Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

05.09.02  16:13

« Re: Motor 1.2 HTP - první zkušenosti

My mame v rodine 1.4 55kW, to neni zadny rychlik, jede to slusne, tise, spotreba akceptovatelna ale nejaka prekotna akcelerace se nekona. Treba pri predjizdeni do kopce. Tim chci rict, ovsem nemel jsem moznost jeste s 1.2 jet, ze to nemuze byt zadna slava. Nekomu to urcite bude vyhovovat a pro jizdu po meste to jiste bude akorat. Ale jet dale, treba na dovolenou ve ctyrech s nakladenm v kufru, to bude utrpeni. Fabii by slusela 1.6ka, ale takova diskuse tu uz byla...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.09.02  15:42

ja som nikoho nechcel urazit a ani nechcel odhovarat od fabie. nemam k tomu dovod. len som reagoval na vyjadrenie cloveka, ktory tvrdi, ze ten motor je fajn. to totizto nepovie ani zenska, ktora sa odvezie v niecom ,,vacsom'' a ktorej by malo stacit nieco male cervene. to je proste fakt. a kto to nechce akceptovat je podla mna ignorant. NIC VIAC NIC MENEJ.

ked niekto povie, ze je mu jasne, ze sa fabia akurat hybe a napriek tomu si ju kupil, lebo mal na to svoje dovody, budem drzat hubu.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.02  15:13

Je zvláštní, kolik moudra se tu člověk dozví. Stačí jen, když se někdo chce podělit o svou radost z nové Fabie. A už se na něj sesype záplava názorů o podmotorizované šunce, jak je to nebezpečné, nepohodlné a vůbec auto na nic. Proč si své motorové mindráky autoři neřeší v jiném audítku. Třeba by pak bavorákům vyčítali přílišný výkon. Proboha buďte rádi, že můžete svými bezpečnými vozy někoho předjet. To co si kdo koupil, asi věděl proč a stejně mu to nerozmluvíte. Pokecejte, ale nedeptejte. Buďme demokrati.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.09.02  12:46

to bobik: ad fabia 1.2. ja som sa viezol s fabiou 1.4 44kw, aj 50kw. nenadavam na nu napriek tomu, ze je smutne (bez urazky), ako to jazdi. napriek tomu si to na jazdu po meste viem predstavit. potom ale uz prichadzam k otazke, preco prave fabiu, ked si idem kupit ,,nakupnu tasku'', ako to tu niekto nazyva.

a druha vec, skus si par mesiacov jazdit par 100km denne mimo mesta s takym autom a potom s autom s motorom vacsieho objemu a vykonu. potom zistis, ze podmotorizovane auto a je jedno, ake, je masochizmus. nic ine. a reci o rozdieloch 5 litrov v spotrebe na 100km to nezachrania. je to proste fakt.

btw: ak by niekto chcel rypat, mam auto s len o malo vacsie a motor 1.6. a mam uz toho tiez dost. to mas ako tie reci o klime. tiez niekto moze namietat, ze naco klimu, raz za cas jazdu s otvorenym oknom po okreske prezije. ale skus tak tyzdenne najazdit 1000km. imho ak niekto povie, ze velke objemy sa robia iba pre frajerinu, nevie o com hovori. pre mna je to v prvom rade o obrovskom komforte, ktory ti to prinasa.

skus si take auto pozicat, jazdi v nom mesiac a potom sa skus vratit k fabii 1.0/1.2. pretoze takto su tvoje reci presne take iste, ako ked domorodec z afriky povie, ze on nepotrebuje elektriku. nepotrebuje, pretoze ten komfort nikdy nezazil.
  • 00 Reagovat !

foto

04.09.02  23:21

« škoda

Aby se tady porad kretensky nekritizovalo musim ja pochvalit Skoda-Auto MB. V nasi maticce mest milionkanalove jsem do jednoho asi pulmetroveho vjel a odeslo mi vodni cerpadlo. K memu udivu mi ho zdarma vymenili (ucet asi 3tis.) i kdyz jsem skoro 3 mesice po zaruce. Bylo to v Auto Jarov. Sami mi to nabidli! Taky mi jeste bez kecu v zaruce vymenili predni reprak, ktery odesel pote co jsem tam dal 45W radio Sony. Predtim mi ale v Life Cars rekli, ze ho musi poslat na prozkoumani, a ze musi prijit "vyjadreni" a ze si ho musim teda nejdriv koupit a bla, bla. Do Life Cars jsem chodil protoze v testu MF Dnes dopadly supr, ale asi to bylo nejaky P-ia-R-ko. sh-t.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.02  12:08

« to Saab

Volvo mělo 215/55R16. Já měl 205/45R16. Má Fabia je motokára. Tvrdá a nenaklání se, neponořuje se ji a ani nenadlehčuje předek. To dělá moc. Volvo zase vedlo 10:1 na jízdní komfort. Holt, něco za něco.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.02  10:29

