Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

29.08.02  13:08

« Re: Motor 1.2 HTP - první zkušenosti

řekl bych, že jsi taky dost mimo - ty by jsi jel s přeloženou tatrou nebo multicarou třeba na dovolenou. To trochu zavádiš úvahy uplně do pěkných ptákovin. Ještě jsem nevidě, že by plně naložená tatra někoho přdjížděla (snad jen ještě pomalejší traktor), ale zato mnoho řidičů vlečoucích se za ní, některým pak dojde trpělivost a začnou předjíždět i když na to nemaj dostatek výkonu a placu. S autem, které má pořádné zrychlení však takouvou tatru předjedeš pohodlně a nebrzdiš provoz současně i s tou tatrou. Ale máš pravdu, vždy za to může řidič protože buď nemá vyčuhovat z řady protože má 40kw motor nebo si má pořídit kloudný auto... v podstatě máš pravdu.
  • 00 Reagovat !

foto

29.08.02  10:22

« to Diamant

Možná tak u vás. U nás se Passat 2,0 85 kW nedodává. Pouze 96 kW!
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.02  05:44

Rozhodně jsem ti nepomlouval ten "novej úžasnej" motor 1.2, o užasném výkonu 40Kw, ale fakt, že ho chtějí použít do auta o váze jedné tuny. Motor takovéhoto výkonu, je rozhodně konstruován pro malá auta (prdítka) jak se tu již psalo a ne pro auta vážící tunu. Takovýhle "paskvil" muže snad vyrobit jen právě škodovka. Ta má zákazníky docela "lidově řečeno na háku" ... oni to stejně koupí, že. Mimochodem vyvažovaci hřídel jsem měl již v Mitshubishi Galant z roku 91. To bylo panečku auto (také vážilo tunu, bylo však podstatně větší než Fabie, výkon motoru mělo dvojnásobný, ale spotřebu naopak menší než Fabie - a můžu ti s jistotu říct, že tento model z roku 91 je dodnes daleko modernější auto než úplně nová fabie). Považuji se za člověka, který ostatním řidičům nepotřebuje nic dokazovat a rozhodně přespříliš nepředjíždí, přesto mám raději výkonnější moderní motory s nízkou spotřebou a škodovku bych si nikdy nekoupil ani náhodu, ani kdyby ji ještě 5x zlevnili - patřím tedy podle tebe k těm co nejsou normální???????
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 28.08.02  23:20

« To Eagle

Passat dostal 2,0/96 (16V) az nedavno. Ale 2,0/85 sa tam dava aj nadalej.
  • 00 Reagovat !

foto

28.08.02  21:49

« Podložky pod kola

Používal jste někdo podložky se změnou rozteče a počtu šroubů?
    Co třeba použít na Felicii kola z Fabie.
    Pokud se dávají podložky kolik je bezpečné?
  • 00 Reagovat !

foto

28.08.02  21:42

« Bude Fabie WRC

Už na RMC?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.02  11:05

Mimochodem vaše příspěvky o nebezpečných autech se 40kW motorem jsou dost mimo. Taková přeložená tatra s vlekem váží zhruba 50 tun a výkon má tak 200kW - tak si to přepočítejte ( nebo třeba Multicar co jede max 50 km/h) - a tyto auta taky jezdi po silnicích a naprosto bezpečně. Nebezpečný je vždy řidič.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.02  11:04

diamant - 4x airbag, ABS, 3x trojbodove pasy vzadu, 3x opierka hlavy vzadu, lepsie brzdy. Ma nieco z toho zakladna Fabia? BTW v crash teste bolo Clio este pred faceliftom. Taketo hadanie sa nema cenu. Jedine, v com je ten motor taky skvely je, ze ma o jeden valec menej ako konkurencia. Nema to vplyv na nic - kultivovanost je rovnaka ako stvorvalec, spotreba je rovnaka, max vykon je nizsi; clovek co si kupuje auto v zaklade so zakladnym motorom je spokojny... Tak o com to tu je? Na ten motor uz boli aj nejake recenzie a testy a moc slavne nedopadli.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.02  11:02

« Re: generace 2004

já mám info o 2.0 FSI pro fabii RS - asi aby se neřeklo, že Škodovka nemá moderní motory.
  • 00 Reagovat !

foto

28.08.02  10:35

« Vyvažovací hřídel

K té vyvažovací hřídeli. Mitsubishi tento systém jako první použilo už někdy v 70tých letech. Je to systém Silent Shaft a měl ho i můj Galant 1985 2.0. To byl panečku tichej motůrek. Byl i v motorech 1,6.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.02  10:27

