Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: K max. rychlosti Fabie
NDV ten dvoulitr ? Dost ho všichni kritizují, ale spíše tím, že ho neznají. Je pravda, že je to zastaralý 8 V a končí jeho výroba, takže bych si asi počkal až bude v nabídce novější typ, který se už v dojčlandech montuje. Kolega v práci s tou Fabií 2,0 jel, ale byla nová a nezajetá, takže jeho slova byla, "že se mu to zdálo horší jak v té naší Octávce" jenže ta už má najeto 75kkm. Celkově je ten starší 2,0 pro takové klidnější-pohodové ježdění, ale když potřebuješ zatopit pod kotlem tak taky ještě umí, sice až tak nad těch 3 500 ot/min. A s TDI ho nemůžu srovnávat. S tou TDI 74kw jsem jel jen s předváděčkou. Co se týká toho motoru 1,4 74kw ve Fabii a žraní oleje, tak to už tady popisoval jednou Smarty. Jemu se to stalo taky když jí hnal do německa a na motoru nemá tak moc najeto. -
Já jsem si to s olejem vysvětloval nějak podobně, ale je zajímavé, že to takhle honím od nějakých 20tis a nic. Začlo to až po 70tis.S tou spotřebou je to i obráceně, pokud jedu sám a na Hradec K.,tak to umí i pod 5l.To není jízda-jednou jedinkrát nesmíš předjíždět "svižně", rychlost v obci 50 a mimo do 90-stává se z tebe brzda.Lépe se úspora projeví v členitém terénu než na rovných silnicích.Myslím, že jsem to popisoval někde v příspěvku března dobna 2000(tak č.okolo 1000?).A s placením benzínu je to jasné. Za prvé bych si soukr.nekoupil benzínový motor, který má vyhnaný výkon otačkami (když chceš využít, tak toč a plať)ale za tu stejnou cenu už TDI. V té době ještě TDI nebylo na trhu-až za dva měsíce.Ve firmě máme už tři a musím říci,že zátah mají.Co dvoulitr ve Fabii k TDI? -
to : NDV taková spotřeba oleje při honění motoru je celkem běžná i u jiných motorů. Tohle jsem pozoroval i u Feldy 1,3 a přikládal jsem to vyběhanému motoru sice už po 100kkm, kdy ho předchozí uživatel honil jako nadmutou kozu a po té co ji dostal jiný řidič tak nebrala ani litr, přesto, že už byl dost vyhoněný. To samé se stává i u služební Octavie 2,0. Po divoké jízdě se vždycky ztratí olej a potom už ne. Je to způsobeno tím, že když dlouhodobě točíč motor ve vysokých otáčkách tak se v klikovém prostoru vytváří velké množství olejové mlhy a tu motor přes odvzdušnění nasaje do válců a tam se spálí. Že se při tom * svíčky a katalalizátor je nasnadě. A jak jsi psal, "kdyby to bylo soukromé", tak já tedy vím, asi by ji tak nehonil, kdyby jsi měl platit ten benzín, tedy že ano Hmm....a pak by se ti ani ten olej neztrácel. -
Jaká je spotřeba oleje při tak vysoké rýchlosti? Já mám jednu z prvních 74 benzin a po 70tis. mi začala při takto vysokých rychlostech brát hodně oleje. Musím to dost často kontrolovat.Když jedu Liberec Praha Brno dálnici a opravdu nešetřím, tak přesně jak píšeš-14,5-15l naturalu a maximálka(tachometrová) po rovině je 200.Tento měsíc jezdím 3xtýdně Prahu a po týdnu jsem musel doplnit litr-nikde to neteče. Jezdím do značkového servisu, kde mi řekli,že spotřeba při tomto stylu jízdy je normální.I v servisce to je 1litr na 1000.Na 15000 výměnu to u mne vychází tak na 4 litry. Kdyby to bylo soukromé, tak nevím. -
« Ovládání posuvu sedadel
Na Fabii je konstrukčně nedořešené a dochází tam ke kolizi mezi nohou a ovládáním. u nových verzí je to ošetřeno tím že tato páčka je uložena pružně a lze ji zmáčkout až na podlahu. Asi se lámala. Ale ona je v kolizi s nohou i při normálním posedu a za jízdy dělá to modřiny.
To se ještě v celé Škodě nenašel nikdo kdo by to napravil?
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!