Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

27.09.02  07:50

« Re: Fabia 2.0 po půl roce

Diamant: Já jsem měl taky tyto informace a tak jsem na kód použil leptání. Bohužel, Škoda se k tomu staví tak jak se staví a stěžovat si můžu tak na lampárně. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.02  06:50

« to vencax

Nebudu Tě jíst :o)))

Fabia Paris vypadá dost dobře. Spíš bych to ale nazval tuningem, než studií. RS Combi je za ty prachy, notabene po odpočtu DPH, parádní kup. Jen, pokud jsi drsný řidič, tak se nevyhneš koupi profi sportovního podvozku, neboť ten RSácký je mírně řečeno nic moc. Ani ryba ani rak. Spíš ale ryba.
  • 00 Reagovat !

foto

26.09.02  23:03

« Fabia Paris

Videli jste snimky Fabie Paris ? Co nasi agenti u Skodovky, je to cviceni, nebo se chysta neco na zpusob Octavie RS? BTW: Vazne uvazuju o koupi Octavie RS Combi, ale stale nejsem rozhodnutej dat za skodovku tolik (740) love - nemate nejake zkusenosti, rady (sezerte me...)
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 26.09.02  21:30

imaxim> Plne s tebou suhlasim. Presne taky isty dojem som mal z dvojlitra aj ja. Podla toho, co si precitas sa dozvies, ze je to sunka, ktora vlastne ani netaha, zerie a co ja viem co este a ktory kolvek iny motor konkurencie je 100x lepsi. Ale ak sadnes zavolant, tak hned zabudnes na technicke parametre a dojaem z jazdy je uplne o inom. Taha krasne a spotreba tiez prekvapi. Podla mna je to velmi dobry motor, aj napriek tomu, ze uz ma svoju mladost za sebou. Len nechapem, co myslis tym mechanickym servom. Aj dvojliter ho ma take iste ako ostatne Fabie - elektrohydraulicke.

mispul> To s tym sklom som nevedel. Pokial dobre viem, tak vyleptanim kodu sa sklo neoslabuje. Iba ak sa kod pieskuje, tak je to oslabene. Ved preto sa nepieskuje tusim viac ako 7 znakov, lebo by to sklo nemuselo vydrzat.

• « 00 Reagovat !

foto

26.09.02  15:49

« Re: Zdá se že Fabia

Konečně je tu ta správná atmosféra pro Getz. Jen kdyby (viz. Fabia Getz) ......
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.02  15:20

Fijo,taky.Vůbec s motorama FSI si VW neví rady a fakticky proběhla výměna patentů mezi VW a Toyotou.VW dal svoje TDI a Toyota pomohla s doladěním motorů FSI.Snad se to zlepší.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.02  15:11

RV> a co 1.6 77kW FSI ? Taky stoji za prd ?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.02  13:03

Jo tohle je věčná diskuse a fakt je,že VW to s tímhle motorem (1.8) vzdal moc brzo.Technicky to je špička.Pěti ventil,proměnlivý časování sacích ventilů,proměnlivá délka sání.V Oktávce se choval tak,že nešel odspoda a žral.To je pravda,ale potenciál v něm je.Jenom ho umět vyladit,to ale VW u benzínu neumí.Vůbec nový benzínový motory od VW za moc nestojej.Kromě 1.6/74kW-2V a 1.8T to je teda děsná bída.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.02  12:18

Jenže ze Škodovek vyhodili ten 1.8 pro žravost a nahradili právě 2.0. Octavia se mi zdála už stará a na turbo jsem něměl, zakládal jsem firmu a každý zatížení jsem počítal. Za ty prachy bych dostal max. 1.6 hatchback (a nevím jestli Eleganci), ale já mám čokly ... No a Fabia je u nás ještě přijatelné auto u malé firmy.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.02  11:50

Sorry za ten pravopis,jak předškolák.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.02  11:49

Ale co,udělal sis radost a to je hlavní.Rozhodně je to lepší investice než 1.2HTP za 320 000.Myslím si ale,že Fabce by víc seděl tolik podceňovanej 1.8/92kW.Ručení za dvoulitra je dost drahý a ten výkon taky není největší.Dá se s tím zase ale něco dělat a ten bytelnej litinovej děda toho dost vydrží tomu věř.Tvou nebo Hufovu koupi chápu víc než auto s dynamikou trabanta a 300 litrů.Potvrdils i můj názor na spotřebu,kterej tolik odmítaj majitelé motorů vhondejch tak do mixéru.7 litrů je skvělá hodnota.Já bych asi volil Oktávku 1.8T,ale byly to Tvoje prachy.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.02  11:29

« Re: to imaxim

Opel Astra 1.6. Co je to lepší 1.6? To je nekonečná diskuze o tom že japonská 1.6 16V jede líp. Samozřejmě, tohle nebylo o závodění s 2.0, ale o celkovém dojmu z mé Fabie. Na české poměry motoricky převyšujícím většinu vozů.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.02  10:58

« to imaxim

Nic ve zlým, ale v čem jsi jezdil před tím?

