Škoda Fabia
« Ovšem Nisan Almera
Je nyní v 5 dv. pné výbavě s klimou za 377 000Kč a k tomu tříletá záruka! To je taky bomba je to auto o třídu výše než Fabia a cenově je níž!
Ostatně v porovnání je u nás na trhu ve své kategorii Fabia suveréně nejdražší auto jedině VW Polo jí trumfne! -
« Re: Proč nekupovat Gece
Protože kvalita, spolehlivost a technická vyspělost automobilů - to jsou parametry, kterých si lidi cení a jsou za ně ochotni(pokud je to možné) připlatit. Pokud vím, tak značku Hyundai si s těmito parametry většina lidí nespojuje. Stejně tak jako si rozumně uvažující člověk nekoupí zboží od větnamců, i když je mnohem levnější. Mimochodem s Fábíí snese Gec srovnání jen na první pohled; v kvalitě podvozku, jízdním pohodlí, zpracování, materiálech, odhlučnění se Fabii rovnat nemůže ani zdaleka. Když jsem v něm jel, vzpomněl jsem si na svoje první auto - Felicii - zpracování a jízdní komfort je na podobné úrovni. -
« to ladao
"A bylo by vymalováno, skopčáci by si utřeli nudle pod knírama a sklapli by se svým antiškodováckým marketingem" A to by jsi si představoval jak? Jako že by škodovka vyráběla nějakou modernizovanou verzi tolik oblíbeného vozu s motorem v zadu, anebo v nejhorším případě Favorita, za cenu tak okolo 100tkč, aby jsi mohl mít opět nové auto, a naplno využít svých znalostí s jeho opravami? Tak jsi to myslel? -
« Re: Motory
No nevim jak ty, ale ja ten rozvod slysim docela zretelne u vsech motoru od Favorita dal. Je fakt, ze na zavadu to neni. Naopak te muzu ujistit, ze napr. v ty Mazde, pokud by jsi nemel otackomer, by jsi tezko zjistil kolik tocis, protoze jedine co bylo slyset byly gumy. U ostatnich aut s tim zvykem na hlasitost otacek mas pravdu. Proste kazdy podle sveho ... kazdy holt preferujeme neco jineho. -
« Tak jse se s tím Getzem svezl
Za 314 000 Kč je to auto vybavené komplet vším klimatizace airbagy centrál ovládání oken instalace pro rádio posilovač řízení dělené sedadla.
Je to naprosto srovnatelné s Fábií je v tom více místa hlavně vzadu, trochulaciněji působí plast na př. desce ale je to na druhou stranu kompenzováno zdařilou imitací Carbonu či prolisovaného titanu.
V zatáčkách se zprvu zdá nedotáčivý ale přechází přes neutrální chování až k přetáčivosti. Ale pořádně jsem neměl možnost to ověřit.
Při vytáčení je možná motor mírně hlučnější záběr je ale plynulý a při výkonu 60,3kW a hmotnosti cca 1100kg zrychluje za velmi pěkných 11,5 z nuly na sto!
Kufr je o 6 l menší než ve Fabii ale opěradla zadních sedadel mohou být ve třech polohách a pak je kufr zase větší a vzada se dá sedět téměř stejně pohodlně. -
« Re: Getz
No nevím nevím, zvláště poslední dobou je škodovka opravdu dost nevýhodná. Všichni výrobci zvyšují základní výbavu a výkon aut s malým obsahem, přestávají používat dvouventilové motory. Fábie opravdu začíná být velice nevýhodná. Takové modely jako je Yaris, Getz, Clio, Corsa nebo nová Fiesta jsou více než konkurence schopné. Osobně se mi nejvíce líbí Getz (nejvybavenější) a Yaris, nejpraktičtější je podle mě nová Fiesta. -
« Getz
To že by mohl Getz ohrozit Fabii asi nehrozí. To je jen zbožné přání firmy Hyundai. Cenová bomba to zase tak není. Accent stál taky 340 tis. v plné výbavě s klimatizací a kolik se jich prodalo. Elantra stála (nebo stojí) v plné výbavě 399 tis. s klimatizací a ohrozila prodej Octavie?
Sonata stojí taky kolem 600 tis. a ohrozí nebo překonává prodej Superba?