Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

21.08.02  11:48

« prohlidky again

Hele premyslel jsem o tom varibilnim servisnim intervalu. V podstate je v tom motoru akorat cislo+SW navic , motor je stale stejne. Tzn. pokud clovek jezdi normalne a auto setri tak by si klidne mohl dovolit jezdit menit olej po 30tkm... Tatik jezdi velmi setrne s autem a vzdycky ti mechosi rikaj ze ten Sheel Full synt po jeho 15tkm je jak novej...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.08.02  10:33

« Re:

Mne uz davno nezmrzol komp :o)))) Akurat som musle asi 2 krat vyzit System Restore aby prestal WinXP frflat ze mu nieco vadi a mam kontaktovat Administratora ktory som ja.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.08.02  10:32

« Re: Fabia 1/2 roka po záruke - OPRAVA

Sorry, prehliadka po 15.000km ma stala 1972,- Sk a po 30.000 ma stala 4126,- Sk. V nej je aj dopasovanie predneho a zadneho naraznika za 400Sk - okrem standarnych veci co sa pri prehliadke robia.
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 21.08.02  04:19

« Bez nadpisu

mne zmrzol komp v lietadle. potom sa to samo zrestartovalo, cumel som na to :)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.08.02  23:40

« Re: Brzdy a brodeni

Asi pred rokem a pul se mi stalo neco podobneho. Bylo to v zime, trochu podklouzly kola pri rozjezdu a zacalo na me sviti ABS,ASR a cervena kontrolka brzd. Restart (vypnout/nastartovat) pomohl. V servisu rikali to smae - sporadicka zavada brzd, ztrata komunikace s jednotkou ABS/ASR. PS: Nechci se dozit okamziku, kdy i rizeni bude by wire - spojeni volant-naprava bez tyce, jen elektronicky (uz to zkouseli u nejakych prototypu). A novy MB (CLK?) ma zase brzdy bez prime vazby pedal-valec. Snad nemaji chybu ve firmaware...
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 20.08.02  19:45

Mne raz zblbol aj PP na Felicii. Umyl som motor a celý deň mi to neukazovalo spotrebu a veci na nej založené. Myslel som, že odišlo čidlo vstrekovania. Po smutnej noci to na druhý deň zase normálne fungovalo. Našťastie. Vo Fabii mám elektroniky viac ako dosť a našťastie zatiaľ nič neblblo (klop klop klop). Ale modrú obrazovku vidiť môžem. Napr. digitálny foťák mi ju ukáže ak chcem prehliadať nafotené obrázky a karta je prázdna. iPaq našťastie modrú obrazovku nemá, aj keď je tam OS od MS.
  • 00 Reagovat !

foto

20.08.02  17:17

Ze blikaji kontrolky a chce to restart to jeste nic neni. Minuly tyden jsme s kolegou brodili vice jak 30 cm v Lagune II. Po ujeti dvou kilometru se nejen zacaly svitit kontrolky, ale jeste nam zacal palubni pocitac nadavat. Ke vsemu anglicky. Ustavicne mlel o zavaznych poruchach a ceste do servisu. Restart (v Lagune je opravdu tlacitko) nepomohl, az odstaveni a "vykapani" auta. Presto si pocitac neodpustil informaci o tom ze bychom radeji meli jet do servisu. Jeste stesti, ze Fabie nemluvi. Mam takovy dojem, ze stara dobra Felicie by to projela a nic by se nedelo...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.08.02  14:50

« to meda

Nojo, to máš pravdu. Kdyby vypnutí motoru a zastavení nepomohlo, určitě bych to udělal. Eště že v tom autě zatim nemam nic, na čem by mohl naskočit blue dead screen.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.08.02  14:37

« Re: Brzdy

Spatne, spatne. Spravny reboot vypada jinak - zastavis, vypnes klicek, vystoupis, zavres dvere, zamknes auto, odemknes auto, nastoupis, nastartujes a rozjedes se. Tak by to alespon vypadalo, kdyby Bill vyrabel auta...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.08.02  08:39

To jsou takovy hnusny okamziky. Ja kdyz mel novej motor a pocit ze uz se nic nemuze stat tak si tak hrcim po privadeci na highway(rozumej tankodrom :-) na Vyskov a najednou komplet roznuta palubka a motor zhasl... hmmm polil me studenej pot ale jelikoz pracuju v IT tak jsem rebootoval :)))) taky vse v pohode a po 30tis km uz se to nestalo...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.08.02  13:00

Tohle se mi stalo kdysi s mondeem. Brodil jsem se asi 5km v hlubokym sněhu, jakž takž to jelo, ale najednou se mi rozsvítily všechny kontrolky. Protože pracuju v IT, zkusil jsem reboot (zastavil jsem, vypnul jsem motor, nastartoval, rozjel) a bylo po problému.
  • 00 Reagovat !

foto

19.08.02  12:13

« Brzdy

Měl jsem krásný zážitek s Fabií, ve čtvrtek jsem musel brodit, ale málo tak 15-20cm na délce 100m a po dalších 50 km se mi rozsvítilo ABS, ASR, včetně červených brzd a navíc to pěkně písklo. Auto brzdilo normálně, byl jsem na začátku Svitav, tak jsem dojel do servisu Škodovky, kde ochotný chlapík hned vyběhl s AVG, napojil a konstatoval neurčitou, nepravidelnou chybu. Vymazal paměť a diagnostikoval možnou ztrátu spojení elektroniky s brzdovými asistenty, i když by ta voda teoreticky neměla vadit. Ujel jsem už dalších 1000km bez problému, takže měl asi pravdu, ale vyděsil jsem se dost.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.08.02  11:36

