Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Re :Teplákové kity sání
medvěde: pincek je Pionýr Jawa 550 a 555 a i pozdějším typům Jawa 20,21,23 se tak občas říkalo. No a drátěnka napuštěná olejem byla ve filtru toho pincka. Zkoušeli jsme tam dával punčochy místo filtru, aby to lépe jelo, jenže ono to nejelo vůbec. Ten dvoutakt potřeboval mít trochu omezené sání aby jel a proto tam byly takové ty vrulky, které měly navíc i funkci sytiče nebo se přivíraly při studeném vzduchu. A tak teplákový filtr to vyřešil, čistil lépe než drátěnkaa jelo to stejně..... -
« Re: To ladao
Radime emise pro technickou a emisní limity pro homologaci motoru podle norem EURO jsou trochu o něčem jiném, tam se měří i studený motor. Uvědom si, že takový auta co pojíždějí po městě v zimě se třeba ani nezahřejí na provozní teplotu. A proto ty katy co nejblíže motoru, aby se co nejdříve zahřál na provozní teplotu, 2 sondy Lambda apod. A co se týká té RS, já asi věřím více Kulhánkovi. Diskuse a potřeba Fabie RS vznikla s uvažovanou potřebou nahradit Octavii WRC Fabií. Příští rok by mělo startovat v soutěžích MR 20 identických Fabií sedan 1,4 aby se ověřila koncepce soutěžní Fabie sedan a připravila se tak na přechod na WRC v roce 2004. Možná se ty diskuse o motorech vedou spíše ve vztahu k Fabii GT která se dělá-upravuje v německu se starým motorem 2,0 85kw -
« To ladao
S těma hydroštelama tady vzniklo docela dobrý nedorozumnění.Emise se měřej na zahřátým motoru a ne při startu ne ?Když tak mě oprav.Nevím jak ty,ale já považuju hydroštely u tohohle motoru za docela zbytečný.Jednak je to další součást rozvodu,druhak to dost prodražuje výrobu bloku.Ty Al tyčky taky nejsou všelék,viděl jsem zohýbaný i ocelový.S Fábií RS to je od zdroje přímo ze Škodovky,vše je ještě v plenkách ale dočkej času. -
« Re
Považovat motory řady 1,4 MPI za historické je otázkou jen a jen názoru parametrovým srovnáním nijak nezaostávájí pokud nejsou lepší!
Š 100 a 180 km/h není nic zvláštního vezmemeli v úvahu jak byla poštelovaná a natural už vůbec ne svého času to byla výhoda nemusely se stát fronty!
Ta Š 100 měla ve skutečnosti obsah 1289 litinovou hlavu s vloženými sedly o trochu lepší vačku a převodovku 5 kvalt s dlouhými stálým převodem 3,9 jedinej problém byl s chlazením pokud se jelo déle po dálici kolem těch 180 a více! -
"-- skrytý --" 16.07.02 13:05
« Re: To a ladao
Ale já to vím,já se to pokoušel vysvětlit kolegovi "RV",proč se dělá hydr.vym.vůle.Přečti si pozorně chronologii příspěvků.Kolega "RV" kousek později tvrdí-teda sděluje mně=IT,že hydr.vym.vůle je cestou ke splnění EURO a není skrz mechaniky.No, co mám na to říct? Že mu to nebudu rozmlouvat,protože i ventilová vůle,myslím správná, má na emise vliv, někde na n-tém místě. Jenže jsou zásadnější vlivy jako optimalizace spalovovacích procesů / konstr.spal.prostoru,jeho tvar,tepelná účinnost a stovky dalších vlivů,mluvím o motoru/.A také konstr.vstřikovcích jednotek,zapalovací systémy,řídící jednotky,katalyzátory aj "drobnosti",které ZÁSADNĚ ovlivňují emise,ale i výkon,toč.moment,měrnou spotřebu paliva...ale o tom jsou knihy pro konsruktéry i v češtině a vyučuje na ČVUT Praha či VUT Brno.Čau ! -
« Re: Hydroštely
A ještě k těmn hydroštelům, ono to ani tak nebylo kvůli těm mechanikům a povinnosti jet do servisu na seřízení ventilů. Ale pomohlo to snížit emise hlavně u studeného a ohřívajícího se motoru a tedy splnit nové normy EURO. Takovou technickou finesu u OHV motoru by asi jen tak nikdo zbytečně neudělal i když na druhou stranu to zase tak složité nebylo. -
« Hydroštely
Vím proč jsou v motoru a s těma mechanikama jsem to myslel tak,že odpadne seřizováni ventilové vůle a tím pádem práce pro ně.S první prohlídkou po 3000 km byly Škodovky všem pro smích.
Ad Fábie RS:Bude,a to s motorem buď 2,0/96kW nebo 1,8T.O to se zatím vedou spory s VW. -
« Re: Tak Fabia RS nebude !
Jojo tomcate krátká RS by byla moc fajn, jenom si představ...... motor 1,8T 132kw + šestikvalt s možností 4x4(haldex) a možná by i stačilo těch 110kw + pětikvalt, nějaký 17" kolečka, spoilery, interiér, sedačky, volant jako o Octávky RS ....... no a teď si představ tu cenu..... a ono by se našlo jenom pár zájemců a to možná bude taky jeden z důvodů pro nevýrobu Fabie RS ať HB nebo sedanu. A když jsme z té Octávky RS, tam asi ten šestikvalt a 4x4 dost schází oproti jiným autům koncernu. -
« Re: Tak Fabia RS nebude !
tomcate, to máš tak, Octavia WRC je dost dlouhá s malým rozvorem, navíc těžší než konkurence a jezdci si stěžují, že se řídí o hóóódně hůř než jiný WRCéčka. Takže se uvažovalo o tom udělat Fabii WRC, jenže je tu jeden zádrhel a to ten, že vozy WRC musí mít nejmenší délku 4 000 mm a to Fabie nemá, musela by se tedy natáhnout nárazníky podobně jako ta 206tka a tedy udělat min těch 2 500 ks Fabie RS HB, z toho vyplývá dále udělat zkoušky povinné pro homologaci auta jako u každého auta, protože se změní deformační zóny atd. atd.... To máš prachy na vývoj a zkoušky, vyrobit ve 12 po sobě jdoucích měsících tu hromadu aut RS (a potom je i třeba neprodat, když o ni nebude zájem) a pak z ní teprve udělat tu WRC. No a pokud tu WRCéčku udělají ze sedanu nemusí dělat nic..... no nic, tedy jenom ji postavit a jezdit rally. Navíc má ten sedan lepší rozložení hmotnosti na jednotlivé nápravy přes nepatrně vyšší váhu a to je u čtyřkolek taky důležité.