Škoda Fabia
« Getz
No tou výškou si nejsem jist ale bylo by zajímavé sem dát některé parametry!
Super věc je že na ten getz je záruka tři roky! Dva roky pojezdíte a prodáte auto se roční zárukou stejně jako se prodává ová Fabie!
A bonbónek navrch je že u Getze jde odpočet narozdíl od krátké Fabie!
nejslabší motor je u Getze podstatně lepší!
A můžete mít i motor 1,6l. -
« to luf
Na 1.4 je ten motor fakt dost solidní. To se musí nechat. Nic to ale nemění na faktu, že jak Clio, tak Fabia by si zasloužila i 1.6, kterou notabene oba výrobci mají a hodit to tam by nebyl žádný (technický) problém. Tím myslím 1.6 79kW u Rencka a 75, 77 a 92kW u VW group. Fabia v 125PS verzi by byla vyloženě ideální motorizace. -
« Re: Megane Berline
fidak - asi by si sa divil, da sa s tym pohodove jazdit v rozmedzi od 2 do 3tis ot. A ak sa nebojis otaciek, odvdaci sa skvelou dynamikou a do 4tis ot. o nom v podstate nevies. Spytaj sa yyyyy, ten ma taky Megane. BTW lepsiu 1.4ku ma iba Toyota :-))) -
« Olej v chladiacej kvapaline - 1.4 - 44 kW
Chlapi, som tu novy.
Mam Fabku 1,4 44KW, po 12000km mi začala piskať a blikať kontrolka chladiacej kvapaliny. prišiel som do servisu a povedali mi, že tam musim nechať auto na cely deń a že vymenia tesnenie pod hlavou válcou, že je to vraj výrobna vada. Zaujímalo by ma /možno tu už podobne príspevky boli/ čo može učtovať servis za takýto zásah /čo preplati ŠKODOVKA/ a čo zaplatim ja. mam si ho prisť prebrať o 15.00. Ake ste mali vy skusenosti s podobnou vadou? Dik za každy názor -
« Megane Berline
No ten Megane Berline je fakt dobrá nabídka - s ABS a 4 airbagy. Ale moje fabka se mi teda libi vic a těch cca 10 cm víc na délku u Meg. není důvod ke koupi. Ten motor bude asi dost podobný Fabce 74kW, čili vytáčet a vytáčet, vlastnost, na kterou tu dost lidí nadává. Ale každopádně ještě 10 tis. za metlu, nějaký construct a už se to šplhá výš a výš... No každopádně svý kupce si to najde. -
« Re: Jeste jednou olej u 74kW
Ro jsou defakto taková gufera, která jsou připevněna k hlavě a obepínají dřík ventilu a s tírají z něj olej, který se pak nedostává až k talířkům ventilů mizne. Š120 a níže to neměly a žraly olej Favority je měly a už ne. Mezi výměnama se nemuselo dolévat.
Ostatně v současné době auto u kterého musí řidič dolévat olej mezi servisními prohlídkami by se neměl na trhu vůbec prezentovat!

Škodovka se měla privatizovat do českých rukou!