Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

10.09.02  07:07

« Re: nova zkusenost s 1.4MPI

imaxim> tak tam kopni klidne za dve, toc to do 160ti a zmiz. Kdyz na to mas. Kdyz mas Fabii MPI, tak si holt pockas na rovinku, kde uvidis, a predjedes az pak. Ptam se - NO A ? Kdo specha (leda do hrobu), tak necht jede. A kdo je npohodar, nema s Fabii MPI problem. Prece ti ji nikdo nenuti, tak nenut ty nikomu svuj nazor, ze s Fabii MPI se neda jezdit ...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.02  06:48

« Re: to oddie

Hufe no né, ty jsi zanevřel na kity KN ? Já bych tedy, když bych šel do osmičkovýho bavora, tak jedině taky 850 , ale v úpravě od Koeniga s kompresorem. Takových 450 kobyl, točák 560 Nm, 0-100 za 5,2 a Vmax 300. To by stačilo néééé??
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 10.09.02  05:20

« Bez nadpisu

z hufa sa stava socka
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.02  16:19

Já téhle debatě nerozumím. Samozžejmě, že když se jednačtyřka zahřeje, tak na dálnici jede 160 konstantně. Za cenu neuvěřitelné spotřeby (větší než 2.0) a hluku a žádná brzda provozu. Ale když se vleče za kamionem 80tkou po silnici 1. třídy předjede na úplném jiném úseku než výkonný motor, kam kopnu za tři a točím ¨minimálně do 140 a mizím. K tomu to je, ne na maximálku po dálnici.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.02  16:08

Jasně. že MPI není nijak točivý motor, ale když se rozkutálí tak docela jede. Mám 50kW kombíka a nemyslím, že je brzdou provozu. Při skladbě vozového parku u nás celkem jede slušně. Obden jezdím po výpadovce na Slaný a musím konstatovat, že skoro víc času jedu v levém pruhu. Nejsou to jen oblíbené stodváci, ale i jiné ojetiny, co už ani nemohou jet rychleji než 80. Jezdím na limitu rychlosti a obvykle mě ani nic nedojíždí. Když tak sem tam nějaká nová výkonná kára, kterou samozřejmě nechám jet. Obdobné poznatky mám i z jiných silnic dálničního typu. Na normálních sinicích je to už horší, ale s odstupem se předjet dá. Považuji to za normální jízdu danou možnostmi auta.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.02  14:15

« to oddie

Pokud to výjde, rozhodně ho pojistím (na časovou cenu).
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.02  14:15

« to skodmáneček

Protože 840Ci je novější (4,4 od 1/96) a provozne a údržbově je ještě únosné. 0,6s z 0-100km/h taky při 1/2 - 2/3 spotřeby 850 oželím :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.02  14:13

« Re: to oddie

Tak si holt chvilku počká, ne? Ta TDI Fabia za to stojí... :))
    Spotřebák je v pohodě, akorát to nesmíš zbořit, to jsou pak pálky. Ale to asi u lecčeho.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.02  14:10

« Re: 2 smarty

Hufánek bude kupovat BMW 840 ;-)a proč ne zrovna 850, když už tak už :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.02  14:09

« to oddie

To ale až na jaře. BTW, byl jsem si dnes zjišťovat ceny spotřebních ND nas 840Ci. Dost pohoda (teda čekal jsem to horší). Přední kotouč 2.800, obložení 3.600, rameno komplet 6.000, filtr KN do boxu 2.000...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.02  13:28

smarty: kup tu Hufovu TDI, on přeci bude kupovat Bawora 840... :)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.02  13:18

no mozna necham mountnout TDI :)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.02  13:07

« 2 smarty

Popravdě, už se Ti moc nedivím, že to chceš střelit...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.02  11:48

« Re: 1,2 is *......

6ti ventil bude o dost pružnější v nízkých otáčkách.
  • 00 Reagovat !

foto

09.09.02  11:30

« nova zkusenost s 1.4MPI

Tak jsem se o vikendu povozil MPIckem od me pritelky (myslim ze je to 44kw) a zkusenost je takova ze do mesta je to idealni vozitko...

1. co se tyce tocaku tak je citit ze je niz ne moje 16V a tim padem rozjezdy jsou prijmnejsi nez u te me.
    2. Nema to ABSOLUTNE zadnou prodlevu na plynu. Mam posledni jednotku v moji a stejne je tam prodleva ale u tohodle MPI neni NIC...
    3. Na okreskach uz to bylo o necem jinem a chybely me prave ty otacky mezi 4-6 tisici ktere pouzivam pro predjizdeci manevry... tak uz bylo MPI v umiraci fazi...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.02  11:23

« Re: Olej v 1.4/74 kW

Jo me to olej zere taky.. bohuzel az na tomto druhem motoru... pri delsi jizde (napr. 800km do nemecka) pri dlouhodobych vetsich rychlostech 150-170kmh si to veme tak 1l na 2000km... pri jezdeni po meste a kolem ubytek moc nepozoruju :((
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.02  10:05

« Re: Olej v 1.4/74 kW

Pokud vim, tady na MC se o tom mluvilo, tak 1,4 74 kW ma Smarty s tim samym problemem ... zere mu taky dost oleje.
  • 00 Reagovat !

foto

08.09.02  23:48

« Olej v 1.4/74 kW

Tak jsem tuhle jel zatackou ostreji s vytocenym motorem a najednou na me zle zapiskala kontrolka oleje. Tak jsem se kouknul do motoru a skutecne na merce bylo tak 1cm pod minimum (po vychladnuti motoru). Ne ze bych olej nekontroloval, cas od casu, hlavne pred delsi cestou, to zkouknu, ale nikdy mi to olej nezralo a vzdy to vydrzelo 15kkm do vymeny. Ted mam najeto 43kkm (tj 13tis. na tomhle oleji). Mate nekdo podobnou zkusenost? Zere vam 1.4 16V/74kW olej? BTW: Zase mi zacala kapat chladici kapalina (uz po TRECH!!!!) opravach (viz prispevek 1 měsíc zpět).
  • 00 Reagovat !

foto

07.09.02  16:58

« 1,2 is *......

Ať si řiká kdo chce co chce ten motor je krám.
    Já měl možnost řídit 1,2 se 4 ventilama ,který je silnější o 7 kw tedy 47 kw. Bylo to hrozný.Slabý s ošklivim zvukem a bez jakési důvěry k motoru,že zrychlí když na to šlápnu.Bylo to v novym VW Polo. 1,2 ve Fabii má jen 40 kw takže to bude stejný nebo horší.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.02  07:04

« Re: Motor 1.2 HTP - první zkušenosti

jojo 1.6 16V by byla vonco
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…