« Re: Fabia 1/2 roka po záruke

Len tolko ze servo mi vymnili po zaruke rovnako ako prasknute celne sklo zadarmo. A za prehliadku po 30.000 s vymenou oleja a s tym co mali urobit som platil nieco malo cez 2.000 Sk. Asi si bol v nespravnom servise. Radsej napis v ktorom servise si bol aby ludia vedeli kam nemaju ist. Ja nedoporucujem ani jedne v BA, osobne chodim do Samorina - EURODANUBIA a ludia si chvalia aj Bors-a, myslim ze Vojtechovice???
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.02  18:18

« Re: 1.4 motory u Fabie

Tak to objednavejte rychle protoze motor 1,4 MPI bude zrusen,kvuli rostoucím nárokum na emise.Je to jen 8-mi ventil,tudis se emisemi nikdy nevyrovna 16-ti ventilu.Nahradi jej trivalec o obsahu 1,2 z vlastni zkusenosti je to pěkná sračka.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 17.08.02  09:50

« Re: 1.4 motory u Fabie

1,4/55 ma kultivovanejší chod motora, má recirkuláciu výfukových plynov (papierovo má teda nižšiu spotrebu) a samozrejme sa dodáva s VW prevodovkou MQ200. Ale myslím si, že 50 kW MPI je aj napriek tomu a výkonu nižšiemu o 5 kW lepšia voľba. Radšej si priplať tie peniaze povedzme za klimu.
  • 00 Reagovat !

foto

15.08.02  17:24

« Záplavy a lidský faktor

Lidé nebyli informování stát a vláda naprosto selhala! Kdo ponese zodpovědnost! Pokud by bylo vše řízeno mohly být škody nesrovnatelně menší! Přehrady byly vypoušteny záměrně naráz a současně s největšími průtoky! Vltavská kaskáda fungovala naprosto opačně než měla! Byla použita jako podpora povodní! Lidé kteří už jednou vytopeni byli a postavili či opravili si dům na tom samém místě by něměly dostat nic! Dovolenou si vláda vzala při povodních a ještě navíc v rozporu se ZP. Dovolenou mohou dostat, respektive vznikne nárok, přeci až po 60 dnech v práci.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.08.02  14:57

ja som 4 mesiace po zaruke vyhadal vymenu vzpier stabilizatorov, ale utesnenie chladiaceho systemu to uz uznat nexceli.. aspon nieco. ale servo by uznat fuckt mali!
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.02  11:53

Servo ti uznaj jako reklamaci i pozáruce.
  • 00 Reagovat !

foto

15.08.02  10:49

« Fabia 1/2 roka po záruke

Zdravím Vás všetkýh. Nebol so na tejto stránke asi 4 mesiace. Možno vás bude zaujímať ako som dopadol s mojou Fabiou 1,4 50 kW, 6 mesiacv po záruke.
    - 1. Ako prvé mi začalo zatekať cez obe zadné dvere. Keď v noci pršalo tak ráno som vylieval asi 2 dcl, vody zo zadných koberčekov - to myslím z každého 2 dcl.
    - 2. Zadné okno /mechanické/ vyskočilo z držiaka. takže nešlo stiahnúť - ostalo hore.
    - 3. Toho čoho som sa najviac obával prišlo - SERVO. Raz ide raz nejde. Keď stojím tak občas počuť že motorček sa sám spúšta, aj keď vôbec nešahám na volant. Dva krát mi signalizovala kontrolka poruchu, ale tá mi zhasla po znovunaštartovaní.
    - 4. Prebliknutie svetiel, resp. zoslabenie- to sa mi občas stáva že mi svetla ale aj osvetlenie palubovky preblikuje.
    - 5. Keď mám rozsvietené svetlá a rádio mám vypnuté, tak občas sa mi podsvietí displej.
    Do servisu som zatiaľ nešiel. Predpokladám ža to servo ma vyjde poriadne draho. Asi mi to neuznajú ako výrobnú vadu.
    Počas záruky sa mi nič nebjavilo, žiadna závada. Keď som bol na prehliadke po 30.000 km tak so zaplatil cez 6.000 Sk a to mi menili len olej, opracovali brzdový bubon a kotúče a ostatné drobnosti ktoré by mali robyť. Všetky tie závady sa mi stali až po prehliadke.
    Neviem či ďalšie auto bude ŠKODA.
    Keď máte niekto typ na to servo aby ma to vyšlo čo najlacnejšie / napr. uznanie ako výrobná vada/, tak mi poradťe. VĎAKA. Čaute.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.02  10:28

« Re: Servisní prohlídka - Fabia 50 kW MPI

Toppower: Takové věci radši veřejně ani nenaznačuj, nebo sem zavítá někdo z horlivých zastánců nového, "lepšího, vybavenějšího a mnohem LEVNĚJŠÍHO" Pola a strhne se tu opět zbytečná diskuze které auto je lepší. ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…