BTW, já ve 2.0 jezdil a nic moc to nebylo (na 2.0). To lepší 1.6 jede o dost líp.
  • 00 Reagovat !

foto

26.09.02  10:15

« Fabia 2.0 po půl roce

Tak jsem s Fabií již půl roku a najel jsem 35000km, takže jsem se pro Vaši potřebu rozhodl lehce bilancovat.
    V březnu jsem vyrazil do NH Caru pro nejlevnější kombík (tehdy 50Kw). Když jsem tam přišel, zahlédl jsem tam na ploše dvoulitr šedá stone matalíza Elegance (ještě s vyhřívanými sedačkami, el. okna vzadu.... neočesaná, jako potom model 2002) - líbí se mi nejvíc.
    Z legrace jsem říkal prodejci, že to by se mi opravdu líbilo a on předvedl obchodnický talent o tom, že už bereme druhé auto, váží si nás, že ta Fabie by mi slušela a že mi ji dá za cenu nákupu z Mladé Boleslavi - 480000Kč. To bylo o více než 50 000 levnější než katalogová cena. To se mnou zamávalo, byla to výzva k výhodnému obchodu. Když k tomu přihodil výhodný leasing na 5 let s pojištěním, finanční zatížení bylo najednou, měsíčně nahlíženo, stejné jako u tříletého leasingu auta o 150000 levnějšího (déle bych 1.4 nechtěl). Dokoupil jsem radio Kenwood, hagusy, mříž do kufru, koberce a vydal se předjíždět vozy o dvě třídy větší. Jediné co mi chybělo (srdíčkem, ne fukčně) je volant tříramený a sport. sedáky, časem i trochu tempomat.
    Hned po koupi jsem jel do Španělska za Spartou na Real Madrid (9 dní 5300 km, 4 lidé, plný kufr). Po 2000 km jsem začal jet svižněji, tak do 180 na dálnicích, celková spotřeba byla 7.5l, byl jsem u syrového auta plně zatíženého, rychlá jízda, nadšen. Myslím, že mu to prospělo, žádné starty a popojížďky ve městě, ale třeba 500 km v kuse ustáleně 140 km/h.
    Teď spotřeba spadla při běžné jízdě na 6.5l, při dodržování rychlostních limitů mimo dálnici, klesá po šest, což dodnes nechápu, se starým dvoulitrem atakuju diesly. Závadu jsem něměl žádnou, jenom jednou vykradení rádia, dvakrát výměna oleje, samozřejmě začíná drnčet palubka, ale to nechávám na opravu s něčím důležitějším.
    Klima funguje výborně, v létě to v pohodě uchladím na jedničku ventilátor, mechanická regulace funguje velmi přesně. Ve městě se spotřeba dostane tak na 8l, ale tady už obrovsky záleží na stylu rozjíždění.
    K jízním vlastnostem, jezdím na standardních 15" mám 195/50 gumy Dunlop 2000, jejich živostnost odhaduju na 40 000km (akorát do zimy), ale drží dobře, aquaplaning jsem ještě nezažil, Zdály se mi tvrdé, tak jsem tam dal dusík a je to znát, navíc bych to doporučoval i kvůli opotřebení gum, přeci jenom s tímhle motorem nejezdí člověk 120.
    K motorům obsah/výkon u 1.4 je fakt nesmyslný z hlediska povinného ručení, to u dvoulitru člověk ví za co platí. Jezdím tak mezi 3-4 tisíci ot/m, ale když je to nutné vůbec neváhám rvát to nad pět. Ve vesnicách neřadím, na pětku to šedesát projedu a zase bez problému zrychlím. Zajímavé je, že ačkoliv to auto táhne od 2000, když člověk potřebuje fakt ostře předjet, ideální je dostat tam podřazením min 3500, když potřebuju, táhne do 6500 a netváří se, že by jako litinový dědeček nestačil. V tom je úžasná trojka, člověk ji zařadí tam ve 30 a točí do 130, řadí 5 a mizí. Maximálku jsem měl 220km/h.
    Negativa - relativně drahá údržba olej Castrol SLX stojí skoro 600Kč litr a vejde se jich tam pět, navíc 2.0 má zespodu motoru jako jediný ochraný dekl, takže se musí při výměně sundat.
    Pozitiva: Skvělý tah motoru, slušná spotřeba, ideální malý rodiný kombík, krásně sedí. Hlavně žádné problémy vyplývající z pověšení techniky na 1.4, servo je mechanické (nepraskají žárovky), lanovody u řazení, kultivovaný chod, klima nemá vliv na výkon, ASR (na blátíčku z řepné kampaně k nezaplacení.
    Závěr: Jsem zmlsaný a dokázal bych si představit i jiné auto, ale objektivně mohu říci - maximálně splněná očekávání, skvělý přístup v servisu, dobrá koupě, za tu cenu bych auto vyšší třídy s se stejně silným motorem a výbavou nedostal ani náhodou (tak za 650000).
    Tak teď čekám Vaše názory na koupi zastaralého motoru a předraženého auta.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.02  10:11

