Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

29.09.02  09:19

« Panely k radiim - Skoda

Zdravim, narazil jsem ted na E-Shop SKODY. Je normalni, ze se i u jinych prodejcu necha koupit nahradni panel k radiu? Mne to pripada jako pekna svinarna. Ty by mel vyrobce vymenit pri dodani poskozeneho a ne aby si je tam kdejakej corkar objednal. Pekne mne nasrali a zkazili mi celej den @#$%.....
    [odkaz]%2Fshop%2Fcat…
  • 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 29.09.02  09:14

« to Huf a brzdy

Saab začal prodávat ve Švédsku, Anglii, Švýcarsku a Německu upravené Aero (Hirsch Performance) s motorem 2.3turbo 224kW/5500 ot., 420Nm/2000-4000 ot., 0-100 za 6.4s a uvádí u něj i brzdné údaje: 100-0 km/h na 37.5 metru, ubržděno za 2.7sec, decelerace 10.3 m/s2 (s na druhou). Jo pneu má 235/40 18" a přední kotouče o průměru 331 mm. Třeba se ti ty údaje hodí k tvým výsledkům měření.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 29.09.02  09:08

« Re: to gshock

to gshock: co myslíš tím že turbo netáhne odspoda? U Saabu je max. točivý moment už od 2000 otáček.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.02  20:38

to hufnagl > Ještě dodatek, kompresor a turbíčko taky netáhne odspoda, ale až se natlakuje. Jinak turbo a kompresor chápu jako skvělé zařízení.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.02  20:35

to hufnagl> jo nahradíš turbíčkem, který má většinou životnost cca 100 000 km a pak drahá repase...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.09.02  07:38

« Ještě jednou k rádiu MS 402

Tak jsem nelenil a otevřel MS 402, abych se pokusil odstranit to stálé přepínání MONO/STEREO. Opsal jsem šváby, vyhledal data na inetu a hle, ono to jde. Stačilo třeba jen jednoduše zvednout zisk FM tuneru, čímž si celá slavná vnitřní logika začala myslet, že poslouchaná stanice je daleko silnější a přepínání se nezaktivuje. Teda zaktivuje, ale pro tak slabé stanice, které mě nezajímají. Takže mám pokoj. A ještě jeden postřeh ohledně připojení ext. CD k tomuto radiu. Použitý Sound Procesor (řídí basy, výšky, L-P, F-R váhy, hlasitost, loudness, ...) je schopen zařadit přímo i CD vstup. Bohužel jeho nohy CD vstupu končí nezapojené a řídící procesor mu nikdy nevydá povel k přepnutí na CD (komunikují spolu ve standardu I2C). Takže pokud by někdo dokázal přepsat data pro řídící procesor, může si klidně aktivovat loudness, zapojovat externí CD dle libosti a třeba získat i další vymoženosti vyšších modelů (např. GALA), HW na desce to dovede. A k tomu zavedení CD do AM vstupu. Je to zřejmě průchozí, i AM výstup je do něj přiveden ve stereofonní verzi (pochopitelně hraje vždy MONO), ale asi se rovnou s ním aktivuje jiný průběh kmit. charakteristiky úměrný tomu, že AM pásmo hraje do 5-10 kHz, takže připojení sem bez dalších změn možná přinese značné omezení na výškách. Takže, má-li někdo chuť a možnosti, může bádat, tipy by tu byly. Vše je pochopitelně v SMD nejmenších rozměrů.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.02  23:16

« Re: to vencax

No kdyz uz i Huf uznal, ze RSo stoji za koupi, tak teto alternative vozu pridavam "male bezvyznamne plus". ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.02  23:14

« to gshock

Ale nahradíš a to velmi solidně. Co třeba kompresor nebo turbo? Nechci se tím stavět k zastáncům přeplňování, jen říkám, že tato fráze je poněkud pokulhávající.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.02  23:12

« to Diamant

Tak to já teda nepatřím do většiny tohoto fóra. ;o) Myslím, že moderní motor je prostě jen jiný, než 2.0 MPI od VW. Například 2.0 IDE od Rencka nebo 2.0 16V od Hondy. Nic to ale nemění na tom, že běžným řidičům stačí. Já jen od svezení ve "dvoulitrové" Fabce čekal víc. špatně ale rozhodně nejela!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.02  23:09

