Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Fabia MPI
to: kdo Ony ty motory-tedy bloky si jsou hodně podobný od 1000 MB až po 1,4 u Fabie a tam právě umístili to axiální ložisko doprostřed aby zesílili klikový mechnismus jako celek. Klika z Fabie má totiž vyšší zdvih než Felda 1,3 při stejnm vrtání a taky má hodně těžší protizávaží a proto dali to ložisko kam ho dali aby nedocházelo k torzním kmitům kliky a možným ohybům a posunům a následným prasknutím a proto taky to zesílení bloku v oblasti uložení kliky. -
Radime o tom EKOLOGICKÝM bloku jsem to tu psal já a ten "a", ale tam se jedná opravdu o zeslabení vrchní části bloku a svádí se to na špatně nastavenou linku :o)))ale ta se dá snad podle mne upravit za pár hodin, aby nedocházelo k utopeným vložkám nebo se pletu ? :)) ty jsi strojař, tak k tomu něco řekni. Podle mne snad NC vyvrtávačku dovede v týhle republice někdo upravit-nastavit nebo ne ? Já tam někoho pošlu od nás ze Žďasu a ten jim to udělá za den...... Pardon já zapomněl, že už se ten 1,4 nedělá....... a nebo že by to bylo tím slabým blokem ? :o))) Mno a pokud by to bylo tím neseřiditelným NC strojem tak tam mohli dávat ty měděné vymezovací podložky pod vložky jako se dávaly už do 1000 MB-130, co k tomu mám víc říci... asi nic.... -
Hele "kdo" a proč by se měla ta klikovka pohybovat :o))) od toho tam ty axiální ložiska jsou aby se nepohybovala a uprostřed jsou proto, že ta klika je jen 3x uložená, tak aby nedocházelo k deformacím jako u Favo-felda, kde bylo axiální ložisko vepředu v prsou. -
Láďo,je to jenom spekulace,někdo to uváděl právě v týhle diskusi.Uved jsem to jenom jako něčí názor,znělo to docela logicky.Možná jsem to poplet a je to jak říkáš,ale myslíš,že to způsobuje průsak ?To by potom nevyřešila výměna těsnění.Zkroucenej blok by byl dost průser. -
Ja som to mal ma mojom 1.4MPI motore asi po 20.000km. Mechanik mi ukazal zle tesnenie a bolo vidno ze tie oka cez ktore preteka chladiaca kvapalina boli rozozrane a chladiaca kvaplina vnikala do oleja. Tym bol sposobeny jej unik. Vymenili tesnenie za nove ktore by to malo zvladnut a mechanik este dodal ze niekedy sa tie otvory vypuzdrovali kovovou obruckou a ze nevie preco to nerobia. -
To Cleaner :Já třeba říkám,že je to utopenejma vložkama a následným zkroucením hlavy a průsakem vody pod těsněním,někdo říká,že když zvětšovali ojniční ložiska tak ubrali hliník a blok se kroutí.Projeví se už v záruce,v servise srovnaj vložky a je pokoj.Dělá to spousta aut(motorů),jenom u Škodovky to pořád někdo vláčí v různejch diskusích.Každý auto je spotřební zboží a má svoje vady,na značce nezáleží.Mimochodem proto tuning,ale tomu ty moc nevěříš. -
Diamant 15.10.02 19:31
« Re: Autorádio MP3
Huf> Akože na jar ešte model SH-909 nebol? Alebo chceš povedať, že marec (březen) nie je jar? Ja som si auto kúpil tiež na jar. Ale je pravda, že som si objednal 99-ku a povedali mi, že už bude len 909. Tak som hľadal na nete a nikde ani jediná zmienka. Tak som povedal dobre a mám 909. Potom sa všade tie 909-ky objavili.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!