Škoda Fabia
« Re: Fabia Rs BUDE
Ne že bych tě chtěl urazit Davídku, ale pročti si diskusi staršího data, tam jsme to už myslím docela a zcela rozebrali, včetně toho WRCéčka:o)) A já jsem Fabii na vlastní oči taky viděl :). Jakou jsi viděl ty ? Tu samou nebo nějakou jinou třeba už hotovou WRC ? :-(( A vůbec nejsi ty nějakej konečně převlečenej "a" ? :)) -
Diamant 31.07.02 23:24
« Re: motory Fabia
vpel> Myslim, ze to 1,8T uz dajaky manik skusal. Vraj je prilis vysoky. Co da logiku. 2,0 tam vlezie tak akurat a 1,8T ma predsa len vyssiu hlavu. A viem, ze skusal aplikovat aj 20V hlavu z 1,8 na 1,6. A vraj aj uspesne. Ale tiez nie vo Fabii. Ale preco kupovat cely novy motor 1,8T? Ved staci kupit Fabiu dvojlitra a k tomu turbo kit. Existuje verzia, ktora zvysi vykon na vyse 140 kW a za 150% ceny toho slabsieho kitu mas dokonca vyse 160 kW.
RS znamena Rallye Sport alebo Renn Sport v nemecky hovoriacich krajinach. -
« Fabia Rs BUDE
Když jsem četl vaše příspěvky o tom jestli bude nebo nebude Fabia RS tak mi cukaly koutky :o))
jak tohle mužete napsat ??
Fabia ve sportovnější verzi BUDE, jen je otázka jestli to bude RS. jak jistě víte tak pro vozy kategorie WRC plati určité omezení, to co myslím já je že minimální délka seriového vozu musí být nějakých X mm. ted nepovím přesně kolik ale to není důležité.Do této délky Fabii chybí pouze pár cm a tak se škodovka rozhodla uvést na trh krátkou fabii s pohonem 4x4 a trošku pozměněnýma nárazníkama aby dosáhla oné dané délky. Tento vůz se začne prodávat co nejdřívě nebot již začátkem příštího roku chce Škoda homologovat Fabii WRC, která je již více než 2 roky postavena :o))))) p.s: vím co píšu. fabii jsem viděl na vlastní oči ( dělám totiž ve škodovce )
« Re: Tak Fabia RS nebude !
Howard> Teda me trojka tahne lehce pres 170 a pri 180-220 to zere pres deset, cca 11 litru. Ja mam dlouhodobou spotrebu pri opravdu hodne ostre jizde(3500km 60%dalnice, 20%mesto, 20% ostatni) 10,5 litru. Jinak taky mi tam nechybi 6 stupnova prevodovka, protoze to auto tahne porad a nema to skoro zadne slabe pasmo... P. -
« Re: ventily
Detonační spalování asi má poškozené čidlo "klepání ventilů"! Když dáš benzín s vyšším oktanovým číslem asi se to zlepší a raději zajeď do opravny. To zaklepání v nízkých otáčkách ani tak nevadí, ale horší by to je ve vysokých otáčkách, třeba na dálnici, tam to ani neuslyšíš. -
« Re: Tak Fabia RS nebude !
Howarde abychom si rozuměli, sice jsem nazval RS bastardem, ale není to tak že bych ho hanil, to byl jen takový slovní obrat. Podle mne je to dobrý autíčko. Já sám jsem s ním jel jen při předváděčce. Jen mi porád k němu chybí některé prvky, které by ho posunuly výše, třeba v rámci volitelného motorového a podvozkového vybavení. Jenže v rámci koncernu takový auto už dělá Seat a je vymalováno. Prostě mě štve, že jaksi budeme(tím myslím tu naši Škodověnku, kterou sic vlastní Němci) pořád pozadu za VW a tím Seatem i když máme na mnohem více než oni. A VW dělá Polo GTI 1,6 a tak nemůže přeci dovolit aby byla Fabia 1,8 T to dá rozum nééé. A ještě k těm převodovkám, dnešní sporty jak jsem psal, mívají už i 7 kvaltů u neturba. A turba těch 6 mají u sportů už dávno normálně a jako příklad jsem zmínil tu Calibru, která se dělala už před léty. -
« Re: Tak Fabia RS nebude !
Octavie RS je dobre vozitko, chvali si jej treba lide co maji problem se zady (stabilnejsi, pevnejsi). Ale chce to asi jezdit na dobrych silnicich, jinak se bere o silnici i pri mensim zhoupnuti, je vespod plechovy kryt a nejsou s tim problemy na horsi ceste? Za ty penize je to dost dobre vozitko myslim a spotreba je jen o desetinu litru vyssi, nez u 1,8T, take planuju porizeni RS, asi v provedeni COMBI, kterezto jsou o 55000 cenove povysene, on lepsi motor nejaky cas nebude. Ale SKODA, ze mi z SKODY napsali, ze RS Fabia nebude, to by byl zatah na toto supermini ;-)
Vi kdo, kolik stoji motor 1,8 a zda by tam sel implantovat nebo to uz nekdo zkusil? Fabii 1.8Turbo mit jako 2 a 3 rodinne vozitko (kam je Fabie cilena) to by bylo celkem zuzo, nemyslite?