Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

20.09.02  09:39

« Re: STAVROS NAPSAL ZE TOHLE JE NEKDE K MANI ??

to Fabia1,2 - ted to má v akci renault. Sleva cca 70 000. Mrkni se na www.renault.cz. Jo a neber nic ostrýho do ruky ať se vzteky nepodřízneš.-)))
  • 00 Reagovat !

foto

20.09.02  09:25

« STAVROS NAPSAL ZE TOHLE JE NEKDE K MANI ??

Tak ty chytrej, našel jsem to pro tebe: RENAULT MEGANE 1,4 16V 95k, výbava: ABS, brzdový asisstent,4 airbagy,imobilizer,mlhovky, posilovač řízení,el. okna přední, radio zdarma atd. cena: 349 000,- Doufám, že by si těch dalších 20 000 dal dokupy, ne? Jinak blahopřeju k novýmu auta a ať se v tý střele někde nezabiješ.
    MUZETE MI KUA RICT KDE :-)))))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.02  09:20

« Re: Dotaz na autorádio MS 402

Joooo tak mi dej odkaz kde ze to maj ja nesel primo u R toto.... Mégane Classic - již od 391 900 Kč podotykam jiz od ... Takze kastrovacka... Fabia je jiz od 219.000 :-)) Dej link a uvidime
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.02  09:14

Boze muj co je to za kraviny ke 402 se prodava konektor na pripojeni CD a stoji cca 150 kacek a zasune se dozadu na ten nekolika pinovej konektor a zmackne se CD no a je to... Apropo me 402 chodila bez nejmensich problemu.. Tak prisaham az na ten manualni kazetak super radio...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.02  21:38

« Re: Motor 1,2 versus 1,4 OHV

Vždyť teď to samé děláš dáváš do vztahu výkon a obsah!
    Takto vztaženo na obsah můžeš snadno porovnat i motory s různým objemem.
    Prostě litrový výkon, krouťák měrné spotřeby...
    To jsou věci vypovídající jak by na tom byl tříválec 1,2 se 4 válci? Asi jako motor 1,6l!
    A můžeš porovnávat! Jak jinak to chceš dělat dělají to takhle co tomu rozumí!
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 19.09.02  21:20

« Motory

luf> Motor, u ktoreho sa da v 40-ke narvat stvorka svedci o tom, ze je velmi pruzny a ked slapnem na plyn, tak to bude zrychlovat aj pri 2000 aj pri 4000 aj pri ... otackach. To u supervykonnych maloobjemovych vysokootackovych motoroch 16V a pod. nie je zvykom. Navyse ak aj sadnem do dobre odhlucneneho auta, tak spociatku mi tych 5000 otacok naozaj vadit nebude. Ale ver, ze za kratku dobu si na auto zvyknem a potom uz budem tych 5000 otacok vnimat negativne.

Ruprecht> Ano, mas pravdu, ze ak by mal trebars dvojliter 37 kW, tak by to bolo onicom. Ale ak ti nekto uda len vykon, je to nedostacujuce. U Vacsieho motora je predsa len vacsia istota, ze ho nebude treba vytacat donemoty, ale bude mat slusny zatah uz v nizsich otackach. A obvykle to so sebou prinasa aj tazsie sprevodovanie, co je pre mna ziaduce pri pohodovej jazde. Aj zvukova kulisa bude prijemnejsia (aspon pre moje usi urcite). A nie len kvoli nizsim otackam, ale aj kvoli sytejsiemu zvuku vacsieho objemu. A to si cenim.

A nezda sa ti, ze Polo prislo na trh o dost neskor ako Fabia? Co ak docasne ponukli pre Fabiu motory MPI, ktore uz boli v podstate vyvynute a teraz, ked nabehlo Polo do vyroby, tak sa rozbehla aj vyroba motorov 1,2. Tie teraz nahradzaju motory MPI. Pritom po dnesnej skusobnej jazde uz nie som presvedceny, ze 1,2 je az taka vyhra. MPI sa mi zda lepsie. Inak Fabia na Slovensku nie je zase o tak vela drahsia, ako Polo. U najdrahsich modelov je to myslim okolo 20.000 Sk. A ja za to nemozem, ze mate taku korunu, aku mate.

• « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 19.09.02  20:41

« Re: Tak asi takhle k FABCE 1.2

A ako tá 1,2-ka jazdí? No jazdí. Na voľnobehu ju sotva počuť a necítiť ani žiadne vibrácie. To ma potešilo. Ale po rozbehu bolo cítiť, že tomu chýba výkon. A to aj napriek faktu, že sa trojvalec skutočne ľahko vytáčal. Ten rozdiel vo výkone však bol citeľný. A to som tesne pred skúšobnou jazdou absolvoval aj jazdu s 1,4/50. Rovnako zvuková kulisa trojvalca bola dosť odlišná. Povedal by som, že zvuk bol taký divný, môjmu uchu príliš nelahodil a hlavne auto bolo celkovo hlučnejšie. Prekvapilo ma, že po otvorení okien hluk od motora doliehal do interiéru ešte viacej. Jasným víťazom bola 1,4-ka s 50 kW.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 19.09.02  20:41

« Re: Kryt motoru...

Teraz som to nenašiel, ale myslím, že jeden čas sa už na motory MPI vôbec nemontovali kryty. Na 16V kryt musí byť vždy, lebo obsahuje filter vzduchu. A aký to má význam? Skôr len estetický.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.09.02  17:37

Díky za potvrzení nefunkčnosti toho rádia, je to tedy přesně tak, jak jsem si myslel, hraje si to na bůhvíco a disponuje to přitom vestavěnou inteligencí houpacího koně. Výrobce tak obešel čudl MONO, pochopitelně, že ani v menu ani na panelu (ani uvnitř radia a ani jinak) to jednoduše nejde obejít. Čorku nemám, návod mám a MONO/STEREO u tohoto modelu nelze nijak ovládat. To by platilo snad už od MS 502 výše, určitě je to pak u MS Symphony. Tady ne!!! Jinak jsem byl v Grundigu v Kolmý ul. se cvičně zeptat, zdali to tak patří nebo je to chyba nastavení a aniž jsem do stihl dovysvětlit, tak už věděli, že to opraví za 2.500,- Kč. No, neber to. Jo, k tomu připojení CD do 402 jsem kdesi pobral, že se odcucne výstup AM tuneru na vstupu do NF zesilovače a místo něj se přivede signál z CD z nějakého dobastleného ext. konektoru. Pak při navolení režimu AM je možno zesilovat právě ten ext. signál, AM tuner si zatím hraje do vzduchu (žádná lítost nad ztrátou AM rozsahů, stejně to jen prdí a střílí). To by mohlo jít, né?
  • 00 Reagovat !

foto

19.09.02  15:27

« Kryt motoru...

Jak je to s tim krytem motoru? Od ktere verze je v zakladu? Da se pripadne dokoupit, pokud ano tak priblizne za kolik? A ma to smysl?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.09.02  15:26

« Re: to Cleaner

Jinak svižná jízda a předjíždění s Juniorem mě fakt pobavila. Stejně jako hláška, že 0-100 je nezajímavý údaj, když jezdím jenom 70.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.09.02  15:23

V Praze je nespočet míst, kde se dá jezdit 200, a mnozí tak často činí. Např. Strahovský tunel (nahoru) má prý rekord asi 220. Není úplnou výjímkou potkat takto rychle jedoucí auto např. v noci na Jižní spojce, ale i Evropské, Podolském nábřeží...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.02  15:11

Jestli se v Brně dá jezdit 200, tak v Prazë bohužel(dík) ne.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.02  15:11

« to Cleaner

Velmi solidně odlehčený. O servo, příhrádku spolujezdce, zadní plato, lak na nárazních, kryt pod motorem a o mnohé další "zbytečnosti"... ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.02  15:09

« to Cleaner

V takovém případě chápu Tvé názory...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.02  15:08

Navíc Junior je dobře odlehčený........
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.02  15:08

Většinou stejně nejedu víc než 70 takže 0-100 je dost nezajímavý údaj.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.02  15:06

« to Cleaner

Už jsem Ti to jednou říkal. Pleteš si pojmy. To, co popisuješ, se nazývá objíždění :o)))

BTW, já měl tu "čest" se vozit v 1,4MPI, což je silnější, než 1.0 Junior. Byl jsem fakt ohnusený nad letargii toho rumpálu, který byl pod kapotou. Navíc, 1.0 má 0-100 kolem 20s. To je prostě fiasko. Každou další obhajobou tohoto "pohonu" se jen dál stáváš komikem.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.02  14:59

to je známá věc. Kde žiješ člověče, že to nevíš?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.02  14:55

Ty musíš být exot. Už ty kecy o jaderným reaktorku na družicích, na tos přišel kde?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…