Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Vzduchový filtr
Pánové, zkoušel někdo z vás zaměnit obyč. papírovou vložku vzduch. filtru za bavlněnou sportovní K&N, Green, atd... ? Po té, co jsem si o problematice filtrů přečetl všechno možné i nemožné (a tudíž jsem teoreticky připraven :-) ) si myslím, že to rozhodně nemůže uškodit. Ba naopak podle všech předpokladů by to mohlo kapku ztišit motor a i nějaký ten HP navíc se může u 44kW motoru vždycky hodit. Co vy na to? BTW: Včera jsem byl měnit spínač ovládání stahování okna u spolujezdce (nějak blbnul při zavírání okna). Kolik si myslíte, že takové "čudo" s výrobními náklady cca 15,- Kč ale s nápisem Germany v autorizovaném servisu stojí? Nebudu vás napínat - 330,- Kč. Práci (cca 5 min.) si naštěstí nepočítali, takže jsem na tom vlastně vydělal, že? ;-) -
« Re: Fábie RS
No co k tomu říct(nebo říci ?) ty veslo (nebo pádlo?) Napsal jsi to pjěkně(pjekně nebo pěkně ?)) hesky(hezky) česky. Je to tak dobře nebo ti vadí ještě něco ty jazykozpytče ? :o)). Tady je pokec o autech a ne studium českého jazyka ;-) A pokud nerozumíš srandě, tak se jdi vycpat :))). -
Naučte se alespoň "pjěknou" češtinu když už chytračíte a děláte ze sebe automistry".Pár typů kde bych měl, stejně tak na angličtinu, ta Vám jak jsem si z dávnějších diskuzí taky dvakrát nešla.Jinak mě taky auta hodně baví a dost o nich čtu- ale 90% toho co tady probíráte a o čem se hádáte Vy...paráda....ale však Vaše věc -
« Re: pokles hladiny chladiacej kvapaliny
Ad 1)
Ja jsem mel problem s netesnosti chladiciho okruhu.Byl jsme s tim 2x (!!!) ve znackovem Skoda servisu - prolinalo tesneni kolem teplomeru chladici kapaliny - nalevo vedle chladice tak na urovni mlhovky. Pokazde to "opravili". Kdyz to udelalo potreti, dal jsem to znamemu "garazistovi", co opravuje Skudky rady 100-120. Vymenil mi tam tesneni a rikal: "tam se k tomu opravdu blbe muze, vyhral jsem si s tim. To tesneni bylo PUVODNI - praskle - nikdy nebylo menene. Ve Skodovce to vzdycky jen dotahli." Takze jen abyste meli predstavu o kvalite znackovych servisu. -
Diamant 12.08.02 18:20
Najskor sa bude jednat o povodny 8V motor. Ved ten ma este rezervy. Keby to bol novy 16V, tak to ma 96 kW a keby to bolo FSI (to ma zatial len Audi), tak by to malo az 110 kW. Ale neverim, ze by Fabia mohla mat lepsiu motorizaciu, nez Polo. Takze ani v ten TDI neverim! Uz aj ten dvojliter vo Fabii je pre mna nepochopitelny zazrak. -
« Fábie RS
Tak Fábie RS bude s motorem 2,0/85kW poladěným na nějakejch 92kW a jako alternativa bude 1.9TDi známej z ibizy ,ale se sníženým výkonem na nějakejch 92kW.VW jasně dal Škodovce najevo,že patří do skupiny konzervativních značek a navíc VW nepovolil žádnej motor nad 100 kW.I ten Tdi musí mít menší výkon než Ibiza.Navíc bude taky polo GTI... -
« SERVISNI INTERVAL 30.000 ????
Zdrec vsichni tak jsem se vratil z dovolene, vsechny podpurne chemicke latky uz vyprchaly takze muzu fungovat ;))
Pres dovolenou jsem mel auto na garancce po 60tis a ted se divam do toho jejich papiru je servisni interval po 30.000 km... Oni to prodlouzili ci co ??? Vzdyt byl 15tis km... -
« Re: pokles hladiny chladiacej kvapaliny
Ad 3. Vzpery... Menil jsem je cca po 55tis. km. Vymena jednoho (nechal jsem vymenit jeden a hned za tyden druhej) asi 1100kc za jeden kousek, ale bylo tam 2x mereni geometrie, takze pocitej kdyz to nechas najednou vymenit, ze to bude i min... -
« Re: Barva
upasaka: Taky jsem řešil lakování křidýlka na Fábku. Musíš znát kód barvy a na každej kód barvy mají v obchodě vzorník jejího "vyblednutí". V mém případě vzal chlápek příslušný vzorník a šli jsme porovnávat odstíny barvy ven k autu. Celkem jsme se trefili. ;-)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!