Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Motor 1.2 HTP - první zkušenosti
Prihodim k tym porovnaniam - Renault Clio 1.2 16V: 55kW/5500, 105Nm/3500, spotreba 7.8/4.9/5.9, zrychlenie za 13s, maximalka 170km/h. Interier po facelifte rozhodne lepsi ako Fabia, bezpecnostna vybava tiez a cena velmi prijemna. Pre dvoch ludi idealne, vzadu je to ale tak pre male deti. -
« Motor 1.0 - další zkušenosti
Náhodou Junior 1.0 je do Prahy naprosto dostačující a kdyby mu neodešlo v 17000 km těsnění pod hlavou tak bych řekl, že za ty peníze to neni špatný pojíždědlo (tento byl naštěstí služební takže je mi to jedno). Řekl bych, že ta 1.2 musí být o dost lepší - má super točák a navíc níž položenej. -
Saab 27.08.02 13:15
to upasaka: nikdy nedokážeš předvídat vše, vždy tě dokáže někdo překvapit
to panasync: já netvrdím že to musí být vždy dvoulitr nebo třílitr, vem si třeba takový dvoulitr v Suberbu, to je taky hrůza, zatímco Yaris 1.5 je dělo. U těch prdítek jsem zapomněl zdůraznit motory typu 1.0, 1.2 apod. -
Saab 27.08.02 13:11
to panasync: v čem jsem to srovnání nezvládl, zcela jasně jsem napsal co srovnávám a údaje jsou taky správné. Já to uvedl jako příklad, že konkurence dokáže postavit auto s menším motorem a lepšími parametry, mimo spotřeby mimo město je Yaris s litrem lepší než Fabia s 1.2 a o to tu šlo. -
Jo... jenomže to porovnáváš dva ruzné motory objemových tříd - porovnej litrovou Fabii s litrovým Yarisem. Proč jsi neporovnával Yaris 1.3 s Fabii 1.2 - tam je menší objemový rozdíl.
To co Toyota v objemu 1.3L vyrábí, zatím se škodovka nemůže ani ohlédnout a může jen tiše závidět. Yaris 1.3 už není rozhodně žádné "prdítko" a svižně zmizí i autům s motorem podstatně většího objemu (prověřeno). -
to Saab - to si trochu nezvlád takovéto porovnání (to jsi jenom tak plácnul nebo tomu opravdu nerozumíš). Yaris dělá zrychlení z 0 na 100 za 12 s. zatímco Fabie za 27 s. Trochu nepoměr. Rozdíl v těchto "prdítkách" je pouhý "máček" nějakých 14Kw. Podle mne to je (vzláště v krizové situaci) velmi hodně. Rozdíl v hmotnosti je také takřka 300Kg což se velmi projeví.
Ne každý auto musí mít pořádný dvolitrový nebo rovnou třílitrový motor, aby krizové situace zvládalo.
Tvrzení "upasaca" - jezdit tak, aby jsi se do krizových situaci nedostával, může být pouze zbožné přání, ale nikdo mu nezaručí, že i on sám ač jezdí bezpečně co nejvíc nebude jednou potřebovat pár drahocenných Kw. Zná to každý začne předjíždět pomalé auto (většinou náklad) - naprosto nekrizová situace a když jste vedle něho on začne zrychlovat a v tu chvíli to již taková sranda není. Proto bude vždy plati: jediné bezpečné předjetí je co nejrychlejší předjetí.... -
Já bych se svým názorem připojil k panasyncovi.Za o málo víc peněz (zhruba 390t.Kč) lze koupit třeba Almeru s motorem 1.5 a solidní výbavou...Do města ten 1.2 stačí pokud jede souvislá kolona,když potřebuješ rychle vypadnour z křižovatky tak Ti nezbyde nic jinýho než stáhnout okýnko a prosit ať Tě někdo pustí.
To Diamant:Docela se mě dotkl Tvůj výrok,že 1.2 normálním lidem stačí.Ti co mají silnější motory jsou blázni,šílenci nebo co ? -
« Filtr - nevíte někdo jak to je?
Koupil jsem bavlněnou vložku filtru (značka GREEN) a v obchodě (D&M) mi řekli, že je rovnou připravený pro použití (mají to napsaný i na svých stránkách). V přiloženém letáčku (anglické verzi) je napsáno, že filtr je dodáván NENAOLEJOVANÝ!!!!!!!!, ve Francouzské verzi tahle věta není. :-( Tak kua, nevíte někdo jak to je? Napsal jsem i GREENům a zatím na mě hází bobek. :-((( -
To Saab: Na to je jednoduchá odpověď: jezdit tak, abych se do krizových situací nedostával, což znamená přemýšlet i za ostatní řidiče (považovat každého za slepého a blbého) a předvídat. Chce to trochu tréninku ale je to lepší aktivní ochrana, než jakýkoliv motor. -
To Peterson: Já si to pořádně nepamatuju, protože motorům do detailů nerozumím, ale ten prodejce říkal něco o protivahadlech(? asi), což prý odstaraňuje rázy při prudším sešlápnutí a puštění plynu a ještě o něčem dalším, co si už nepamatuju. Ber to ale s rezervou, nevím, jesli neplkám nesmysly.

Panasync> Prečo sa tu neustále kritizujú motory, ktoré majú nižší výkon, než konkurencia. Veď to nie je jediný parameter auta! Navyše Fabia dostane aj silnejší motor 1,2. A ešte raz kladiem otázku: Má niekto tak výspelý trojvalec do objemu 1,2 s protibežným vyvažovacím Hriadeľom. Použijem vaše tvrdenia "Fabia je lepšia ako …", lebo to má :o)
Saab> Išiel si so Superbom 2,0, keď tak jednoznačne tvrdíš "třeba takový dvoulitr v Suberbu, to je taky hrůza". Prečo sa tak dobre ten "hrozný" dvojliter predáva napríklad v Passate, ktorý je hmotnosťou Superbu veľmi podobný? A prečo potom nenadávajú ľudia na Octaviu 1,6/74, ktorá má veľmi podobný pomer hmotnosť/výkon ako Superb 2,0?
Luf> V čom má Clio lepšiu bezpečnostnú výbavu. Ešte aj pri čelnom náraze dostalo s dvoma airbagmi 11 bodov a Fabia s jedným 12.