Škoda Fabia
« hmotnost Škodovek
Jak vlastne škodovka zdůvodňuje, že jsou její auta o 100-150 kg těžší než konkurence? Třeba Fabia je o dost těžší než Focus (auto o třídu výš). Tak bezpečný aby to obhájilo vyšší hmotnost Škodovky přece nejsou. Nevyrábí to z nějakých druhořadých materiálů??? -
« Zklamání
Škodovka mně štve! Ne auto, ale fabrika. Už týden čekám na silentblok (spodní, vzpěrný) a zatím to vypadá, že je v nedohlednu. Prý škodovka upřednostňuje prvovýrobu. Kolik Fabii TDI se asi prodá, že nestíhají??? :o(
Zatím bylo vše ze dne na den, ale tímto to fakt posrali. Nemůžu se ani svižně rozjet. Motor se totiž opře o kastlu a ozve se rachot. Ojoj... -
Diamant 31.08.02 00:00
« To HUF
Ja teraz mám doma tiež S80 ale T6. Papá o dosť viacej, než tvoje. Povedal by som, že nech jazdím ako chcem, tak fixne nad 11. Teda ak sa snažím a nejazdím rýchlejšie ako 115 km/h, tak to býva tak okolo 8. Ale to nie je ono :o) Je tam tiež automat Geartronic. Len mi v praxi unikla pointa toho Niveaumatu. Len tam stále niečo cvaká pod autom. -
Jen tak mimochodem krom hodnoty maximálního
výkonu záleží též na otáčkách, při kterých je
ten výkon dosahován a též hodně na zpřevodování.
Staré motory Š120 určitě neměli těch 37 kW při
4750 ot./min. Tím však vůbec nechci tvrdit, že
1.2 HTP ve Fabii je nějaký zázrak. -
« Re: Motor 1.2 HTP - první zkušenosti
Tak konečně se tu objevilo něco, co mne napadlo jako první, když jsem si přečetl o motoru s vysokým točivým momentem. Dělá se sláva z motoru o výkonu, který je nižší než u některých modelů škodovek starých 25 let (120LS).Točivý moment byl samozřejmě nižší (k čemu by pak byl technický pokrok), ale zároveň byla tyhle auta minimálně o 200 kg lehčí a výkonové parametry měly lepší. Nebavím se o podvozku, brzdách, bezpečnosti apod., to je zbytečné :-)). Jen tak na okraj, nad propagací tohoto motoru panují prý rozpaky i ve Škodovce. Ale ať je to jak chce, v brzké době bude převážná většina nových soukromých Fábií na našich cestách právě s tímto motorem, protože cena je prostě cena.
Můj názor prostě je, že než si za nějakých 300 tisíc pořídit přibližovadlo do města s 1.2HTP, tak si raději pár tisíc přihodím a pořídím třeba 2 roky starou Oktávku s výbavou a pořádným motorem.
A ještě ke spotřebě. To, že má motor menší objem, vůbec neznamená, že musí mít menší spotřebu. Při porovnání mé Feldy 1.6, po úpravě na nějakých 74kW (pro rejpaly, jsem 3 týdny po STK a emise jsou 100% OK, stejně jako kat, který má natočeno 170.000) a otcově 1.3BMM/50kW je rozdíl ve spotřebě absolutně minimální. -
Saab 30.08.02 08:10
« Re: Motor 1.2 HTP - první zkušenosti
to bobik: denně jezdím s Corollou 1.3 (1332ccm) 16V 65kW z roku 1993 a předtím jsem jezdil Saabem 9000 2.3turbo 147kW z roku 1992, takže ten rozdíl v pohodlí a výkonu znám moc dobře. Příští auto už bude minimálně 1.6ka z nižší střední nebo dvoulitr ze střední třídy.
Teď něco ke spotřebě, tady je malé srovnání kombinované spotřeby:
Fabia 1.2 40kW: 5.9 - 6 litru
Fabia 1.4 50kW: 6.9 - 7.1 litru
Fabia 2.0 85kW: 7.8 litru
Toyota Avensis 2.0 110kW: 7.7 litru
Jen dodám, že ten Avensis je o cca 150kg těžší než Fabia 2.0 a zrychlení 0-100 je u Avensisu 9.1s a u Fabie 2.0 je 10.1s -
« To bobik
Já z principu neodmítám malý motory.OK do malýho a lehkýho auta malej motor.To má logiku.Ale proč motor 1.2 s parametrama ne moc rozdílnejma od Š120 (38 kW)do auta který si hraje ne na malý auto,ale na něco lepšího a váží jak tank.Ještě ke spotřebě,je demagogie,že malej motor má malou spotřebu.Když budu chtět udržet alespoň solidní jízdní průměr 60km/h, tak ten 1.2 sežere víc jak 1.6.Zkus se někdy zase Ty svýzt v něčem s motorem 1.6.Já jezdil v Puntu 1.2,Swiftu 1.0 a nebylo to špatný,ale ty jsou buď hmotností nebo výkonem trochu někde jinde...