Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

02.08.02  13:07

« Záruka mobility, motory

Záruka mobility Škoda - jestliže se porouchá automobil 30 a více km od místa bydliště je zajištěn bezplatný odtah do značkového servisu, popř. nocleh zdarma. Oprava mimo záruku asi bezplatná nebude.
    Rozdíl mezi 55 kW a 74 kW je přesně 20 000. Rozdíl mezi 50 kw a 55 kW je 32 000.
    Jinak jsou nové akční modely Attractive a Marathon. Výbava u Attractive je stejná jako u Comfort + navíc ABS, radio, 8x repro, koberce, dálkové ovl, sklopný klíček, chrompaket, kožený paket. Výhoda cca 40 000 Kč.
    U Marathonu je to podobné, ale menší výbava, zato ale nižší cena.
    Že by se Škodovka už zamyslela nad cenama ? ? ?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.02  12:06

« Re: motory Fabia

No abych nevěděl co je Jawa 500 OHC,poslední opravdu dobrá Jawa.Sice podvozek kulhal za motorem už tenkrát,ale stejně na ni nedám dopustit.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.02  12:01

Tak se mi konečně CMT ozval a že tedy do konce srpna ten 1,6 bude. Už se těším jako malej kluk na těch 80 kw + - ... tedy uvidí se až na brzdě.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.02  11:56

Ještě něco Radime, za ten milión by jsi měl několik Jaw 500 OHC i s "velkýma bubnama" doufám že víš vocogou :)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.02  11:52

To rade:Motor Excel:www.motor-excel.cz .Najdeš tam ceník,grafy.Jinak je to úprava hlavy+vačka+čip.Je to asi 65 kW.Potom jestě jde zvětšit obsah až na 1560 ccm (viď Láďo),ale to zase není finančně zajímavý.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.02  11:52

Jo Radime u motorek je to něco jiného, tam je to spíše o konstrukci kola, tedy jeho jednoduchosti a lhkosti u kotoučů oproti bubnům a hlavně o vodě v brzdách. Jenže u auta je to něco jiného a představ si krátkou Fabii s kotoučema v zádu ve který jezdí jen 2 lidi s prátdným kufrem a plně využívanou Octavii Combi TDI 66 s bubnama, přesně to vypovídá o marketingu a nucení zákazníkům něčeho co je občas zbytečné.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.02  11:36

No, po vyšší výbavě bych asi sáhl (Comf). Ale, ty motory, to by člověk zaplakal. Myslím tím tu opravdu pestrou a širokou škálu 1,4 l + 2,0 a vlastně taky 1,2. Ta úprava od MotorExcelu dělá z 50kW co? Mají někde www? Jsou tam charakteristiky motorů?. Já jsem kdesi zahlédl nějaký chip tuning, ale z 50 kW a na 56 kW - to snad ani nestojí za to (pokud to také nezvedne MK a nezlepší jeho průběh).
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.02  11:28

To ladao:Nechci Tě * Láďo,ale u motorky bych se k bubnům nevrátil ani za milion.No za milion asi jo.Nic to nemění na tom,že na zadku u auta jako Fabie mi to připadá jako zbytečnost a nebejt marketingu a někoho kdo začal dávat kotouče i na zadek,tak to dneska není ani na autech střední třídy.Jo,někdo byl byl první a napsal to do prospektu jako výhodu a od tý doby to dělaj všichni.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.02  10:53

Radime ještě bych dodal k těm zadním brzdám. Mírně mě irituje až nasere, když někdo tvrdí, že kotouče brzdí víc nebo líp než bubny.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.02  10:36

Jo 74kW žere BA98 jinak můžeš na 74kW zapomenout.Oba VW jsou už od komfortu,to je pravda,ale záleží jakou chceš výbavu.Kotouče vzadu-no, většina řidičů ani nepozná,že jim zadek nebrzdí,jelikož je tam ventil omezující zablokování zadních kol při nezatíženým zadku.Pokud jezdíš ve dvou tak se mi to zdá jako zbytečnost.Proč Ti úprava Škodovýckýho motoru připadá jako zcestnost ? Pokud Tě zajíma výkon kontra prachy,tak máš za dobrý peníze dobrej výkon.Je teda pravda že Škodovák už je stařeček,ale co naděláš když není 1.6 .
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.02  10:25