« Re: Fabia 2.0 po půl roce

tu 1.8 neturbo ve skode nahradili pry motorem 2.0 proto, ze 1.8 by nebyla schopna bez vetsich zasahu splnit nejnovejsi normy tykajici se slozeni vyfukovych plynu... ten dvoulitr totiz uz ty normy splnoval, takze ho VW narval vsude (krome snad jednoho seatu, kde jeste stale je 1.8)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.02  22:05

to diamant>tak, tak, objem ničím nenahradíš...
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 27.09.02  20:38

gshock> Plne s tebou suhlasim. Radsej to vyssie povinne rucenie a k tomu pohodicka pohoda. Ale mam taky pocit, ze vycsina tu diskutujucich tento nazor nezdiela a chce co najvacsi vykon z co najmensieho objemu motora. A ked sa to toci az k 8000 otackam, tak az potom je to spravne sportove zvezenie. A az potom sa to da oznacit ako moderny motor, ze?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.02  19:28

« Re: To je síla - to tomcat

akorat ze ten Junior 1.2HTP je fakt hnus ... bez tech 14" kol to je HRUUUUUZA.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.02  19:28

Huf> ale voni to myslej vazne, nedelaj si *. A fakt je vetsina lidi, kterejm to MPI staci ... i mi by (vetsinou) stacilo :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.02  17:52

Souhlasím. Je to fakt trochu silné kafe, dělat takto z lidí blbce (i když oni právě většinou blbci jsou a pro ně právě ta reklama je). ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.02  16:50

RV> no nevim, ja na FSI slysel jen chvalu a to, ze by VW ohledne FSI musel spolupracovat s Toyotou je pro mne novinka. Kde na to chodis ?
  • 00 Reagovat !

foto

27.09.02  15:30

« To je síla

Tak jsem se díval na podzimní nabídku Fabie a ty perly, co vyplodil jejich marketing, to je fakt síla. Hnus s černými plastovými nárazníky je „Vůz, který Vás potěší mimo jiné originálním designem“, starý hrkáč 1.4 MPI zase přináší „vynikající jízdní vlastnosti díky modernímu motoru 1.4/50 kW“. Já Škodovce docela fandim, ale tohle, to už si z lidí dělaj nepokrytě *.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.02  13:15

« Re: Těsnění pod hlavou motorů OHV

cleaner - k cemu je dobry "Airback" ???? Vzdusna *?:o)) To se montuje ve skodovce na prani, kdyz ma ridic hemeroidy bo rak neco?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.02  09:30

Diamant: Já nejsem žádný technický odborník, ale nějak jsem si zafixoval, že servo u 2.0 je poháněno od rozvodů? a u Škoda motorů elektricky. Minimálně nedochází k žádné ztrátě intenzity svícení, když na místě za volnoběhu zatočím volantem. To u 1.4 mě světla pohasnou. Ale možná to spíš souvisí s výkonějším alternátorem a možná taky jenom plácám. Nicméně žárovky nepraskaj.
  • 00 Reagovat !

foto

27.09.02  09:22

« Fabia 2.0

to imaxim> Konečně tady někdo obhájil starší konstrukci motorů 2.0 8v. Já sice mám Calibru 2,0i se stejným výkonem. Je fakt, že to není žádný sportovec, ale táhne odspodu a nemusím ho příliš vytáčet. Ale přesto má 0-100 km/h za 10 s a není problém jet tachometrových 220 km/h. Ale co je na něm nejlepší je jeho životnost mám najeto 175 000 km (dá se najet bez generálky 300 000km !) na motor se kromě pravidelné údržby nemusí sáhnout a nežere olej. Spotřeba při 160 km/h je 7,8l. Dlouhodobá včetně města 8,5l. A myslím si, že vydrží mnohem více než nízkoobjemové, 16 ventilové motory, které pořádně táhnou až od 4000 otáček. To radši snesu větší povinné ručení :-))).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…