Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: nova zkusenost s 1.4MPI
imaxim> tak tam kopni klidne za dve, toc to do 160ti a zmiz. Kdyz na to mas. Kdyz mas Fabii MPI, tak si holt pockas na rovinku, kde uvidis, a predjedes az pak. Ptam se - NO A ? Kdo specha (leda do hrobu), tak necht jede. A kdo je npohodar, nema s Fabii MPI problem. Prece ti ji nikdo nenuti, tak nenut ty nikomu svuj nazor, ze s Fabii MPI se neda jezdit ... -
Já téhle debatě nerozumím. Samozžejmě, že když se jednačtyřka zahřeje, tak na dálnici jede 160 konstantně. Za cenu neuvěřitelné spotřeby (větší než 2.0) a hluku a žádná brzda provozu. Ale když se vleče za kamionem 80tkou po silnici 1. třídy předjede na úplném jiném úseku než výkonný motor, kam kopnu za tři a točím ¨minimálně do 140 a mizím. K tomu to je, ne na maximálku po dálnici. -
Jasně. že MPI není nijak točivý motor, ale když se rozkutálí tak docela jede. Mám 50kW kombíka a nemyslím, že je brzdou provozu. Při skladbě vozového parku u nás celkem jede slušně. Obden jezdím po výpadovce na Slaný a musím konstatovat, že skoro víc času jedu v levém pruhu. Nejsou to jen oblíbené stodváci, ale i jiné ojetiny, co už ani nemohou jet rychleji než 80. Jezdím na limitu rychlosti a obvykle mě ani nic nedojíždí. Když tak sem tam nějaká nová výkonná kára, kterou samozřejmě nechám jet. Obdobné poznatky mám i z jiných silnic dálničního typu. Na normálních sinicích je to už horší, ale s odstupem se předjet dá. Považuji to za normální jízdu danou možnostmi auta. -
« nova zkusenost s 1.4MPI
Tak jsem se o vikendu povozil MPIckem od me pritelky (myslim ze je to 44kw) a zkusenost je takova ze do mesta je to idealni vozitko...
1. co se tyce tocaku tak je citit ze je niz ne moje 16V a tim padem rozjezdy jsou prijmnejsi nez u te me.
2. Nema to ABSOLUTNE zadnou prodlevu na plynu. Mam posledni jednotku v moji a stejne je tam prodleva ale u tohodle MPI neni NIC...
3. Na okreskach uz to bylo o necem jinem a chybely me prave ty otacky mezi 4-6 tisici ktere pouzivam pro predjizdeci manevry... tak uz bylo MPI v umiraci fazi... -
« Olej v 1.4/74 kW
Tak jsem tuhle jel zatackou ostreji s vytocenym motorem a najednou na me zle zapiskala kontrolka oleje. Tak jsem se kouknul do motoru a skutecne na merce bylo tak 1cm pod minimum (po vychladnuti motoru). Ne ze bych olej nekontroloval, cas od casu, hlavne pred delsi cestou, to zkouknu, ale nikdy mi to olej nezralo a vzdy to vydrzelo 15kkm do vymeny. Ted mam najeto 43kkm (tj 13tis. na tomhle oleji). Mate nekdo podobnou zkusenost? Zere vam 1.4 16V/74kW olej? BTW: Zase mi zacala kapat chladici kapalina (uz po TRECH!!!!) opravach (viz prispevek 1 měsíc zpět). -
« 1,2 is *......
Ať si řiká kdo chce co chce ten motor je krám.
Já měl možnost řídit 1,2 se 4 ventilama ,který je silnější o 7 kw tedy 47 kw. Bylo to hrozný.Slabý s ošklivim zvukem a bez jakési důvěry k motoru,že zrychlí když na to šlápnu.Bylo to v novym VW Polo. 1,2 ve Fabii má jen 40 kw takže to bude stejný nebo horší.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!