Škoda Fabia
« Re: Tak Fabia RS nebude !
Howarde, když píšeš, že néní šestka potřeba tak si právě odporuješ. Když dáš do skříně tu 6 tak to neznamená, že máš stejnou skříň a jenom tu 6 přidáš aby jsi zmenšil otáčky na plný plyn u Vmax. Prostě ten šestikvalt má jiné zpřevodování už od dvojky a taková 6 může být jen o malinko větší než stávající 5, ale u sportovní převodovky je zpravidla skoro totožná. A práve na těch okreskách kde ty použiješ jen II a III by jsi pak použil i IV a pokud by jsi měl 4x4 tak by jsi nehrabal do toho kopce na II a III ani u pětikvaltu, od toho tam ten Haldex(4x4) přece je nebo néééééé ? A tak pokud by jsi měl 1,8 132 + šestikvalt + 4x4 tak už by jsi měl takový dobrý základ sporťáku tedy RS a to ty právě nemáš, jak jsi správně napsal :-)). Prostě je to podle mne takový "Bastard" tedy normální Otavia ze zvýšeným výkonem a malinko upraveným podvozkem, aby nám němci zavřeli hubu :-( -
Howard 28.07.02 22:27
« Re: Tak Fabia RS nebude !
ladao> S tim 4x4 souhlasim - jezdim 90% v Nemecku a v Cesku se malokdy na silnici II. tridy dostanu (leda 2 x rocne, kdyz jedu na hory :)
Co se sestikvaltu tyka - nesouhlasim a tu by sis patrne musel sam vyzkouset zprevodovani RS, bys pochopil me duvody. Nevim totiz, proc bys na okreskach mel potrebovat radit, kdyz II tahne do cca 120 a III do cca 160. No a vic pri sportovni jizde malokdy jezdis (takze pro sport na okreskach dle me potrebujes pouze II a III a vykonu mas stale dost :-) Pokud bys chtel snad jeste IV, tak ta jde do 210. Nevim tedy, kam bys chtel tu zbyvajici rychlost dat, kdyz uz takhle se da jezdit s plnym vykonem bez nejake citelne diry. Leda ze bys chtel permanentne hrabat, totiz v otackach do kopce si to umi hrabnout na II i III :c)
Na druhou stranu uznavam, kdyz mi vytknes, ze nevim, co je to opravdova sportovni jizda (ma odpoved potom je - RS neni opravdove sportovni auto :) -
« Re: Tak Fabia RS nebude !
Howarde> Mno pokud jezdíš většinou po dálnicích a I tř. tak ti asi nic z toho nechází. Ale představ si, že bydlíš na Vysočině nebo v Jeseníkách a tam už by ti alespoň ten Haldex 4x4 občas scházel. Jednak by jsi jezdil většinou po okreskách a II tř. a od podzimu do jara by jsi jej ve spojení s ESP dóóśt využil. No a ten šestikvalt by jsi tady taky využil. On sice ten 1,8 T táhne krásně odspodu jenže ten výkon má až v otáčkách a pokud jsi nucen po okreskách pořád řadit aby sis zajezdil tak by se hodil. Já bych to viděl tak, že by bylo možno koupit jak verzi v základu tedy 132 kw + na přání šestikvalt + 4x4 ať si každý vybere co mu pasuje. Ale pokud to néní v nabídce, tak je to pro mě jenom bastard který nám němci povolili :-((. Proč se tedy dělá normální Octávka 4x4 a RS néééé ? Tam 4x4 není zapotřebí ? já myslel, že čím větší výkon a řidič větší střelec, tak tam by ho právě potřeboval. Vždyt i takový Opel Calibra 2,0 Turbo 16 už měl 4x4 a šestikvalt. A dnes se do sporťáků už dávají sedmikvalty. Tak proč asi ? Toť zase můj názor. -
Howard 28.07.02 00:00
« Re: Tak Fabia RS nebude !
ladao> Jak pises, ze Octavce RS chybi 4x4 a sestikvalt - zde muj nazor i zkusenosti:
1. 4x4 mi opravdu nechybi a ani jsem jej nechtel, neb pouze zbytecne uzira vykon, zvysuje spotrebu a hmotnost. Ja jej pri 99,..% jezdeni nepotrebuju.
2. Sestikvalt jsem puvodne chtel a mrzel me. Ale ono turbo taha uz celkem od spodu (narozdil od neturb), takze uz jsem si zvykl a jsem spokojeny (aspon nemusim tak casto radit pri normalni jizde a pri sportovnejsim vyziti clovek vyjde s tim, co ma, v pohode :)
Jeste takova perlicka - Nemci uvadeli v motoristickem magazinu test Leona s 1,8T 132 kW a sestikvaltem, pricemz rikali, ze ten sestikvalt je zbytecny, protoze clovek radi ze 3 na 5. Nevim, jak to mysleli (on to clovek muze preci vzdycky a na kazdem aute), ale neco na tom asi bude... Rad bych to vyzkousel, ovsem nyni uz me absence sestikvaltu opravdu netrapi a mozna by tam byl vazne zbytecny :c) -
Diamant 26.07.02 21:18
« to ladao
Ako pise ladao. S dvojlitrom sa jazdi velmi pohodovo. Uz aj na pomerne nizkych otackach to pekne taha a ma to prijemny zvuk. Tot moj poznatok. Ale ked ma s tym povozil kamos (predsa len to ma v ruke), tak s tym Fabia lietala ako spinave pradlo. Sily to ma viac ako dost. Rozhodne to nie je zly motor. Snad len spotreba je vyssia. Ale ma to oproti 1,4/74 predsa len vyssi objem, tak je to logicke. Skusal som aj 1,4/74 a mne osobne velmi nevyhovoval. Do 3500 to bolo take nevyrazne a aby to jazdilo, muselo sa to tocit. Brrr, to nie je pre mna. -
« Re: Opěrka do Fábie
To Mispul:
Funkcnosti rucky ta operka vubec nevadi(je plne pouzitelna), na to je dost vysoko, a ani nijak nedrhne. Jenom proste jsem byl zvyklej po rucce klasicky hamstnout (zezhora:-) a ted to proste nejde. Musis ruku k rucni brzde vsunout ze strany - je to takova opici operace :-) -
« Re: Opěrka do Fábie
To Mispul:
Ja ji mam od toho Milotecu - [odkaz] fotky/milotec/68.jpg (bez mezery). Stala asi dva litry. Opravdu je na takovy trubkovy kostre, ktera se zastrkuje pod lyziny prednich sedacek. Instalace je celkem trivialni, lec musel jsem si prevrtnout diry. Mam Classic, takze jsem si vzal sedivou. Kdyz prisla, tak jsem myslel, ze ji nevemu - jednak byla svetlejsi nez jsou sedacky a taky se mi zdala takova titerna. Dal jsem ji tam a chvili jsem si na ni musel zvykat - prekazi rucni brzde. Ted ale kdyz jedu v aute, ktery loketku nema, tak mi to dost chybi. Je samozrejme vyklapeci a ma uloznej prosturek.

Ten haldex se mi do sportáku nějak moc nezamlouvá a nebo by chtělo trošku jiné nastavení tak jak to je v sérii prý při zapnutí změní auto zcela nečekaně jízdní vlastnosti je to asi něco obdobného jako s plynem když si přibrzdíte levou auto se začně chovat nelogicky a nebezpečně. přibrzdíte-li si levou aby vám ujel zadek a auto lépe zatočilo stane se vám opak. Elektronika odpojí plyn zablokují se Vám přední kola a jedete rovně čím je povrch kluzčí tím je to nepříjemnější!