Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Těsnění pod hlavou motorů OHV
Hmmmmmm pjěkná diskuse. Taky se zapojím Radime. Den jsem tady nebyl a ejhle už je to tady taky na světě. Mno když to tady ten "a" nakousnul, tak se taky přidám. Tohle jsem taky slyšel cca už před tak 6 týdny od známýho co má motor postavený z Feldy do závodní 130LR od Michla. Taky s tím měl problémy (Michl) a ten kámoš mi to o těch slabých blokách řekl-údajně se tomu říká "syndrom ekologického bloku". Já se potom ptal kámoše co dělá u nás vedoucího servisu na tohle a on se jen zrazil, pak se začal smát a ptal se mne od kud to jako vím, a že jako to néní pravda a že je to utopenýma vložkama a normálně mění těsnění a pokud je třeba, tak vyndají vložky, znovu vymezí přesah a jede to :o))). To s tou kontrolou to má být tak, že prostě když přijed Fabka do servisu kdykoliv a jakkoliv, tak se prý má preventivně dotáhnout hlava, ale to se mi taky moc nezdá, protože pokud je vytažená horní část bloku tak to dotažení prd pomůže, spíše podle mého to spíše jen zhorší. Prostě jenom odvozuji, jak jsem říkal, ze servisu nikdo nesmí nic pustit do světa. A z Fabriky to bude asi to samý. Tak se mi to celé zdá jako válka mezi skupinami ve Škodovce. Podobné problémy má i Chovanec CMT začaly mu odcházet tesnění pod hlavama na upravených notorech převrtaných na 80 mm. A protože to jsou speciální těsnění vyráběná na zakázku, tak s tomu divil. A na můj motor 1560 bude proto dávat preventivně kroužky na vložky, z důvodů nepochopitelného odcházení těsnění pod hlavou. -
Diamant: I když se názorově shodujem, kvůli oběktivitě musím říct, že jsem byl první, který v této rubrice psal že se mu vysypalo okno a to v pravých předních dveřích. Ono když je totiž úplně otevřené, tak není dobře vedené v lištách a kýve se. Stačí, aby někdo zabouchl dveře s trochu větší razancí a vysype se celé do dveří jako mě. A ty k...y Škodovácký mi neuznali reklamaci, protože jsem tam měl vyleptaný VIN kód. Ale nic, je to zatím ( díkybohu jak říkáme my ateisti ;-) ) jediná porucha Fábky, která mě postihla . Ťuk, ťuk, ťuk. -
« Re: Proč nekupovat Gece
matuS: Na to ti můžu odpovědět jen: jdi do servisu peugeot a zeptej se na přední nápravu 307ky - ví o tom, v některých kusech prostě vybruje při vyšší rychlosti, ve Francii na tom pracují; jdi do servisu Renault a zeptej se na hydraulický držáky na pátých dveřích Scénika - prostě v některých kusech po určité době přestanou držet (je pravda že to bylo před faceliftem Scénika, teď už to asi (snad) vychytali) atd. Mám pokračovat? To je jen názorná ukázka, že je populární ukazovat na nedostatky Fábie protože ji má hromada lidí a je jasný že se hned někdo přidá a pak si spolu ještě dlouhou dobu oba notují. To u nepoměrně méně prodávaných aut moc nejde. ;-) -
Teď trochu odhlídnu od toho,proč motory OHV tečou a zamyslím se nad tím jak se to v servise řeší.Pan "a","b" nebo jiná postava z písmenkový polívky tvrdí,že jde o trvalou deformaci bloku.Dejme tomu,že má pravdu.Potom to ale nevyřeší pouhá výměna těsnění.Hlava se dá přebrousit,ale blok ?Nebo se používá silnější těsnění ?Jestli to řeší jenom výměnou těsnění,tak to dřív nebo později poteče zas. -
matuS 26.09.02 02:39
diamant> skla sa vysypavaju. huf nieje jediny. motor 1.6 - asi som sa sekol s tym 1.4 16v. ten co ma smarty.
tak ako som pisal mispulovi - pozri sa na to v servise. su to pre nich klasicke poruchy. aj tu chalani pisali, ze v servise bez otazky vsetko urobili (nastastie) aj po zaruke, pretoze vedeli o co sa jedna. ak by to bolo minoritna zavada, tak sa takto postupovat jednoducho nebude.
A este by som rad poznamenal, ze vacsinu dielov dodavaju Skodovke subdodavatelia to si teda naozaj povedal novinku :-) to robi len vyspela skodovka, ze? vsetky ine zaostale automobilky si vsetko vyrabaju same, od kablov az po textil v sedackach....?
a prezrad mi, naco sem pleties renault a ford.
-
matuS 26.09.02 02:34
« Re: Proč nekupovat Gece
mispul> percentam rozumiem. mam velmi rad statistiku.
ale prv nez to zacneme rozoberat, chod do nejakeho vacsieho skodovackeho servisu a opytaj sa na tie veci. bez slova ti povedia ze vedia o co ide a opravia to. ja som tie zoznamy videl v servise na nastenke. -
Diamant 25.09.02 21:01
Matus> No do mojej Fabie sa da dostat len bez kluca. Na tom nie je nic divne. Nemam zamok. A co sa tych ostatnych veci tyka, tak je to pravda, akurat, ze ja som sa pytal na nekvalitu Fabie a nie na vsetky Skodovky za poslednych 7 rokov. Takze u Fabie uznavam servo, tesnenie pod hlavou u 1,4 MPI a mozno este nieco z toho zoznamu. Ale skla sa na Fabii nevysypavali a Fabia motor 1,6 nema. Problem je akurat v tom, ze aj ked sa spominana zavada vyskytla u jednej serie, tak sa o tom vela hovori. Ale ukaz mi stat, v ktorom sa preda polovica aut jednej znacky. Samozrejme, ze potom je tato zavada dost zretelna. Ale ak ma trebars Forda omnoho menej ludi, tak ak sa nieco pokazi, tak si to clovek tak lahko neuvedomi, ze sa moze jednat o vadu celej serie. Pretoze jeho sused ma uz auto z inej serie. ... Aha, mispul to popisal dokonale, takze nema cenu ti to dalej rozoberat.
A este by som rad poznamenal, ze vacsinu dielov dodavaju Skodovke subdodavatelia. Takze napriklad to tesnenie mohlo stat subdodavatela jeho job (a mozno aj existenciu).
Myslim, ze v rebrickoch poruchovosti sa na vyznamnych miestach (od konca) umiestnuju aj Renaulty. Napriklad Clio, Espace ... -
Tak to nevím, že by tekly i litry. Ale vím, že vložkama to néní. Pod vložky se dávají vymezovací kroužky a pokud se v rámci operace skládání motoru kontroluje přesah tak nevím proč by měly být všechny utopený.. A taky co vím tak závodní motory z Fabií od Michla taky nevydrží kolikrát ani závod do konce a Michlovýma rukama to asi nebude a podobný problémy mají i jiní úpravci motorů..