Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: 1.4 motory u Fabie
Asi takhle,když trefíš na dobrej kus od jakýhokoli motoru,tak nebudeš mít problém.U VW motoru je potřeba měnit a napínat rozvoďák,škodováckej má řetěz,kterej sice nepřeskočí a není potřeba napínat,ale vyměníš ho asi za 60000 km.Je to sice historickej kus,ale cenová politika Škodovky je postavená na tom,že střízlivě uvažující člověk koupí 1.4/50kW.Rozdíl 5kW,no točák taky není k zahození,ale já nevidím důvod k tomu 1.4 VW.Nerad to říkám,protože dost dobře nechápu proč se ten OHV motor ještě vyrábí,ale je kandidátem rozumu.Nenáročnej na palivo,olej,údržbu.. -
Sandman: V tvé situaci bych asi koupil 50kW a pokud chceš mermomocí výkon s dvouma pětkama ;-), tak existuje spousta firem, kteří ti 50kW Fábku doladí (nebo chceš-li přečipují) na 55-56kW. A dohromady tě to vyjde levněji a navíc pro dosažený výkon nebudeš muset motor tak točit, jako u 16-ti ventilové originál 55kW. -
Tyto prispevky jsem cetl, tam jsem se ale nic moc nedovedel. Comfort kupovat nebudu, uvazuju a Attractive. Se zavodakem taky nepocitam. Jde mi spis o to, s kterym motorem budou mensi problemy a jestli poznam ten rozdil 5kW. Osobne si myslim ze ne. -
To sandman:Nebuď línej,ale stejně příspěvek 9072 a vejš.Vyplatí nevyplatí,závoďák to stejně nebude a musíš koupit verzi komfort.Pokud Ti jde o spotřebu,tak si spočítej kolik bys musel najet kilometrů aby se Ti to zaplatilo.I když budeš uvažovat,že 55kW žere o litr míň. -
"-- skrytý --" 14.08.02 16:40
« Re: pokles hladiny chladiacej kvapaliny
Prave som sa vratil zo servisu, ten pokles chladiacej kvap. bol vraj kvoli uniku na termospinaci ventilatoru... tak som zvedavy ci to bude now ok.
mam sice 4 mes po zaruke, ale ukecal som ich aby vymenili aj tie vzpery stabilizatoru, kde na naprave to uvidim, ze je to nove? -
« Re: Servisní prohlídka - Fabia 50 kW MPI
Olej ti určitě vymění. A k tomu vypouštění, nevím jak kde, ale u nás ve značkovým servisu olej vysávají přes měrku speciálním zařízením a hned tam zase tlačí novej olej ARAL zpátky(pokud si někdo nedonese nějakej svůj olej) a asi každou třetí výměnu(při intervalu 15 000 km) jenom vypustí zbytek co zůstane ve vaně vypouštěcím šroubem. -
Mě teda do dílny pustily,ale radši snad kdybych tam nebyl,sledovat jejich postupy chce opravdu hodně silný nervy.Olej Ti vyměněj,to si snad nelajznou,ale jinak počítej s tím,že na autě nic neudělaj,kromě přečtení chybovejch hlášení ŘJ.
P.S.:Ve vlastním zájmu zkontroluj dotažení olejovýho filtru a zátky. -
"-- skrytý --" 14.08.02 10:06
Mna to stalo okolo 3000 SKK, do dilny Ta nepustia ak je to velky autorizovany servis, ak aj ano, tak by si tam musel zrejme zostat takmer cely den, kym auto pride na rad. Samozrejme, situacia sa meni pokial tam mas znameho... v tomto pripade su lepsie mensie servisy mimo PH alebo BA v mojom pripade. -
« Servisní prohlídka - Fabia 50 kW MPI
Na kolik vás přišla servisní prohlídka po 15000 km? Chystám se s tím do servisu, tak abych nebyl nějak moc překvapen. Dále by mě zajímalo, jestli vás pustí do dílny abyste si zkontrolovali, že opravdu vymění olej. Vůbec jim totiž nevěřím. -
« Re: Vzduchový filtr
Jasne. Mam KN vlozku (1.4 16v 100PS). Ted jsem byl na garancce a zapomel jsem jim nejak rict aby mi vzduch filtr nemenili. No stalo se, po tydnu jsem prijel z dovolene a filtr nikde. No nastesti ho nasli. Ted chvilku budu jezdit zase s papirakem a pak tam soupnu KN abych citil rozdil. ALE !!! KN vlozka je absolutni PRD oproti primemu kitu ! Pozor na odvetrani klikovky... tot asi vse -
« Vzduchový filtr
Pánové, zkoušel někdo z vás zaměnit obyč. papírovou vložku vzduch. filtru za bavlněnou sportovní K&N, Green, atd... ? Po té, co jsem si o problematice filtrů přečetl všechno možné i nemožné (a tudíž jsem teoreticky připraven :-) ) si myslím, že to rozhodně nemůže uškodit. Ba naopak podle všech předpokladů by to mohlo kapku ztišit motor a i nějaký ten HP navíc se může u 44kW motoru vždycky hodit. Co vy na to? BTW: Včera jsem byl měnit spínač ovládání stahování okna u spolujezdce (nějak blbnul při zavírání okna). Kolik si myslíte, že takové "čudo" s výrobními náklady cca 15,- Kč ale s nápisem Germany v autorizovaném servisu stojí? Nebudu vás napínat - 330,- Kč. Práci (cca 5 min.) si naštěstí nepočítali, takže jsem na tom vlastně vydělal, že? ;-) -
« Re: Fábie RS
No co k tomu říct(nebo říci ?) ty veslo (nebo pádlo?) Napsal jsi to pjěkně(pjekně nebo pěkně ?)) hesky(hezky) česky. Je to tak dobře nebo ti vadí ještě něco ty jazykozpytče ? :o)). Tady je pokec o autech a ne studium českého jazyka ;-) A pokud nerozumíš srandě, tak se jdi vycpat :))). -
« Re: Fábie RS
Naučte se alespoň "pjěknou" češtinu když už chytračíte a děláte ze sebe automistry".Pár typů kde bych měl, stejně tak na angličtinu, ta Vám jak jsem si z dávnějších diskuzí taky dvakrát nešla.Jinak mě taky auta hodně baví a dost o nich čtu- ale 90% toho co tady probíráte a o čem se hádáte Vy...paráda....ale však Vaše věc