Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Tak Fabia RS nebude !
Osobně bych 6 mnohdy u Octavie použil a to jezdím jenom s 66 kW a vyhovovala by mi jen ta varianta kdy je tam šestka navíc.
Ten haldex se mi do sportáku nějak moc nezamlouvá a nebo by chtělo trošku jiné nastavení tak jak to je v sérii prý při zapnutí změní auto zcela nečekaně jízdní vlastnosti je to asi něco obdobného jako s plynem když si přibrzdíte levou auto se začně chovat nelogicky a nebezpečně. přibrzdíte-li si levou aby vám ujel zadek a auto lépe zatočilo stane se vám opak. Elektronika odpojí plyn zablokují se Vám přední kola a jedete rovně čím je povrch kluzčí tím je to nepříjemnější! -
Howarde, když píšeš, že néní šestka potřeba tak si právě odporuješ. Když dáš do skříně tu 6 tak to neznamená, že máš stejnou skříň a jenom tu 6 přidáš aby jsi zmenšil otáčky na plný plyn u Vmax. Prostě ten šestikvalt má jiné zpřevodování už od dvojky a taková 6 může být jen o malinko větší než stávající 5, ale u sportovní převodovky je zpravidla skoro totožná. A práve na těch okreskách kde ty použiješ jen II a III by jsi pak použil i IV a pokud by jsi měl 4x4 tak by jsi nehrabal do toho kopce na II a III ani u pětikvaltu, od toho tam ten Haldex(4x4) přece je nebo néééééé ? A tak pokud by jsi měl 1,8 132 + šestikvalt + 4x4 tak už by jsi měl takový dobrý základ sporťáku tedy RS a to ty právě nemáš, jak jsi správně napsal :-)). Prostě je to podle mne takový "Bastard" tedy normální Otavia ze zvýšeným výkonem a malinko upraveným podvozkem, aby nám němci zavřeli hubu :-( -
Howard 28.07.02 22:27
ladao> S tim 4x4 souhlasim - jezdim 90% v Nemecku a v Cesku se malokdy na silnici II. tridy dostanu (leda 2 x rocne, kdyz jedu na hory :)
Co se sestikvaltu tyka - nesouhlasim a tu by sis patrne musel sam vyzkouset zprevodovani RS, bys pochopil me duvody. Nevim totiz, proc bys na okreskach mel potrebovat radit, kdyz II tahne do cca 120 a III do cca 160. No a vic pri sportovni jizde malokdy jezdis (takze pro sport na okreskach dle me potrebujes pouze II a III a vykonu mas stale dost :-) Pokud bys chtel snad jeste IV, tak ta jde do 210. Nevim tedy, kam bys chtel tu zbyvajici rychlost dat, kdyz uz takhle se da jezdit s plnym vykonem bez nejake citelne diry. Leda ze bys chtel permanentne hrabat, totiz v otackach do kopce si to umi hrabnout na II i III :c)
Na druhou stranu uznavam, kdyz mi vytknes, ze nevim, co je to opravdova sportovni jizda (ma odpoved potom je - RS neni opravdove sportovni auto :) -
Howarde> Mno pokud jezdíš většinou po dálnicích a I tř. tak ti asi nic z toho nechází. Ale představ si, že bydlíš na Vysočině nebo v Jeseníkách a tam už by ti alespoň ten Haldex 4x4 občas scházel. Jednak by jsi jezdil většinou po okreskách a II tř. a od podzimu do jara by jsi jej ve spojení s ESP dóóśt využil. No a ten šestikvalt by jsi tady taky využil. On sice ten 1,8 T táhne krásně odspodu jenže ten výkon má až v otáčkách a pokud jsi nucen po okreskách pořád řadit aby sis zajezdil tak by se hodil. Já bych to viděl tak, že by bylo možno koupit jak verzi v základu tedy 132 kw + na přání šestikvalt + 4x4 ať si každý vybere co mu pasuje. Ale pokud to néní v nabídce, tak je to pro mě jenom bastard který nám němci povolili :-((. Proč se tedy dělá normální Octávka 4x4 a RS néééé ? Tam 4x4 není zapotřebí ? já myslel, že čím větší výkon a řidič větší střelec, tak tam by ho právě potřeboval. Vždyt i takový Opel Calibra 2,0 Turbo 16 už měl 4x4 a šestikvalt. A dnes se do sporťáků už dávají sedmikvalty. Tak proč asi ? Toť zase můj názor. -
Howard 28.07.02 00:00
ladao> Jak pises, ze Octavce RS chybi 4x4 a sestikvalt - zde muj nazor i zkusenosti:
1. 4x4 mi opravdu nechybi a ani jsem jej nechtel, neb pouze zbytecne uzira vykon, zvysuje spotrebu a hmotnost. Ja jej pri 99,..% jezdeni nepotrebuju.
2. Sestikvalt jsem puvodne chtel a mrzel me. Ale ono turbo taha uz celkem od spodu (narozdil od neturb), takze uz jsem si zvykl a jsem spokojeny (aspon nemusim tak casto radit pri normalni jizde a pri sportovnejsim vyziti clovek vyjde s tim, co ma, v pohode :)
Jeste takova perlicka - Nemci uvadeli v motoristickem magazinu test Leona s 1,8T 132 kW a sestikvaltem, pricemz rikali, ze ten sestikvalt je zbytecny, protoze clovek radi ze 3 na 5. Nevim, jak to mysleli (on to clovek muze preci vzdycky a na kazdem aute), ale neco na tom asi bude... Rad bych to vyzkousel, ovsem nyni uz me absence sestikvaltu opravdu netrapi a mozna by tam byl vazne zbytecny :c) -
Diamant 26.07.02 21:18
« to ladao
Ako pise ladao. S dvojlitrom sa jazdi velmi pohodovo. Uz aj na pomerne nizkych otackach to pekne taha a ma to prijemny zvuk. Tot moj poznatok. Ale ked ma s tym povozil kamos (predsa len to ma v ruke), tak s tym Fabia lietala ako spinave pradlo. Sily to ma viac ako dost. Rozhodne to nie je zly motor. Snad len spotreba je vyssia. Ale ma to oproti 1,4/74 predsa len vyssi objem, tak je to logicke. Skusal som aj 1,4/74 a mne osobne velmi nevyhovoval. Do 3500 to bolo take nevyrazne a aby to jazdilo, muselo sa to tocit. Brrr, to nie je pre mna. -
« Re: Opěrka do Fábie
To Mispul:
Funkcnosti rucky ta operka vubec nevadi(je plne pouzitelna), na to je dost vysoko, a ani nijak nedrhne. Jenom proste jsem byl zvyklej po rucce klasicky hamstnout (zezhora:-) a ted to proste nejde. Musis ruku k rucni brzde vsunout ze strany - je to takova opici operace :-)

Mělo by to být za pár haléřů není na to někde nějaký soft plus návod na rozumný snímač otáček?