Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  12:38

« Re: Fabia MPI

Od jakživa se to jmenuje "axiální ložisko"
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  12:34

Nechci vám do toho příliš kecat, ale nejedná se spíše o ložisko radiální?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  12:17

to: kdo Ony ty motory-tedy bloky si jsou hodně podobný od 1000 MB až po 1,4 u Fabie a tam právě umístili to axiální ložisko doprostřed aby zesílili klikový mechnismus jako celek. Klika z Fabie má totiž vyšší zdvih než Felda 1,3 při stejnm vrtání a taky má hodně těžší protizávaží a proto dali to ložisko kam ho dali aby nedocházelo k torzním kmitům kliky a možným ohybům a posunům a následným prasknutím a proto taky to zesílení bloku v oblasti uložení kliky.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  12:05

Radime o tom EKOLOGICKÝM bloku jsem to tu psal já a ten "a", ale tam se jedná opravdu o zeslabení vrchní části bloku a svádí se to na špatně nastavenou linku :o)))ale ta se dá snad podle mne upravit za pár hodin, aby nedocházelo k utopeným vložkám nebo se pletu ? :)) ty jsi strojař, tak k tomu něco řekni. Podle mne snad NC vyvrtávačku dovede v týhle republice někdo upravit-nastavit nebo ne ? Já tam někoho pošlu od nás ze Žďasu a ten jim to udělá za den...... Pardon já zapomněl, že už se ten 1,4 nedělá....... a nebo že by to bylo tím slabým blokem ? :o))) Mno a pokud by to bylo tím neseřiditelným NC strojem tak tam mohli dávat ty měděné vymezovací podložky pod vložky jako se dávaly už do 1000 MB-130, co k tomu mám víc říci... asi nic....
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  12:04

ladao: no, já se přiznám, že naposled jsem viděl škodováckej motor na Š120, tak si pamatuju to přední ložisko, resp. jen ten vymezovací kroužek, tak mně překvapilo, že to je snad tuplovaný. Pro osový pohyb je asi jedno, kde je ložisko. Dík za info.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  11:53

Hele "kdo" a proč by se měla ta klikovka pohybovat :o))) od toho tam ty axiální ložiska jsou aby se nepohybovala a uprostřed jsou proto, že ta klika je jen 3x uložená, tak aby nedocházelo k deformacím jako u Favo-felda, kde bylo axiální ložisko vepředu v prsou.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  11:47

« Re: Fabia MPI a tesneni

Panove, mam fabku 1.4/44kW vyrobena 05/2002, najeto mam 7000km a hladina v nadobce mi klesla asi o 0,5cm. Myslite 44kW verze ma taky tento problem, nebo je to dela jen u 50kw ?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  11:01

Láďo,je to jenom spekulace,někdo to uváděl právě v týhle diskusi.Uved jsem to jenom jako něčí názor,znělo to docela logicky.Možná jsem to poplet a je to jak říkáš,ale myslíš,že to způsobuje průsak ?To by potom nevyřešila výměna těsnění.Zkroucenej blok by byl dost průser.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  10:09

ladao: to je zajímavé, na co axiální ložiska uprostřed? Přeci se ta klikovka nemůže osově pohybovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  09:41

Radime odkud máš ty informace o zeslabení bloku v oblasti kliky ? Já mám opačné a to je, že právě na rozdíl od favo-felda má vystužený spodek v oblasti kliky a k tomu navíc axiální ložiska uprostřed a ošizený je tím pádem ten vrch.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  08:22

Ja som to mal ma mojom 1.4MPI motore asi po 20.000km. Mechanik mi ukazal zle tesnenie a bolo vidno ze tie oka cez ktore preteka chladiaca kvapalina boli rozozrane a chladiaca kvaplina vnikala do oleja. Tym bol sposobeny jej unik. Vymenili tesnenie za nove ktore by to malo zvladnut a mechanik este dodal ze niekedy sa tie otvory vypuzdrovali kovovou obruckou a ze nevie preco to nerobia.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  14:10

To Cleaner :Já třeba říkám,že je to utopenejma vložkama a následným zkroucením hlavy a průsakem vody pod těsněním,někdo říká,že když zvětšovali ojniční ložiska tak ubrali hliník a blok se kroutí.Projeví se už v záruce,v servise srovnaj vložky a je pokoj.Dělá to spousta aut(motorů),jenom u Škodovky to pořád někdo vláčí v různejch diskusích.Každý auto je spotřební zboží a má svoje vady,na značce nezáleží.Mimochodem proto tuning,ale tomu ty moc nevěříš.
  • 00 Reagovat !

foto

16.10.02  13:12

« Fabia - korózia

Má niekto nejaké poznatky o korózií Fabií aj napriek tomu že je to celopozink. karoséria ? Ď
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  10:35

« Re: Sony CDX MP 30

ak chces lacnejsie MP3 radio, skus JVC KD-LH7R. Mozem odporucit.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  10:01

« Re: Sony CDX MP 30

Kup si ho :o)
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.02  23:30

« Sony CDX MP 30

Sony má teď MP3 v rádiu za 8090! Vypadá to solidně 4x 50W.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.02  21:20

« to Diamant

Tak to se asi paradoxně na Slovensku objevilo o půl roku dřiv ;o) Mluvilo se o něm již na jaře - to jo. Objednat ale donedávna nešlo.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 15.10.02  19:31

« Re: Autorádio MP3

Huf> Akože na jar ešte model SH-909 nebol? Alebo chceš povedať, že marec (březen) nie je jar? Ja som si auto kúpil tiež na jar. Ale je pravda, že som si objednal 99-ku a povedali mi, že už bude len 909. Tak som hľadal na nete a nikde ani jediná zmienka. Tak som povedal dobre a mám 909. Potom sa všade tie 909-ky objavili.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.02  17:03

« to lobok

Hm, 53kW a 14,8s...? Originální 55kW umí 13,8s na stovku. Každopádně by se neorientoval na hodnoty zrychlení 0-100km/h, ale skusil bych třeba 20-140km/h. Těch 20 kvůli eliminaci prokluzu a těch 140 kvůli větší přesnosti měření.
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.02  14:25

« 1.4 16V 74kw a olej (next stage)

Takze zitra jde moje piranha na vymenu gumicek(stirate) ventilu, takze pak uvidim jak to vypada s konzumaci oleje... Ale uz jsem si skoro jist ze je to tim! Pak uz to jde jen pres zapecene pistni krouzky...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…