Škoda Fabia
"-- skrytý --" 21.10.05 09:23
« Re: Re: Spotřeba oleje
jasne, ze to nie je normalne, ale kedysi som mal fabiu a toto forum som dost sledoval, vtedy pisali majitelia 2.0MPI tiez o podobnej spotrebe oleja, je to normalne iba pre tento motor, takze je to nevyhoda tohto motora. tiez by som skusil vyssiu viskozitu.. -
"-- skrytý --" 20.10.05 20:02
« Re: Re: Re:
Musim se znovu zeptat kde jsi vzal tuto informaci, protoze dnes jsem narazil na clanek, ktery rika ze 3. nejprodavanejsi je Fabia a lepsi jsou uz jen nemecke VW Polo a Ford Fiesta.
« Re: Spotřeba oleje
0,5 l na 1000 km neni normalni (ac je to v norme, ktera je teda dost drsna), docela bych se bal likvidace katalyzatoru. Ja mam motor stejnych parametru v Calibre 2.0i a ma nalitano 205 000 km, vyroben 1991. Spotreba je 0,25 l na 15 000 km (u mne je norma 0.15 l na 1000 km)! Takze v intervalu vymeny vubec nedolivam.
Pricin muze byt nekolik - pistni krouzky, spatne tesneni kolem driku ventilu, pripadne nejaky vyznamny unik (ale to by musela byt pod autem louze).
Doporucuji zkusit olej vyssi viskozity 10W-40, muze to priznive ovlivnit spotrebu oleje i hlucnost motoru (ja pouzivam Castrol Magnatec 10W-40). -
mezek 17.10.05 19:40
Paulz: Tím kufrem u GP to Fiat trochu přeťápnul. Na druhou stranu, tahle ketegorie je počítána jako druhé auto do rodiny, kde se na velikost kufru nehledí.
U nás se bude brát jako rodinné a potom nevidím problém, protože Fabii bere takhle kde kdo a ta má kufr stejný. Jinak já ještě nikdy nebyl v situaci, kdy by mi objem kufru nestačil. Ani u Felicie. Letos poprvé na dovolenou, ve čtyřech, na týden a kufr v pohodě. Ještě trochu místa zbylo. -
« Re: Re: Re: Re:
To Mezek:300 litrů na malé auto je velice dobrý výkon,bohužel aspoň pro mne auto které má sloužit aspoň trochu jako rodinné musí mít ten kufr ještě o dost větší.A Punta nebo krátké Fabie se málokdy u nás prodávají jako druhá auta do rodiny,za rodinné i když s výhradama jde považovat Fabie kombi popř sedan.
Jinak nepovedené jsou podleTebe taky Pola,protože to je skoro stejné jako Fabie. -
"-- skrytý --" 16.10.05 22:21
« Re: Re: Re:
Trhnúť nohou by si si mal skôr ty - ak považuješ Fabiu za menej vybavené európske auto Cool
Spomenul si podľa teba Getz a Rio ako výborných konkurentov Fabie. Tak dávno som sa na niečom nezasmial tak dobre.
Fabiu povazuju za mene vybavenou pri podobne cene. To je neodiskutovatelne ze korejci maji velice dobre ceny. Dalsi vyhodou korejcu je 3 roky zaruka. Je pravda ze prodavaji hlavne skladove vozy do kterych uz si nemuzes dat vybavu na prani, ale vzhledem k tomu ze ja koupil skladovou Skodovku tak chapes ze pro me to neni zas tak dulezite:)
Nohou si netrhej, ale proste me vadi tvoje kategoricke odmitani korejcu. Tak si kup treba Suzuki Swift ...to je madar :)...ale vazne dobrej.