« Re: Bezpečnost těžké Fabie

to HUF: Jo, přesně. Pamatuju se, jak tady před časem někdo tvrdil, že když se srazí Yaris s Volhou, jak ty z Yarisu na tom budou skvěle, protože to má z Euro NCAP spoustu hvězdiček. Jinak já vyšší hmotnost Fabie považuju spíš za výhodu, než nevýhodu, je to prostě takový trochu bytelnější auto.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 04.09.02  08:05

« Re: to Saab

Jseš si tou stabilitou jistý? Nemáš na tom Volvu úzké zimní pneu? :-) Mě jízda v Saabu 9000 při 230 km/h připadala absolutně pohodová a bezpečná, asi za tebou přijedu a vyzkouším si tvou Fabii :-)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 04.09.02  05:33

« to ihik

ked sa stretnu dve auta celne, a kazde ide 25km/h, tak to nieje naraz 50km/h. energia sa deli medzi auta v zavislosti od hmotnosti. teda ak maju rovnaku hmotnost, tak na kazde ide energia z rychlosti 25km/h. ak ma jedno o 50% vyssiu hmotnost ako druhe, tak tazsie auto odovzda cast energie lahsiemu. tym padom tahsie auto absorbuje energiu z rychlosti 12.5km/h a lahsie 37.5km/h
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.02  00:00

« Re: to hufnagl

Ja jsem netvrdil, ze to hur neodnese lehci auto - odnese. tezsi auto je konstruovano na "tlumeni" vetsi kineticke energie, ekvivaletne lehci. Takze kdyz dojde ke stretu tech dvou aut napr. pri 25km/h kazde - tzn. 50km/h dohromady, bude mene deformovano tezke - dokonce mozna mene nez pri testu, protoze soucet energii obou vozidel bude nizsi nez pri testu. Zatimco lehci na tom bude hur, protoze energie na nej pusobici bude vyssi nez pri teze rychlosti pri testech s pevnou prekazkou.
    To je jako nehoda vlak vs. vlak a vlak vs. auto. Kdo vyhraje? :)
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 03.09.02  21:42

« To Huf

Aj ja to Volvo mam len na prechodnu dobu. Ale rozhodne nemozem povedat, ze by auto pri 160 nebolo stabilne. Dokonca ani pri cca 250 som nemal zly pocit. Teda z toho, ako to sedi. Ale pri pomysleni na to, ze by ma zamerali ... A bolo mi luto aj predku. Tie muchy, co sa vsade rozpleskovali, to je hnus :o(

Ako, ze ma prednost prvovyroba? Pokial ja dobre viem, tak prednost ma vsetko, co ma konkretneho zakaznika. To znamena vyroba aut, ktore su na objednavku (nie do salonu) a potom diely na objednavku. Nedavno som objednaval nejake diely do interieru a prisli za 3 dni a na nalepke bolo moje meno.

• « 00 Reagovat !

foto

03.09.02  21:08

« to ihik

Přesně tak. Jenže Tvůj argument je voda na můj mlýn. Při střetu takových aut chtíc nechtíc to lehčí pohlcuje část kinetické energie toho těžšího.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.02  20:41

« Re: Bezpečnost těžké Fabie

Ale tezsi auto musi mit ochranu silnejsi, aby pri testu doslo ke stejnemu poskozeni. Diky vyssi hmotnosti ma vetsi kinetickou energii a tak napr. pri stejnem vyztuzeni predku by bylo deformovano vic...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.09.02  17:52

« to panasync

Odkud z okresu UO jsi? Ja z CT.
  • 00 Reagovat !

foto

03.09.02  17:21

« Bezpečnost těžké Fabie

Pokud mají při NCAP crashtestu stejné hodnocení 2 vozy, z čehož jeden je třeba o 150kg těžší, pak je jasné, že pokud se tyto papírově stejně bezpečná auta střetnou v provozu proti sobě, pak to težší vyhrává (pokud se tomu tak dá říct). To je jasné. V NCAP jsou malé vozy zvýhodněny pevnou překážkou, která v provozu zas až tak často nebývá příčínou kolize.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.02  17:18

« to Cleaner

Služební Fabii 1,0? Otcovo mondeo 1,8? Tak to teda upřímnou soustrast... To bych byl tak ohnusený i já :o))))
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.02  16:18

« Re: hmotnost Škodovek

presne tak, staci se jenom podivat treba na masivnost prednich dveri fabie...
    ad. Phaeton - :)) hehe myslim ze ten kdo ma na tohle auto sere na nejakou spotrebu, tak je ABSOLUTNE nepodstatna
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.02  15:45

No dobře, ale kde je hranice? To za chvíly bude dvoutunové auto standardem???
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.02  15:42

Ono je to dáno zpřísňujícími podmínkamy při crash testech. Zvyšuje se rychlost nárazu a to už krabičky od sardinek nezvládají. Boční nárazy se dřív taky netestovaly. Každá výstuha a zpevnění podlahy něco přidá.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.09.02  15:41

« Re: ku...a

Cleaner: nemyslel jsem to tak, že jsi hroznej hajzlík - prostě mít služební auto (nebo jiný půjčovací) k dispozici je velká výhoda. Ale těžko pak můžeš nějak moc posuzovat ty, co si to museli koupit za svý a starat se o to, kupovat benzín je leckdy to nejmenší.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…