Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

22.09.02  20:34

« Re: Dotaz na autorádio MS 402

To znamená, že musíš mít jiné rádio. Já kupoval auto v srpnu 2000, možná tu 402 od té doby změnili. Zítra volám do Grundigu jak to je a co se s tím dá dělat.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.02  18:08

« Re: Jeste jednou olej u 74kW

Spodek je suchej, mel jsem to zvednuty. Olej do vody netece. Pri te kontrole vymenili olej i filtr, takze pokud byl problem ve filtru, tak se to vyresi. Zatim jsem od patku nenajel moc km, takze se ukaze pozdejc. To a: Co jsou to stiratka na ventilech ???
  • 00 Reagovat !

foto

22.09.02  17:17

« Prodeje

Myslíte, že v prodejnosti trumfne Getz Fabii?
    Je to opravdu hozená rukavice!
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.02  08:56

Zkus zkontrolovat jestli ti nechybí stírátka na ventilech. Na závadu provozu by to nebylo motor by normálně šlapal, ale spotřeba oleje by byla vyšší. Tím by to také mohlo být!
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 22.09.02  00:00

Ked su tlaky OK, tak by este mohol byt problem v tesnosti niejakeho ineho dielu. Predpokladam, ze olej do vody a naopak neprenika. Nepozeral si sa pod motor, ci tam nie je mastnota? Asi by bolo dobre dat dole kryt spod motora a poriadne to prezriet. Pripadne ci dobre dotiahli filter oleja. Tadial by som to tipoval najskor. Pripadne ak mas niekoho, tak nech sa pozrie, ci ti auto nezadymi pri starte z vyfuku.
  • 00 Reagovat !

foto

21.09.02  23:35

« Jeste jednou olej u 74kW

Tak jsem dolil olej (chybel 1.5l!! - viz prispevek cca tyden zpet), ujel jsem asi tak 700km prevazne po dalnici a opet byl olej na minimu - dle odhadu chybi tak 0,5l. V patek jsem byl v servisu na 45kkm prohlidce, nic netece, zmerili kompresni tlaky a pry vse OK. Mam kamose a ten ma na sve stejne fabce najeto 130kkm a oleje mu to nezere ani tuk. Myslim, ze nejezdim jako prase, nevytacim za studena, leju jen znackovy N98, olej plna syntetika, co by to chtelo vic... Kolik vam zere 1.4 16V 74kW oleje ? Vazne uvazuju o zmene, nez se neco pos...
  • 00 Reagovat !

foto

21.09.02  21:24

« Autorádio s MP3

A automatickou regulací hlasitosti podle hluku, případně podle toho jestli jde o hudbu či řeč. Kt eré se vám jeví jako vhodné do Škodovky či Getzu?
  • 00 Reagovat !

foto

21.09.02  20:23

« Fabia nebo Getz

Fabia bebo Getz, Fiesta, Corsa, 206,...
    Fabie má silnou konkurenci nových a levnějších vozů co stím bude Škoda dělat. Má to význam kupova Fabii? Nejvýhodnější zatím vypadá Getz.
    Vo vy na to?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.09.02  07:50

« Re: STAVROS NAPSAL ZE TOHLE JE NEKDE K MANI ??

v tom Berlingu neni PP, zere to v prumeru 6,9l/100km, nema to metalizu, kozeny ani chrompaket. Aspon tolik jsem z renaultich stranek vycetl - ale fotku jsem tam nenasel - asio neumim hledat. proto jsem se ptal, co to je "Berline" ...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.09.02  07:47

meda> diky za info. Ja uz jsem tak zblblej z Opla, ze jsem si rikal - Classic je stara verze a ted chystaji tu novou, s novym kabatem ...
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 20.09.02  22:06

« Re: Motory

ruprecht> Je pravda, ze motory MPI zvyknu vydavat po case rozne zvuky. Obvykle je pricinou rozvodova retaz. To priznavam. Hoci nie kazdy motor to robi. Ja som mal Feliciu MPI a ani po 75.000 km to nevydavalo nijako nezvycajne ci neprijemne zvuky. A keby aj, tak by nebol problem nechat za par stoak vymenit tu retaz aj s kolieskami a je pokoj. Hoci to nie je nutne, lebo ta retaz len tak lahko nepreskoci.

Ako som pisal, tak sa mi paci ten syty zvuk vacsej kubatury (ten retazovy rozvod, aj ked sa casom ozyva, vo vnutri nepocut). A to vytacanie? Proste sa mi to akosi nepaci a nie je to uz prijemna jazda, ale skor sportova. A na taku nemam vzdy naladu. A urcite mi das za pravdu, ze aj ked je auto dobre odhlucnene, casom si na zvuk motora zvyknes a budes rovnako vnimat tie otacky, ako niekto iny v horsie odhlucnenom aute. Jednoducho si zvyknes, a si tam, kde predtym. Inak si myslim, ze prave kvoli tomu sa vyrabaju ako maloobjemove tak aj velkoobjemove motory, aby si skoro kazdy mohol vybrat. Alebo nie?