Staré Punto je teraz za dobrú cenu, akurát Fiat CZ ho postavil do vysloveného lowendu, do ktorého takmer nič nejde objednať, a to je veľká škoda Confused
To neni Skoda to je FIAT! -
mezek 16.10.05 22:15
« Re: Re: Re:
hxigor: No jo, ale kolik potom taková Fabia stojí, s tou výbavou co popisuješ? Je pravda, že taková Rio je docela pohledná, ale když jsem teď viděl na Primě test, pořád to je korejec. Měkčí podvozek, řízení nic moc /chlubili se, že má z rejdu do rejdu 3 otočky - Fabia je na tom líp a Punto má 2,5/. Design vnitřku taky korejský... Za ty peníze to je dobré auto, i ten Getz, ale lepší auta se vyrábí od nás na západ. Nebo od Korei na východ. Víc na východ... :-)
paulz: Počkej, ty myslíš, že 300 litrů v Punti II je málo? Já myslím, že Fiat se neprodává kvůli pověsti u nás. To si totiž lidi po revoluci dovezli ojeté Una a Tipa a pak se divili a nadávali, jak jim během chvilky reznou a mají hodně poruch. Že to je tím, že ty auta už mají hodně za sebou a že zrovna tyto typy nebyli povedené je nezejímalo. Ale už od Brava a částečně i Punta I šla kvalita hodně nahoru, nevidí.
Třeba v Anglii, pokud vím, tak Fabii kupují lidi, co měli za sebou zkušenosti se starými škodovkami a "málo" majetní. Něco jiného je Octavia.
Jak to je v Německu jsem psal.
A potom, já nikdy nepsal, že je Fabia špatné auto... Jen nepovedené. Ale asi musím uznat, že v té době neměla Škoda s moderníma autama zkušenosti. Proto taky doufám, že nová Fabia bude o něčem jiném. -
"-- skrytý --" 16.10.05 22:13
« Re: Re: Re:
jen jsem psal, že je Fabia nepovedené auto.
Coz je blbost, jelikoz nepovedene auto by na trhu tak dlouho nevydrzelo.
Muzes dat odkaz na nejakou seriozni statistiku. Na strankach nemecke vda jsem presnou statistiku nenasel, snad pro zajimavost:
Mezirocni zmena 2003/2004 NEMECKO.
Fiat + Alfa Romeo + Lancia........-8,1%
Skoda .....................................+10… /> Celkove Skoda prodala o 15000 aut vic.
Zdroj www.vda.de
1-9/2003 Prodeje nemecko
Punto 21355
Fabia 35835
Zdroj: tento web. -
"-- skrytý --" 16.10.05 21:55
Trhnúť nohou by si si mal skôr ty - ak považuješ Fabiu za menej vybavené európske auto :-!
Vraj výborný konkurenti >:D Kórejci nevedia čo je palubný počítač, ani tempomat, vyhrievané sedadlá, výbava je proste úplne úbohá, buď kúpiš to, čo je práve na sklade alebo si skončil...
Tak akí konkurenti? V porovnaní s Fabiou sú to bohužiaľ len obyčajní štatisti, ktorí s predajmi áut chýbu asi toľko, ako bicyklujúca sa ryba s tým bicyklom :-!
Staré Punto je teraz za dobrú cenu, akurát Fiat CZ ho postavil do vysloveného lowendu, do ktorého takmer nič nejde objednať, a to je veľká škoda :? -
« Re: Re: Re:
To Mezek:jinak možná by tady u nás Fiat uspěl lépe,ale protože malé auto trochu z kufrem prodává pouze Palio,které je totálně zastaralé/pro absolutní nezajem se snad už ani neprodává/má smůlu.
Jinak kdybych už chtěl Fiata tak Stilo,které zas tak daleko finančně od Punta není a má už slušný kufr. -
« Re: Re: Re:
To Mezek já nikde nepsal,že Punto je špatné.A nemám snad pravdu s tím Fiatem a problémy?Jinak v česku se neprodává ani pětina vyrobených škodovek,že ani ve světě neví co jsou ty správná auta/Fiat?!/doufám,že si nemyslíš,že škody tam kupují emigranti-patrioti! -
mezek 16.10.05 20:14
paulz: Je zajímavé, že třeba v německu je Punto nejprodávanější druhé auto do rodiny /pro ženy/. Když je tak nekvalitní, proč si ho ti nároční skopčáci kupují???
