Škoda Fabia
« Re: Tak asi takhle k FABCE 1.2
to fija: Jasně, marketing funguje. Akorát někdy je to chytře vymyšlený, má to vtip a člověka i potěší vtipnou pointou. Jindy (a to je bohužel dost často případ Škody) se bez uzardění lidem kážou překroucené informace a polopravdy - je to takový marketing podle Goebbelse. Funguje dobře zejména směrem k méně inteligentním a méně informovaným. -
« Re: Tak asi takhle k FABCE 1.2
RV> To je ctyrvalec. Tedy ten Fiat. Jinak ten 12V motor v Polu ma tocak 112 Nm .. to uz je jak u toho Fiatu, jen to holt toci min ( a mozna o to dyl vydrzi). I kdyz si myslim, ze uz je to skoro jedno. A za 359900 budes mit jiste i ve Fabii 1.2HTP klimatizaci ... ale nechci se Skodovky nijak zastavat, kazdy ma pravo na svuj nazor. -
« Re: 1.4 MPi
Zrejme myslel gumene koberce pod nohy, tie som si objednal s autom a uz som ich tam mal ked som ho bral z predajne.
A ako zabehat? Normalka, co mne hovorili v predajni/servise pre 1.4MPi tak normalne jazdit, hlavne menit otacky, nejst dlho na nizkych a ani na vysokych. Tak medzi 2k az 4,5k, cize normalne v meste. Jo a hlavne no nesilit ked je studeny.
Vyzera ze zima pride tento rok skoro. Pomaly prehliadka po 45kkm, zas asi navstivim servis. -
« Re: Tak asi takhle k FABCE 1.2
to fija: O.K., na 1,2 tříválec je to slušnej krouťák. Když ale někdo u motoru se 106 Nm dá do názvu High Torque, tak pak si z toho zase já na oplátku můžu dělat trochu srandu, ne? Jinak věřím, že může mít tenhle motor spousty spokojených uživatelů, ti však neocení onen fenomenální zátah, ale spíš nízkou cenu a spotřebu. -
« Re: Tak asi takhle k FABCE 1.2
To fija:Lobok trochu porovnává hrušky s jabkama,já to zkusím jinak,co takhle Punto 1.2 16V-59kW,114 Nm ?To vypadá jako moderní motor s odpovídajícíma parametrama.Cena 359 900 Kč včetně klimatizace.Jinak Š120 měla 38 kW a Š120LS 40 kW,točák byl něco kolem 85Nm.Pokrok tady je o tom není sporu,ale šlo to asi taky trochu líp.Zajímavý je ,že Škodovka původně uvažovala i o čtyřválcový variantě o obsahu 1.6l.Při návrhu linky na výrobu,ale už to nebylo bráno v potaz,takže možná je to škoda. -
« 1.4 MPi
Tak uz mam taky Fabii (Attractive) s motorem 1.4 MPi. Zatim jsem s nim celkem spokojeny a na to co je o nem tady napsano tak jsem byl prijemne prekvapen. Chci se jenom zeptat, jakym zpusobem ten motor zajet. Jestli opravdu staci tech 1500 km nehnat to do vysokych otacek, nebo jestli je treba vedet neco specialniho.