• « 00 Reagovat !

foto

20.09.02  20:03

Hmmm Mrkam na to akorat Nevim jestli je to na 185 gumach a jestli je tam pocitac + kolik ten motor bude zrat + jake bude pojisteni... Je tam metaliza ?? Kozeny paket ?? Chrom paket ?? Kazdopadne cena je zajimava..
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.02  19:57

Neeeeeeee Tak to teda nechapu ja tam mel konektor a CD tlacitkem prepinal na externi vstup. Po vytazeni klicku CD blikalo cervene + je to radio na kod + panel 6 predvoleb pres takovy malinky tlacitka a na kazetaku je napis MS 402
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.02  16:43

« Re: Motory

Diamant: stale nechapu proc mas problem s vytacenim motoru. Mne to taky nijak zvlast nevyhovuje, ale pokud je auto dobre odhlucnene, nijak mi to nevadi. Jel jsi nekdy nejakym japoncem, jel jsem jednou starou mazdou 626 r.v. 86 a 4tis otacek nebylo slyset. Od te doby urcite Japonci a jine automobilky neudelali krok zpet, tak ti nejak nevim ... K tomu sytemu zvuku vetsiho obemu, to je bezesporu pravda, akorat nechci nijak dal urazet motor OHV, ale po takovych 60tis km se u tohoto motoru muzes sluchove potkat se vsim moznym (treba chroptici rozvod), jen ne sytym zvukem. Toliko ma zkusenost.
    S temi motory MPi pro Fabii mas asi pravdu, Polo prislo pozdeji a tudiz tam dali rovnou 1.2 Co se tyce ceny, tak to nebudu dal komentovat, jen najivni lide si mysli, ze Skoda je lepsi nez VW a to v jakekoliv tride. VW ma obecne vsechna sva auta lepe vyvazena, se stejnymi motory maji ty auta vzdy o chlup lepsi jizdni parametry, proste VW nejsou takovi masochisti aby to delali hur! ze je Skoda k tomu drazsi, to mi pripada jen smutne ...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.02  16:32

« Re: to Cleaner

Cleaner: ted fakt nevim jestli si s tim Juniorem a jizdnima vlastnostma z nas nedelas kozy, nebo to myslis smrtelne vazne. V tom druhem pripade bych se jen zeptal jestli jsi taky jel nekdy v necem, co ma i jinej motor nez 1.0 Mpi. Ja sam mam ve svem aute taky litr, slabej asi jako Junior a klidne priznam, ze je to proste bida, je to zprevodovany do mesta, kdyz se tomu slape na krk, tak se s tim da i predjizdet, pro Hufa objizdet, ale zavodit s tim proste nemohu!!! Je fakt ze mi to az tak nevadi, protoze mam trosku jine hodnoty a spotreba 5.5l vcetne 70% Prahy me jen tesi. To se bohuzel o Juniorovi rict neda.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.02  15:51

Meganne - to jsem to s tema nn prehnal. Takze MeganJo, zadne MeganNe!
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.02  15:50

Megane Berline je klasicky Megane :-) - proste to vajicko - hečbeg - 5D. Meganne Classic je sedan - 4D.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.02  13:07

« Re: Tak asi takhle k FABCE 1.2

Mam podobnou zkusenost.1,2 2ventil jde od spodu dobre ,brzy vadne a tek zvuk je opravdu divny.Jel jsem take v polu s 1,2 ale ctyrventilem,a tam se mi ta 1,2 libila.Polo je ale take jinak zprevodovane-na 5.st pri 3.tis.ot.asi 80 km/h,kdezto fabie s tim dvouventilem pri stejnym otackach cca 100km/h.Od ledna pristiho roku ma prijit 4 ventil i do fabie , bude mozne srovnani.Je asi pravdepodobne , ze polo je celkove lepe odhlucnene.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.02  12:48

stavros> nejsem odbornik, co to znamena Megane Berline ? A jaky je rozdil proti Megane Classic ?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.02  11:40

To tamtam 9537: Přesně tak, trefa do černýho - o tom řešení už jsem slyšel, akorát nemůžu nikoho sehnat, kdo by mi tu úpravu udělal (Brno a okolí). Znáte tady někdo někoho takového. Díky za tip.
    To FABIA1.2 9542: Naprosto vedle, žádný "konektor na připojení CD" Ti nepomůže, neboť na 402 nejsou v ISO konektoru osazeny odpovídající piny (C18, C19 a C20) - prostě tam fyzicky nejsou. A tlačítko CD taky ne. Ani podle manuálu, ani fyzicky. Nespletl sis to náhodou s MS 502?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…