To Diamant: jen pro upřesnění - do Pasata dávaji 2.0 96kW, v Superbu je dvoulitr 85kW
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 28.08.02  07:55

to Diamant: ne v Superbu jsem ještě nejezdil, protože mě to ani neláká. Ten motor patří spíše do muzea než do moderního auta. Myslím že prodejnost neznamená kvalitu, Junior 1.0 nebo Octavia 1.4 se taky prodávali a myslíš, že to je důvod označit je za super motory ? Ten Superb 2.0 patří do kategorie levného nenáročného auta kam patří třeba Fabia 1.4, nebo auto střední třídy s motorem 1.6, žádná dynamika, prostě jen přeprava z bodu A do B nic víc, hlavně jej nesmíš zatížit. Přál bych Superbu pořádný dvoulitr, stačil by třeba i FSI od VW, bohužel politika VW je taková, že výběhové benziňáky se dávají do Škodovky. Mě zajímají jen benziňáky (diesely mě k srdci nepřirostli) a v těch patří Škodovka u všech svých modelů spíše k podprůměru.
  • 00 Reagovat !

foto

28.08.02  07:48

« To Diamant

No vidíš,já mám silnější motor a vůbec nemám potřebu někomu něco dokazovat a ty o kterejch mluvíš,těm nevadí,že mají motor slabej,doženou to přeci riskantní jízdou a právě tím předjížděním v pruzích ve městě.Docela mě mrazí,když jedu třeba 120 a předjíždí mě rozvášněná Fábie junior,která má potřebu si dokázat,že stačí na Feldu 1.6.Kdybych byl stejnej,jak to na Slovensku říkáte chuj jako on,tak přidám.Nechám ho,stejně se setkáme v příštím kopci..To je jen jinej úhel pohledu na volbu motoru.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 28.08.02  07:44

to upasaka: ano, s Yarisem jsem i jezdil, konkrétně 1.0 s lepší výbavou a zevnitř to opravdu není zázrak, ale motoricky je super.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.02  07:35

diamant> vyvažovací hřídele nejsou žádnou novinkou vyvinutou Škodou.Např. Honda je používá aspoň 10 let(né-li víc)a myslím, že i většina 16V motorů.Novinky v konstrukci motorů pocházejí především z Japonska,v žádném případě,ale né od Škody.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.02  07:07

Asi naposledy se tady vyjadřuju k Fábii RS.Abych nebyl nařčen z bůhví čeho tak říkám,že jsou to pouze spekulace.Novinkou teda je,že VW Škodovce povolil motor 1.8T do modelu Fábie RS.Když prej si nedá říct,tak ale s dvouventilem ostudu dělat nebude.Huráá !
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 27.08.02  21:06

RV> Normálny človek - bolo myslené človek, ktorý nepotrebuje dokazovať ostatným, že on je naj a že si to môže dovoliť. Za nie normálnych považujem arogantných ľudí, ktorí predbiehajú vždy a stále a bez ohľadu na ostatných. A keď sa dá, tak sa predbehnú aj v rade stojacich áut na križovatke. Takíto ľudia nevyhnutne potrebujú silný motor. Ale normálny človek si vystačí aj so slabším (ak nemá na viac, sú aj takí) a prispôsobí svoj štýl jazdy možnostiam vozidla. Samozrejme silnejší motor nie je zlý a rozhodne nepredurčuje človeka za nenormálneho.

Panasync> Prečo sa tu neustále kritizujú motory, ktoré majú nižší výkon, než konkurencia. Veď to nie je jediný parameter auta! Navyše Fabia dostane aj silnejší motor 1,2. A ešte raz kladiem otázku: Má niekto tak výspelý trojvalec do objemu 1,2 s protibežným vyvažovacím Hriadeľom. Použijem vaše tvrdenia "Fabia je lepšia ako …", lebo to má :o)

Saab> Išiel si so Superbom 2,0, keď tak jednoznačne tvrdíš "třeba takový dvoulitr v Suberbu, to je taky hrůza". Prečo sa tak dobre ten "hrozný" dvojliter predáva napríklad v Passate, ktorý je hmotnosťou Superbu veľmi podobný? A prečo potom nenadávajú ľudia na Octaviu 1,6/74, ktorá má veľmi podobný pomer hmotnosť/výkon ako Superb 2,0?

Luf> V čom má Clio lepšiu bezpečnostnú výbavu. Ešte aj pri čelnom náraze dostalo s dvoma airbagmi 11 bodov a Fabia s jedným 12.

• « 00 Reagovat !

foto

27.08.02  19:15

Prihodim k tym porovnaniam - Renault Clio 1.2 16V: 55kW/5500, 105Nm/3500, spotreba 7.8/4.9/5.9, zrychlenie za 13s, maximalka 170km/h. Interier po facelifte rozhodne lepsi ako Fabia, bezpecnostna vybava tiez a cena velmi prijemna. Pre dvoch ludi idealne, vzadu je to ale tak pre male deti.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.08.02  17:32

O RSku nevíte nic?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.08.02  17:31

« Motor 1.0 - další zkušenosti

Náhodou Junior 1.0 je do Prahy naprosto dostačující a kdyby mu neodešlo v 17000 km těsnění pod hlavou tak bych řekl, že za ty peníze to neni špatný pojíždědlo (tento byl naštěstí služební takže je mi to jedno). Řekl bych, že ta 1.2 musí být o dost lepší - má super točák a navíc níž položenej.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…