Do 74Kw je doporučovám BA98, to ani nevím?
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 02.08.02  10:15

Ale proti 1.4 74kW hovoří palivo Natural98, při N95 bude výkon nižší.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.02  10:03

RV: Oba motory začínají u výbavy Comfort, tedy stejná, pro 74 hovoří ABS a kotouče vzadu v ceně. Úprava Škodováckého motoru mi přijde opravdu scestná, jenom třeby lanovody za VW stojí.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.02  09:56

No vzhledem k ceně bych asi do motoru 1,4/16V nešel,jelikož se nabízí až s vyšším stupněm výbav a to cenu neúměrně zvedá.Donedávna byla optimální varianta 1,4/44kW+úprava od Motor Excelu(+19 800 Kč),pak jsi měl 65 kW a kam se hrabe 1,4/16V v obou verzích.Teď teda platí 1,4/50kW+ME,ale už to není tak cenově výhodný.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.02  09:53

Už mám více času, podle mě o těch motorech předsně vypovídají technické údaje, stejný kroutící moment, ale u 74Kw dosahovaný při vyšších otáčkách. Tomu prostě něvěřím, více koní je možná dobrý na pohon klima, ale pro dynamiku předjíždění, je to nezajímavé. A 30.000 není málo. Jenže já mám tu zkušenost, protože si vybírám z aut na ploše a tlačím dealera dolů, že nakonec podlehnu dobrému obchodu, tedy si i koupím silnější motor, když mi dají super cenu. A tím bych řídil, prodejce Ti může 74 nabídnout na místě za cenu 55 z Boleslavi. Já jsem na své Fabii udělal přes 50000 jednáním (nebyla jetá, jenom tam stála). Kupoval bych co nejdřív, po prázdninách nastane doba daňových optimalizací pro firmy a bude po slevách.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.02  09:31

Existuje Fabia tuning club, ale to jsou plastový magoři co si koupí 44Kw a olepí auto nápisama RS, ty Ti neporadí. Já bych šel do slabší šestnáctky, pokud si nepřiplatíš 2.0 nejsi schopen ten rozdíl výrazně poznat, mě to přijde jako optimální volba VW motor výkon/cenaů.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.02  09:21

Tak nějak přemýšlím o motoru 1,4 55 nebo 74 kW. Snažím se získat poznatky pro definitivní rozhodnutí (u prodejce to není ono). Pročítám příspěvky v rubrice. Už jsem u příspěvku 2100, ale jde to pomalu. Existuje www adresa nějakého Fabia klubu? Nebo nemá ji nějaký majitel Fabie?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.02  08:52

« Re: Záruka mobility

upasako co vím, tak se to praktikuje tak, že ti dají v případě poruchy až 50% a někdo nějkdy více slevu na materiál a v případě řídící jednotky nebo turba se to vyplatí. A ten výraz doživotní záruka mi taky spolehlivě nevysvětlili.
  • 00 Reagovat !

foto

02.08.02  08:41

« Záruka mobility

Doživotní záruka mobility - poraďte, co to vlastně je? U dealera Škodovky se všichni tváří, že je to hrozně super, že jsem až nabyl dojmu, že mi v případě poruchy (pakliže chodím na garančky) auto pomalu zdarma opraví. Jak pročítám rubriky a příspěvky, zjišťuju, že evidentně tomu tak není. Co to teda je? Vyplatí se kvůli tomu chodit na garančky a do autorizovaného servisu? (pomiňme nyní, že autorizovaný servis má jiné výhody) Díky za radu.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.02  08:03

No mám to od kámoše co dělá ve Škodovce.Jenom doufám,že nekecal.Nebylo by na škodu,kdyby záhadnej David Kraus co údajně taky dělá ve Škodovce moji informaci vyvrátil nebo potvrdil.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…