Jeste k prispevku od Fabie 1.2 Tys musel dokupovat koberce? V Attractive byly v zakladu textilni. -
« Re: Tak asi takhle k FABCE 1.2
kdyz porovnas tocak novyho HTP a staryho motoru ve stodvacitce, zjistis, ze pokrok je tam vyrazny. Cas je ovlivnen hmotnosti vozidla a jeho sirsimi pneu, nicmene se myslim nenajde nikdo, kdo prohlasi, ze by Fabia nebyla bezpecnejsi nez S120. A kdyz k tomu pripoctes i snizenou spotrebu proti S120 ... tak mi z toho vychazi, ze porovnavas hrusky s jabkama. BTW Fabia SDI ma vyssi tocak i vykon nez HTP a pritom horsi cas zrychleni 0-100km/h ... sve hraji i prevody atd. -
« Re: to ruprecht
MutuS, airbag ti může opravdu v přeneseném smyslu slova ustřeli hlavu-tedy zlomit vaz pokud se nepřipoutáš. Právě tím jak je tělo hozeno nepřipoutané tělo skoro až na volent a pak vystřeluje airbag, prvně zasahuje hlavu a vrací tě zpět do sedadla. V Americe krýtce po zavedení airbagů zrušili pásy a najednou se divili kolik přibylo smrtelných úrazů zlomením krční páteře bez ostatních následků havarie a nařídili opět současné používání pásů. -
« Re: Tak asi takhle k FABCE 1.2
Ta spotřeba co uvádíš je podle tankování, nebo podle PP?
Jestli ji máš podle PP tak to teda není na tak vychvalovaný úsporný motor nic moc. Já mám u 1.4/44Kw průměrnou (včetně zimy)okolo 6.4 l/100km podle tankování. Kdybych měl a měřil podle PP tak mám tak o 0,5l menší.Je to potvrzeno porovnáním od různých majitelů i dotazem v MB na přesnost měření PP, kdy bylo odpovězeno, že PP uvádí pouze informativní spotřebu. Bohužel PP u fábky se nedá zkalibrovat, či nastavit.
K tomu vychvalovanému krot. momentu. Ono to zase nebude nic "exstra", kdyby to byla taková bomba tak přece nebude mít fátka zrychlení jako škoda 120 ( 18.6 na 100)nebo polo se stejným motorem za 17,5 s. Když ji hodnotili ve Světě motorů tak si chválili akorát zátah mezi 2500 až 3000 ot./min. Dále ji mimo jiné vyčítali ve srovnání s 1.4 vyšší hlučnost ve vyšších otáčkách. Těď v novém Světě motorů má vyjít porovnání 1.2 fábie s konkurencí, tak si to přečtěte. -
matuS 18.09.02 04:34
« Re: to ruprecht
ruprecht: Aha, ja uz myslel ze si chces nechat airbagem ustrelit hlavu
tiez som si myslel ze to takto je, ale uz ma kamarati uvedomili, tak si dovolim to aj ja napisat: vsimni si crashtest - auto naraza, vybuchuje airbag a az potom auto vyrazne spomaluje a telo vodica sa sunie dopredu, je zachytene pasami a hlava naraza do airbagu.... cize keby si nebol priputany, airbag ti hlavu neodstreli.
tym som chcel iba upravit tu poznamku o odstreleni hlavy, samozrejme pasy su dobra vec. -
Diamant 17.09.02 21:59
« Re: Tak asi takhle k FABCE 1.2
Myslím si, že motor 1,2 je podarený. Má dobrú spotrebu a ten točivý moment je vzhľadom na objem pekný. Myslím, že by to bol jeden z mojich kandidátov.
Na druhej strane, motory MPI podľa mňa nie sú predražené. Cenu auta nerobí totižto iba motor! Na to nezabúdajte. A cenový odstup medzi 1,4/50 a 1,4/55 je 45.000 Sk. A to je podľa mňa celkom slušný rozdiel. Za to sa dá kúpiť kadečo iné. A keď vezmem do úvahy, že 1,2/40 stojí toľko ako 1,4/50, tak ani to nie je pre MPI zlé. Skôr by som povedal, že MPI je lacný motor. To je zlé? -
« Re: Tak asi takhle k FABCE 1.2
tomcat> o sve IQ se nebojim, myslim, ze je nadprumerne, cemuz prikyvuje i moje znama psycholozka.
No a kdyz zkusim zareagovat vecne, tak HTP je mysleno ve vztahu k objemu motoru (zjevne). Ja si na svych zhruba 85kW taky zvykl velmi zahy, byt je skoro nepouzivam.