Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

25.07.02  10:38

« Re: Opěrka do Fábie

S myšlenkou na loketní opěrku (od Milotecu) si taky vážně pohrávám. Má ji někdo namontovanou? Jak se upevňuje mezi sedadla? "Sedne" do interiéru? Nějaké zkušenosti?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.02  10:29

« Re: Opěrka do Fábie

ta opěrka "a" se dá koupit a když nebude sklápěcí, tak na ni dáš ty plastový panty od *.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.02  10:24

« Re: K max. rychlosti Fabie

NDV ten dvoulitr ? Dost ho všichni kritizují, ale spíše tím, že ho neznají. Je pravda, že je to zastaralý 8 V a končí jeho výroba, takže bych si asi počkal až bude v nabídce novější typ, který se už v dojčlandech montuje. Kolega v práci s tou Fabií 2,0 jel, ale byla nová a nezajetá, takže jeho slova byla, "že se mu to zdálo horší jak v té naší Octávce" jenže ta už má najeto 75kkm. Celkově je ten starší 2,0 pro takové klidnější-pohodové ježdění, ale když potřebuješ zatopit pod kotlem tak taky ještě umí, sice až tak nad těch 3 500 ot/min. A s TDI ho nemůžu srovnávat. S tou TDI 74kw jsem jel jen s předváděčkou. Co se týká toho motoru 1,4 74kw ve Fabii a žraní oleje, tak to už tady popisoval jednou Smarty. Jemu se to stalo taky když jí hnal do německa a na motoru nemá tak moc najeto.
  • 00 Reagovat !

foto

25.07.02  10:06

« Opěrka do Fábie

Dá se někde sehnat a za kolik. Dělá se taky sklápěcí?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.02  09:36

Já jsem si to s olejem vysvětloval nějak podobně, ale je zajímavé, že to takhle honím od nějakých 20tis a nic. Začlo to až po 70tis.S tou spotřebou je to i obráceně, pokud jedu sám a na Hradec K.,tak to umí i pod 5l.To není jízda-jednou jedinkrát nesmíš předjíždět "svižně", rychlost v obci 50 a mimo do 90-stává se z tebe brzda.Lépe se úspora projeví v členitém terénu než na rovných silnicích.Myslím, že jsem to popisoval někde v příspěvku března dobna 2000(tak č.okolo 1000?).A s placením benzínu je to jasné. Za prvé bych si soukr.nekoupil benzínový motor, který má vyhnaný výkon otačkami (když chceš využít, tak toč a plať)ale za tu stejnou cenu už TDI. V té době ještě TDI nebylo na trhu-až za dva měsíce.Ve firmě máme už tři a musím říci,že zátah mají.Co dvoulitr ve Fabii k TDI?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.02  08:44

to : NDV taková spotřeba oleje při honění motoru je celkem běžná i u jiných motorů. Tohle jsem pozoroval i u Feldy 1,3 a přikládal jsem to vyběhanému motoru sice už po 100kkm, kdy ho předchozí uživatel honil jako nadmutou kozu a po té co ji dostal jiný řidič tak nebrala ani litr, přesto, že už byl dost vyhoněný. To samé se stává i u služební Octavie 2,0. Po divoké jízdě se vždycky ztratí olej a potom už ne. Je to způsobeno tím, že když dlouhodobě točíč motor ve vysokých otáčkách tak se v klikovém prostoru vytváří velké množství olejové mlhy a tu motor přes odvzdušnění nasaje do válců a tam se spálí. Že se při tom * svíčky a katalalizátor je nasnadě. A jak jsi psal, "kdyby to bylo soukromé", tak já tedy vím, asi by ji tak nehonil, kdyby jsi měl platit ten benzín, tedy že ano Hmm....a pak by se ti ani ten olej neztrácel.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.02  08:16

Jaká je spotřeba oleje při tak vysoké rýchlosti? Já mám jednu z prvních 74 benzin a po 70tis. mi začala při takto vysokých rychlostech brát hodně oleje. Musím to dost často kontrolovat.Když jedu Liberec Praha Brno dálnici a opravdu nešetřím, tak přesně jak píšeš-14,5-15l naturalu a maximálka(tachometrová) po rovině je 200.Tento měsíc jezdím 3xtýdně Prahu a po týdnu jsem musel doplnit litr-nikde to neteče. Jezdím do značkového servisu, kde mi řekli,že spotřeba při tomto stylu jízdy je normální.I v servisce to je 1litr na 1000.Na 15000 výměnu to u mne vychází tak na 4 litry. Kdyby to bylo soukromé, tak nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.02  07:25

« Re: A

Telefon do Bohnic najdeš v každých "Gelbe saite" po česku "Žluté stránky" a kdyby ne tak zavolej 150 a oni přijedou a budou hóóóukáááát:-))) Tedy kdyby se ti to houkání nelíbilo, tak jim to hned řekni do toho telefonu a ono přijedou potichu jako tajní.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.02  07:19

« Re: A proc

Kdyby dělala Mercdesy tak by nepatřila do koncernu VW ale do Daimler a Benz a to jaksi tedy nejde. VW škodovku už ze svých drápů jen tak nepustí, protože dělá lepší auta než samotný VW.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.02  07:16

A proč máš tak debilní otázky, no to je jednoduché. Ty jsi takový ten Abnormálně Agilní Automobilový Analfabet čili něco jako "4a"
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.02  07:13

« Re: Fabie 6 místná

Ale taky se jednou bude dělat a bude to Fabia-Karosa a bude pro 40-42 lidiček.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.02  07:12

« Re: Podložky pod kola a velikosti kol

Tak si tam dej 17" z Octavie RS a budou ti drhnout na obě strany.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.02  07:10

« Re: Rezerva v motorovém prostoru

Rezerva nemůže být u motoru anžtoa anýbrž je homologovaná v kufrua akdyby ji náhodo dali pod ten kufr aby se zvětšil, tak by z toho potom byl Citroen Xara a měl by jsi pořád zaranou od bordelu.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.02  07:08

« Re: Plastové převody

Ty plastový převody ti udělá každá lisovna plastů.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.02  19:53

« Re: A

neznate nekdo telefon do Bohnic?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.02  19:52

A proc Skodovka nedela Mercedesy?Proc?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.02  19:48

mam tak debilni otazky?Tak mi to reknete?
  • 00 Reagovat !

foto

24.07.02  19:04

« Fabie 6 místná

Se nedělá, ale Berlingo ano proč se nedělá to Berlingo 7 místné? A kdo to dělá?
  • 00 Reagovat !

foto

24.07.02  19:01

« Podložky pod kola a velikosti kol

Myslíte že se na Fábii vejdou 16" kola z octávie pokud se dají podložky? Bez podložek to skrtá vzadu o takový plastový výstupek a vpředu je kolize při plném rejdu uvnitř o podběh zadní částí kola.
  • 00 Reagovat !

foto

24.07.02  18:56

« Ovládání posuvu sedadel

Na Fabii je konstrukčně nedořešené a dochází tam ke kolizi mezi nohou a ovládáním. u nových verzí je to ošetřeno tím že tato páčka je uložena pružně a lze ji zmáčkout až na podlahu. Asi se lámala. Ale ona je v kolizi s nohou i při normálním posedu a za jízdy dělá to modřiny.
    To se ještě v celé Škodě nenašel nikdo kdo by to napravil?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…