A já nepsal, že je Fiat nejlepší, jen jsem psal, že je Fabia nepovedené auto. Má jenom štěstí, že jsou češi do škodovek blázni a nehledí na souvislosti. Je plno aut levnějších, kvalitních, s kvalitní výbavou, prostornějších, s lepšíma motorama...
A že doufám, že nová Fabia se povede.
A právě díky VW je na tom Fabia tak mizerně. Mimochodem, zrovna VW má taky velice vážné finanční a odbytové potíže. Že by taky obraz kvality?! -
"-- skrytý --" 16.10.05 08:42
(neberu korejce...)
Tak si trhni nohou a kup si radsi drazsi, mene vybavene evropske auto.
Takovej Hyundai Getz nebo Kia Rio jsou vyborni konkurenti Fabie.
A konkurenta Fabie Combi budes hledat tezko protoze je to takovej hybrid. Male auto kombi, takovych moc neni. Pockej si na Dacii Logan Kombi. -
Dovolím si na přítomnou diskusi dotázek:
na NOVÉ auto (do frcu se mi moc nechce :-) ) mám požadavek:
1) klimatizace
2) airbagy vpředu pro OBĚ sedadla
3) rozumný kufr
silně se zajímám o fabuli Elegance, Combi
ať počítám jak počítám, vždycky mi z toho vyjde výše uvedené v motoru 1,2 HTP, 47 kWh .....
A teď - kde je konkurence ?
Já ji prostě při té ceně NEMOHU najít .......
Prosím přítomné, odsuzující Fabuli - KDE je protivník ? (neberu korejce...) -
"-- skrytý --" 15.10.05 19:22
ad Povest Skodovky v Anglii : O tom to prave je, ze Skodovka tam ma zrejme uz povest velice dobrou (proc asi kdyz jsou ty Fabie a Octavie tak male, pomale, strasne zerou a jsou nekvalitni). Zatimco skvely Fiat ma u nas povest porad blbou.
Nikdy jsem nerekl ze Fabia je nejlepsi. Je plne srovnatelna a v rade pripadu i porazi skvele Punto (napr. u me je porazila).
Ad drahy servis Skoda: Samozrejme ze servis novych Skodovek je drazsi nez v dobach S120. Ale je porad na stejne urovni jako ostatni znacky. Bohuzel nemam Fabii moc dlouho, takze zatim mam za sebou 1. garancku po 15000. Cena 1500 vc. vseho se mi zda skvela.
Ad drahe nahradni dily: Bezne spotrebni veci a karosarske dily se daji sehnat levne. Mene bezne veci jsou stejne drahe jako u ostatnich (vetsinou je vyrabi stejni vyrobci takze se ani cenou lisit nemuzou)
Ad Kvalita fiatu: Ja nekritizuju kvalitu fiatu, to byla jen takova nesmyslna narazka na tvoje uplne stejne nesmyslne kecy o konkurenceschopnosti skodovek.
Ad HTP: Pro me to bylo jedno velke prijemne prekvapeni. Cekal jsem horsi dynamiku a jsem velice spokojen jak s dynamikou tak zejmena spotrebou, ktera je skvela. Jsem rozhodnut ze moje pristi auto bude opet s malym slabym motorem (nerikam ze Skodovka,..uvidime situaci,..ted by to byl Getz), ale doufam ze nebudu sklamanej dynamikou pokud zvolim jine auto nez skoda.
Ad Fabia ztraci na Punto cim dal vice: Myslim ze opak je pravdou: Punto ztraci cim dal vic, a pokud GP neprijde na trh co nejdrive tak Fiat prijde o spoustu zakazniku, ktere mu veme nejen stara Fabia ale i zminovane Clio III, novy Swift, ...
A jak ztraci Skoda prodejne staci se podivat: 1-9 2005.. 1-9 2004
Skoda ztratila 4,7% Fiat ztratil 7.6% (samozrejme skoda v absolutnich cislech vic,..ale to je nepodstatne) pricemz Skoda ma 3 hrozne nekvalitni nekonkurenceschopne modely a Fiat 7 skvelych superkvalitnic neprekonatelnych modelu, takze by mu meli prodeje rust nebo klesat pomaleji.