Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
matuS 26.09.02 02:34
« Re: Proč nekupovat Gece
mispul> percentam rozumiem. mam velmi rad statistiku.
ale prv nez to zacneme rozoberat, chod do nejakeho vacsieho skodovackeho servisu a opytaj sa na tie veci. bez slova ti povedia ze vedia o co ide a opravia to. ja som tie zoznamy videl v servise na nastenke. -
Diamant 25.09.02 21:01
« Re: Těsnění pod hlavou motorů OHV
Matus> No do mojej Fabie sa da dostat len bez kluca. Na tom nie je nic divne. Nemam zamok. A co sa tych ostatnych veci tyka, tak je to pravda, akurat, ze ja som sa pytal na nekvalitu Fabie a nie na vsetky Skodovky za poslednych 7 rokov. Takze u Fabie uznavam servo, tesnenie pod hlavou u 1,4 MPI a mozno este nieco z toho zoznamu. Ale skla sa na Fabii nevysypavali a Fabia motor 1,6 nema. Problem je akurat v tom, ze aj ked sa spominana zavada vyskytla u jednej serie, tak sa o tom vela hovori. Ale ukaz mi stat, v ktorom sa preda polovica aut jednej znacky. Samozrejme, ze potom je tato zavada dost zretelna. Ale ak ma trebars Forda omnoho menej ludi, tak ak sa nieco pokazi, tak si to clovek tak lahko neuvedomi, ze sa moze jednat o vadu celej serie. Pretoze jeho sused ma uz auto z inej serie. ... Aha, mispul to popisal dokonale, takze nema cenu ti to dalej rozoberat.
A este by som rad poznamenal, ze vacsinu dielov dodavaju Skodovke subdodavatelia. Takze napriklad to tesnenie mohlo stat subdodavatela jeho job (a mozno aj existenciu).
Myslim, ze v rebrickoch poruchovosti sa na vyznamnych miestach (od konca) umiestnuju aj Renaulty. Napriklad Clio, Espace ... -
« Re: Těsnění pod hlavou motorů OHV
Tak to nevím, že by tekly i litry. Ale vím, že vložkama to néní. Pod vložky se dávají vymezovací kroužky a pokud se v rámci operace skládání motoru kontroluje přesah tak nevím proč by měly být všechny utopený.. A taky co vím tak závodní motory z Fabií od Michla taky nevydrží kolikrát ani závod do konce a Michlovýma rukama to asi nebude a podobný problémy mají i jiní úpravci motorů..

tak ako som pisal mispulovi - pozri sa na to v servise. su to pre nich klasicke poruchy. aj tu chalani pisali, ze v servise bez otazky vsetko urobili (nastastie) aj po zaruke, pretoze vedeli o co sa jedna. ak by to bolo minoritna zavada, tak sa takto postupovat jednoducho nebude.
A este by som rad poznamenal, ze vacsinu dielov dodavaju Skodovke subdodavatelia to si teda naozaj povedal novinku :-) to robi len vyspela skodovka, ze? vsetky ine zaostale automobilky si vsetko vyrabaju same, od kablov az po textil v sedackach....?
a prezrad mi, naco sem pleties renault a ford.