Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
-
« Barva
Chtěl bych si na auto dát na svou novou Fabinku křídlo 5 dveří. Problém je s nalakováním do barvy karoserie. Na netu jsem viděl že to lakování stojí přez 2000 Kč. Zdá se mi to moc. Jsem vcelku zručný a můžu si to nalakovat sám, to není problém. Otázka je, zda je možné nechat si namíchat přesný odstín barvy přímo do spraye, nebo zda se dá sehnat přímo škodovácká barva - žlutá lemon (taky spray), kde a za kolik. -
« Re: Mot.olej do FABIE
Ten olej by som urcite vymenil, aj ked nemas najazdenych vela km. Co sa tyka tej znacky, kludne by som tam dal hoc aj ten Madit, nevidim v tom problem. Osobne si myslim ze lepsie bude kazdy rok menit a davat menej kvalitny olej, ako davat spickovy, ale kazde dva roky... -
« Mot.olej do FABIE
Mám 2-ročnú FABIU 1.4 MPI/44kW. Pred rokom mi dávali na servisnej prehliadke do auta olej CASTROL TXT Softec SAE 5W-40 na 30.000 km. /ináč 1l oleja stojí vyše 400,- Sk./
Potrebujem radu. Ja maximálne za 1 rok najazdím 3000km, teraz by som mal isť na ďalšiu servisnú prehliadku a podľa servisnej knižky by mi mali zas meniť olej. Nemôžem ho nahradiť olejom značky MADIT PRIMA, ktorý ma rovnaké parametre SAE 5W-40 a je lacnejší. Alebo nemusím ešte meniť olej, keď veľa nenajazdím. -
« Re: Zajetí Fábinky
Už jsem zajížděl dvě 16V Fabie. Dodržoval jsem návod výrobce, tj. 1000 km 3/4 plynu i rychlosti, nevytáčet motor do červeného (ale zase ho vůbec nedusit). Po 1000 km začít pomalu motor vytáčet, vyzkoušet max. rychlost, aby si motor začal zvykat. Někteří říkají (i sami dealeři), že to není třeba a motor se může hned vytáčet. -
« Re: to ladao
to: luf Pokud si myslíš, že moje příspěvky mají nějakou informační hodnotu, tak díky :))) O to přece jde, abychom si tady pokecali o autech, problémech kolem nich a poradili si navzájem, kdo co ví. A pokud je třeba trochu technické osvěty, tak občas zvládnu i to. O těch bubnových brzdách se už dnes nemluví a nepíše a tak jsou všeobecně odsuzovány. Jenže dnes málo kdo ví, že i např. takový Bavoráky před léty jezdily kolem 200 a víc a měly ve předu jenom jednoduché-nechlazené kotouče a v zadu normální bubny a stačilo jim to. A dnes někdo ohrnuje nos nad Fabií s dutýma-vzduchem chlazenýma kotoučema a bubnama v zadu, přestože jejich celková účinnost výrazně neklesá ani po něklikátém opakovaném brždění.... ony ty zadní brzdy opravdu nemusí moc brzdit, většinu toho brždění musí provést přední brzdy.... A zase jako příklad z praxe uvedu toto. Když Škoda vyrobila 130 L a Rapid tak do zadních bubnových brzd dávala válečky 22 mm a po roce a půl do nich začala dávat válečky 19 mm jako do Škody 1000 MB-120 protože byl zadek přebržděný. To jasně dokazuje, že i když se zvedl výkon z 33 na 43 a pak ještě na 46 kW, tak nebylo potřeba upravovat zadní brzdy ale stačilo upravit přední a to montáží čtyřpístových třmenů. -
"-- skrytý --" 07.08.02 09:32
Ladao: spíš tak, že to "a" prostě člověk musí brát jen jako odlehčení, jinak ho to bude štvát. Já je pokud možno ignoruju - i když taky ne vždycky se to povede...
Tomcat: tak to pochybuju, kvůli tomu by to tady nezabalil ani náhodou. Třeba ho to tu vážně přestalo bavit, nevím, každopádně myslím, že je stále ještě na dovolené. Jinak mi přijde zajímavé, že stejně dlouhou dovolenou si asi udělal i ATX - taky už tu hodně dlouho nebyl. -
tomcat - navyse ladao evidentne vie o com hovori a jeho prispevky maju hlavu a patu. Tento prispevok bol pre mna poucenim a nostalgiou zaroven - ked som prvykrat sadol do Skody 100, nedobrzdil som do krizovatky, nastastie nic neslo, ale stopku som presvihol. BTW dosticky FERODO toho dost na brzdach napravili. -
Odiie, to se divím, sám si mi psal, že je to pro odlehčení nebo jsi to nebyl ty ? A najednou říkáš, že je to pro zlost ? :-( Ono asi všeho moc škodí, že jo :-) a s tím Hufem je to opravdu divné, něco ho muselo pořádně * nebo se nám zamiloval, nevíš o tom něco ?