Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« prohlidky again
Hele premyslel jsem o tom varibilnim servisnim intervalu. V podstate je v tom motoru akorat cislo+SW navic , motor je stale stejne. Tzn. pokud clovek jezdi normalne a auto setri tak by si klidne mohl dovolit jezdit menit olej po 30tkm... Tatik jezdi velmi setrne s autem a vzdycky ti mechosi rikaj ze ten Sheel Full synt po jeho 15tkm je jak novej... -
« Re: Brzdy a brodeni
Asi pred rokem a pul se mi stalo neco podobneho. Bylo to v zime, trochu podklouzly kola pri rozjezdu a zacalo na me sviti ABS,ASR a cervena kontrolka brzd. Restart (vypnout/nastartovat) pomohl. V servisu rikali to smae - sporadicka zavada brzd, ztrata komunikace s jednotkou ABS/ASR. PS: Nechci se dozit okamziku, kdy i rizeni bude by wire - spojeni volant-naprava bez tyce, jen elektronicky (uz to zkouseli u nejakych prototypu). A novy MB (CLK?) ma zase brzdy bez prime vazby pedal-valec. Snad nemaji chybu ve firmaware...
-
Diamant 20.08.02 19:45
Mne raz zblbol aj PP na Felicii. Umyl som motor a celý deň mi to neukazovalo spotrebu a veci na nej založené. Myslel som, že odišlo čidlo vstrekovania. Po smutnej noci to na druhý deň zase normálne fungovalo. Našťastie. Vo Fabii mám elektroniky viac ako dosť a našťastie zatiaľ nič neblblo (klop klop klop). Ale modrú obrazovku vidiť môžem. Napr. digitálny foťák mi ju ukáže ak chcem prehliadať nafotené obrázky a karta je prázdna. iPaq našťastie modrú obrazovku nemá, aj keď je tam OS od MS. -
Ze blikaji kontrolky a chce to restart to jeste nic neni. Minuly tyden jsme s kolegou brodili vice jak 30 cm v Lagune II. Po ujeti dvou kilometru se nejen zacaly svitit kontrolky, ale jeste nam zacal palubni pocitac nadavat. Ke vsemu anglicky. Ustavicne mlel o zavaznych poruchach a ceste do servisu. Restart (v Lagune je opravdu tlacitko) nepomohl, az odstaveni a "vykapani" auta. Presto si pocitac neodpustil informaci o tom ze bychom radeji meli jet do servisu. Jeste stesti, ze Fabie nemluvi. Mam takovy dojem, ze stara dobra Felicie by to projela a nic by se nedelo... -
« Re: Brzdy
To jsou takovy hnusny okamziky. Ja kdyz mel novej motor a pocit ze uz se nic nemuze stat tak si tak hrcim po privadeci na highway(rozumej tankodrom :-) na Vyskov a najednou komplet roznuta palubka a motor zhasl... hmmm polil me studenej pot ale jelikoz pracuju v IT tak jsem rebootoval :)))) taky vse v pohode a po 30tis km uz se to nestalo... -
« Re: Brzdy
Tohle se mi stalo kdysi s mondeem. Brodil jsem se asi 5km v hlubokym sněhu, jakž takž to jelo, ale najednou se mi rozsvítily všechny kontrolky. Protože pracuju v IT, zkusil jsem reboot (zastavil jsem, vypnul jsem motor, nastartoval, rozjel) a bylo po problému. -
« Brzdy
Měl jsem krásný zážitek s Fabií, ve čtvrtek jsem musel brodit, ale málo tak 15-20cm na délce 100m a po dalších 50 km se mi rozsvítilo ABS, ASR, včetně červených brzd a navíc to pěkně písklo. Auto brzdilo normálně, byl jsem na začátku Svitav, tak jsem dojel do servisu Škodovky, kde ochotný chlapík hned vyběhl s AVG, napojil a konstatoval neurčitou, nepravidelnou chybu. Vymazal paměť a diagnostikoval možnou ztrátu spojení elektroniky s brzdovými asistenty, i když by ta voda teoreticky neměla vadit. Ujel jsem už dalších 1000km bez problému, takže měl asi pravdu, ale vyděsil jsem se dost. -
« Re: Fabia 1/2 roka po záruke
Len tolko ze servo mi vymnili po zaruke rovnako ako prasknute celne sklo zadarmo. A za prehliadku po 30.000 s vymenou oleja a s tym co mali urobit som platil nieco malo cez 2.000 Sk. Asi si bol v nespravnom servise. Radsej napis v ktorom servise si bol aby ludia vedeli kam nemaju ist. Ja nedoporucujem ani jedne v BA, osobne chodim do Samorina - EURODANUBIA a ludia si chvalia aj Bors-a, myslim ze Vojtechovice??? -
Diamant 17.08.02 09:50
« Re: 1.4 motory u Fabie
1,4/55 ma kultivovanejší chod motora, má recirkuláciu výfukových plynov (papierovo má teda nižšiu spotrebu) a samozrejme sa dodáva s VW prevodovkou MQ200. Ale myslím si, že 50 kW MPI je aj napriek tomu a výkonu nižšiemu o 5 kW lepšia voľba. Radšej si priplať tie peniaze povedzme za klimu. -
« Záplavy a lidský faktor
Lidé nebyli informování stát a vláda naprosto selhala! Kdo ponese zodpovědnost! Pokud by bylo vše řízeno mohly být škody nesrovnatelně menší! Přehrady byly vypoušteny záměrně naráz a současně s největšími průtoky! Vltavská kaskáda fungovala naprosto opačně než měla! Byla použita jako podpora povodní! Lidé kteří už jednou vytopeni byli a postavili či opravili si dům na tom samém místě by něměly dostat nic! Dovolenou si vláda vzala při povodních a ještě navíc v rozporu se ZP. Dovolenou mohou dostat, respektive vznikne nárok, přeci až po 60 dnech v práci.