« Re: Sraz Sosnová

Radime nepojedu a až budu mít ten lepší motor tak s podívám i na víc srazů. Zatím jezdím jen na naše klubový. Ale i tam jsem taková černá vrána, jelikož každej balík i ve 120 natřený štětkou a olepený nálepkama má motor z Fava nebo Feldy. Co je mi platný, že mi to točí v pohodě 7 500 a víc jsem zatím nezkoušel, když je to jen 1 100 :o))) Příští rok to bude jiný a pokud se to podaří tak bude i 6tikval a to už můžu v pohodě předvádět i jinde. Zatím se nějak stydím za ten 1 100 :-((( Každopádně se někde sejdeme a dáme řeč. Rád si pokecám s každým kdo se vrtá v autech. Vždycky to přinese nový poznatky.
  • 00 Reagovat !

foto

26.09.02  09:10

« Sraz Sosnová

To Ladao:Teď trochu odbočím,nechystáš se úplnou náhodou na sraz do Sosnový ?Vím,že to máš daleko,ale nebylo by špatný pokecat s rozumným člověkem.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.02  07:49

« Re: Těsnění pod hlavou motorů OHV

Hmmmmmm pjěkná diskuse. Taky se zapojím Radime. Den jsem tady nebyl a ejhle už je to tady taky na světě. Mno když to tady ten "a" nakousnul, tak se taky přidám. Tohle jsem taky slyšel cca už před tak 6 týdny od známýho co má motor postavený z Feldy do závodní 130LR od Michla. Taky s tím měl problémy (Michl) a ten kámoš mi to o těch slabých blokách řekl-údajně se tomu říká "syndrom ekologického bloku". Já se potom ptal kámoše co dělá u nás vedoucího servisu na tohle a on se jen zrazil, pak se začal smát a ptal se mne od kud to jako vím, a že jako to néní pravda a že je to utopenýma vložkama a normálně mění těsnění a pokud je třeba, tak vyndají vložky, znovu vymezí přesah a jede to :o))). To s tou kontrolou to má být tak, že prostě když přijed Fabka do servisu kdykoliv a jakkoliv, tak se prý má preventivně dotáhnout hlava, ale to se mi taky moc nezdá, protože pokud je vytažená horní část bloku tak to dotažení prd pomůže, spíše podle mého to spíše jen zhorší. Prostě jenom odvozuji, jak jsem říkal, ze servisu nikdo nesmí nic pustit do světa. A z Fabriky to bude asi to samý. Tak se mi to celé zdá jako válka mezi skupinami ve Škodovce. Podobné problémy má i Chovanec CMT začaly mu odcházet tesnění pod hlavama na upravených notorech převrtaných na 80 mm. A protože to jsou speciální těsnění vyráběná na zakázku, tak s tomu divil. A na můj motor 1560 bude proto dávat preventivně kroužky na vložky, z důvodů nepochopitelného odcházení těsnění pod hlavou.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.02  07:48

Diamant: I když se názorově shodujem, kvůli oběktivitě musím říct, že jsem byl první, který v této rubrice psal že se mu vysypalo okno a to v pravých předních dveřích. Ono když je totiž úplně otevřené, tak není dobře vedené v lištách a kýve se. Stačí, aby někdo zabouchl dveře s trochu větší razancí a vysype se celé do dveří jako mě. A ty k...y Škodovácký mi neuznali reklamaci, protože jsem tam měl vyleptaný VIN kód. Ale nic, je to zatím ( díkybohu jak říkáme my ateisti ;-) ) jediná porucha Fábky, která mě postihla . Ťuk, ťuk, ťuk.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.02  07:40

« Re: Proč nekupovat Gece

matuS: Na to ti můžu odpovědět jen: jdi do servisu peugeot a zeptej se na přední nápravu 307ky - ví o tom, v některých kusech prostě vybruje při vyšší rychlosti, ve Francii na tom pracují; jdi do servisu Renault a zeptej se na hydraulický držáky na pátých dveřích Scénika - prostě v některých kusech po určité době přestanou držet (je pravda že to bylo před faceliftem Scénika, teď už to asi (snad) vychytali) atd. Mám pokračovat? To je jen názorná ukázka, že je populární ukazovat na nedostatky Fábie protože ji má hromada lidí a je jasný že se hned někdo přidá a pak si spolu ještě dlouhou dobu oba notují. To u nepoměrně méně prodávaných aut moc nejde. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.02  07:10

Teď trochu odhlídnu od toho,proč motory OHV tečou a zamyslím se nad tím jak se to v servise řeší.Pan "a","b" nebo jiná postava z písmenkový polívky tvrdí,že jde o trvalou deformaci bloku.Dejme tomu,že má pravdu.Potom to ale nevyřeší pouhá výměna těsnění.Hlava se dá přebrousit,ale blok ?Nebo se používá silnější těsnění ?Jestli to řeší jenom výměnou těsnění,tak to dřív nebo později poteče zas.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…