Škoda Fabia
« Re: pokles hladiny chladiacej kvapaliny
Ad 1)
Ja jsem mel problem s netesnosti chladiciho okruhu.Byl jsme s tim 2x (!!!) ve znackovem Skoda servisu - prolinalo tesneni kolem teplomeru chladici kapaliny - nalevo vedle chladice tak na urovni mlhovky. Pokazde to "opravili". Kdyz to udelalo potreti, dal jsem to znamemu "garazistovi", co opravuje Skudky rady 100-120. Vymenil mi tam tesneni a rikal: "tam se k tomu opravdu blbe muze, vyhral jsem si s tim. To tesneni bylo PUVODNI - praskle - nikdy nebylo menene. Ve Skodovce to vzdycky jen dotahli." Takze jen abyste meli predstavu o kvalite znackovych servisu. -
Diamant 12.08.02 18:20
« Re: Fábie RS
Najskor sa bude jednat o povodny 8V motor. Ved ten ma este rezervy. Keby to bol novy 16V, tak to ma 96 kW a keby to bolo FSI (to ma zatial len Audi), tak by to malo az 110 kW. Ale neverim, ze by Fabia mohla mat lepsiu motorizaciu, nez Polo. Takze ani v ten TDI neverim! Uz aj ten dvojliter vo Fabii je pre mna nepochopitelny zazrak. -
« Fábie RS
Tak Fábie RS bude s motorem 2,0/85kW poladěným na nějakejch 92kW a jako alternativa bude 1.9TDi známej z ibizy ,ale se sníženým výkonem na nějakejch 92kW.VW jasně dal Škodovce najevo,že patří do skupiny konzervativních značek a navíc VW nepovolil žádnej motor nad 100 kW.I ten Tdi musí mít menší výkon než Ibiza.Navíc bude taky polo GTI... -
« SERVISNI INTERVAL 30.000 ????
Zdrec vsichni tak jsem se vratil z dovolene, vsechny podpurne chemicke latky uz vyprchaly takze muzu fungovat ;))
Pres dovolenou jsem mel auto na garancce po 60tis a ted se divam do toho jejich papiru je servisni interval po 30.000 km... Oni to prodlouzili ci co ??? Vzdyt byl 15tis km... -
« Re: pokles hladiny chladiacej kvapaliny
Ad 3. Vzpery... Menil jsem je cca po 55tis. km. Vymena jednoho (nechal jsem vymenit jeden a hned za tyden druhej) asi 1100kc za jeden kousek, ale bylo tam 2x mereni geometrie, takze pocitej kdyz to nechas najednou vymenit, ze to bude i min... -
« Re: Barva
upasaka: Taky jsem řešil lakování křidýlka na Fábku. Musíš znát kód barvy a na každej kód barvy mají v obchodě vzorník jejího "vyblednutí". V mém případě vzal chlápek příslušný vzorník a šli jsme porovnávat odstíny barvy ven k autu. Celkem jsme se trefili. ;-) -
« Re: Mot.olej do FABIE
Typická ukázka postoje autor. servisu. Urvat co se dá však zákazník to zaplatí. Kdyby si to zákazník nechal líbit tak jsou schopní iniciativně a velmi ochotně dát plnou syst. 0W-XX třeba do XX let starého "hudrta" nebo "1000". Do Fábky 1.4 44kW při najetí tak mála km za rok úplně bohatě a s rezervou stačí 10W-40 třeba Mogul nebo jiný obyč. olej. Ono by to jelo úplně v pohodě i na 15W-40 (třeba GX-PRO za cca 100/l) ale kvůli hydroštelům je lepší řidší 10W-40. -
"-- skrytý --" 11.08.02 23:11
« pokles hladiny chladiacej kvapaliny
Mam na vas zopar otazok, snad mi niekto poradi :)
1.P okles hladiny chladiacej kvapaliny Vcera som si vsimol, ze hladina chlad. kvapaliny je pod min, este som tam nikdy nedolieval, uz od 0km bola hladina na ciare min, najazdenych 26tkm, 03/2001, mam s tym ist do servisu alebo doliat a cakat, ci bude znovu klesat?
2. Spojka - kovovy zvuk Pri zaradovani 1-ky, ked xcem ist pomaly tak sa ozve taky kovovy zvuk, ako keby cinknutie, ked je spojka zopnuta je to ok, ozve sa to tiez niekedy pri zaradenej 1,2 ked ostrejsie pridam/uberiem plyn. Co s tym?
3. Vzpery stabilizatoru Este problem s tym nemam, ako sa to vlastne prejavuje? Auto je vyrobene 03/2001, ma 26tkm, tak ma to zrejme caka, vymenia to v zaruke aj po roku? Ak nie, kolko to stoji?
Dik za info :) -
matuS 10.08.02 21:41
« Re: Barva
o ciernej sa hovori, ze velmi rychlo vybledne. ale ci je to tak stale, neviem. ale co viem, ze cierna sa strasne rychlo zaspini, na rozdiel od striebornej.
mne sa na fabii velmi paci farba co ma hufnagel. neviem ako sa vola ale je pekna.
btw co ten zlty interier? ten je tiez pekny. tvrdi sa, ze je neprakticky, ale ocino ma v c5 tiez svetly interier a vyzera to stale dobre. -
« Barva
Nevíte nahoudou někdo, jaké barvy jsou použity v interiéru Fabie Attractive?
Podle fotek na [odkaz] to vypadá, že černá.
Uvažuji o nákupu Fabie Attractive a kdyby tam skutečně byla černá, bylo by to výborné, protože standardní šedivý interiér mi přijde trochu laciný.
Pak je otázka, jestli by k černému interiéru byla vhodná černá barva karoserie nebo zda raději volit stříbrnou metalízu.
Jaký je Váš názor?