Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« 2 smarty -nehoda u Rican
Byl jsem u te bouracky, fakt husta a ten ridic Skodovky musel byt *! Bylo to v nedeli navecer, kdy se Prazaci vraci domu. Jsou to kolony dlouhy nekolik kilometru a on se rozhodl predjizdet se S125 a se 4 lidma! Chudaci v tom Seatu a ty deti, co ted budou bez rodicu! Na druhou stranu ty rodice pravdepodobne nebyli pripoutani, protoze na prednim skle byly pekny pavouci! A dnes rano se o 100metru blize k Ricanum odehrava neco podobneho, silnice je tam opet uzavrena, jsou tam mraky hasicu a zachranek, dokonce uz tam prijizdeli policajti a videl jsem jak se nekoho snazi ozivit, fakt husty, jak ta nedele, tak dnesni rano! -
« Re: nova zkusenost s 1.4MPI
akorat pouceni pro mne, pokud nemam auto u kteryho vim jak akceleruje a ze to stihnu tak nepredjizdim .. kdyz jsem jel po tech okreskach s MPIckem tak jsem delal tak 40% predjizdecich manevru co obycejne delam svym 16V... a prave proto premyslim o necem vic pruznejsim abych si mohl byt jeste mnohem vic jistej pri predjizdeni ze to stihnu - ne jen kvuli maximalce atd... -
Hmm ted nemluvim primo k fabii MPI ta preci jenom porad nejak akceleruje... Ale vcera byla v TV hnusna bouracka a to jenom diky tomu ze se nejakej idiot se škodnou (rozumej schade hundert-zwanzig) predjizdel na rovince a uz se nestihl vratit do svyho pruhu... fakt je ze asi ten s tou ibizou ci co to bylo mel taky naslapnuto podle me tak 120-140... I tak hnus... -
imaxim> tak tam kopni klidne za dve, toc to do 160ti a zmiz. Kdyz na to mas. Kdyz mas Fabii MPI, tak si holt pockas na rovinku, kde uvidis, a predjedes az pak. Ptam se - NO A ? Kdo specha (leda do hrobu), tak necht jede. A kdo je npohodar, nema s Fabii MPI problem. Prece ti ji nikdo nenuti, tak nenut ty nikomu svuj nazor, ze s Fabii MPI se neda jezdit ... -
Já téhle debatě nerozumím. Samozžejmě, že když se jednačtyřka zahřeje, tak na dálnici jede 160 konstantně. Za cenu neuvěřitelné spotřeby (větší než 2.0) a hluku a žádná brzda provozu. Ale když se vleče za kamionem 80tkou po silnici 1. třídy předjede na úplném jiném úseku než výkonný motor, kam kopnu za tři a točím ¨minimálně do 140 a mizím. K tomu to je, ne na maximálku po dálnici. -
Jasně. že MPI není nijak točivý motor, ale když se rozkutálí tak docela jede. Mám 50kW kombíka a nemyslím, že je brzdou provozu. Při skladbě vozového parku u nás celkem jede slušně. Obden jezdím po výpadovce na Slaný a musím konstatovat, že skoro víc času jedu v levém pruhu. Nejsou to jen oblíbené stodváci, ale i jiné ojetiny, co už ani nemohou jet rychleji než 80. Jezdím na limitu rychlosti a obvykle mě ani nic nedojíždí. Když tak sem tam nějaká nová výkonná kára, kterou samozřejmě nechám jet. Obdobné poznatky mám i z jiných silnic dálničního typu. Na normálních sinicích je to už horší, ale s odstupem se předjet dá. Považuji to za normální jízdu danou možnostmi auta. -
« nova zkusenost s 1.4MPI
Tak jsem se o vikendu povozil MPIckem od me pritelky (myslim ze je to 44kw) a zkusenost je takova ze do mesta je to idealni vozitko...
1. co se tyce tocaku tak je citit ze je niz ne moje 16V a tim padem rozjezdy jsou prijmnejsi nez u te me.
2. Nema to ABSOLUTNE zadnou prodlevu na plynu. Mam posledni jednotku v moji a stejne je tam prodleva ale u tohodle MPI neni NIC...
3. Na okreskach uz to bylo o necem jinem a chybely me prave ty otacky mezi 4-6 tisici ktere pouzivam pro predjizdeci manevry... tak uz bylo MPI v umiraci fazi...
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!