, máš pravdu. Čudujem sa, že ešte nejazdíme na raketoplánoch, keď tu máme takých odborníkov. Tá maximálka ale môže byť o čosi vyššia, lebo obvykle je prevodovka postavená tak, aby sa maximálna rýchlosť dosiahla zhruba v oblasti maxima výkonu. No a nad ním je ešte nejaká rezerva, kým sa ručička otáčkomeru dostane do červeného a kým zasiahne obmedzovač. Tak keď fúka správnym smerom prípadne dole kopcom, tak sa tá "papierová" maximálka dá aj prekonať. Ale určite nie o 30 km/h a podobne.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  13:56

a> ono na zarazenem stupni nezalezi, zalezi na obvodove rychlosti kol ... a at mas vzorek jaky chces, pri brzdeni poznas sakra rozdil ...!
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  13:55

a> no jo, tak to by se ti s berlingem nestalo :-))) Vez, ze moje TDI hrabe na takovy vode i na petku, holt uz mam jen 4 mm vzorku ... a bal jsem se jet vic nez 80-90, byt si myslim, ze mam jizdu na mokru nacvicenou ...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  13:12

« Re: Felicia (to diamant)

Já mluvil o fabii. Tam ta hlučnost není zas tak hrozná, i když ve srovnání s 1,4 (44kW) je dýzl v nižších rychlostech (do 120) hlučnější. Ale měl jsem i dýzlovou feldu a ta byla fakt jako traktor - ale zas na druhou stranu si na ni nemůžu stěžovat, protože jsem s ní najel hodně km a absolutně bez problémů (a ještě mi jednou zachránila život 8-).

PeeKaa

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…