Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  11:56

« Re: to ladao - 2 Huf

Hufe, na kolik ty kotouče s deskama vyšli ? Je to pořád stejný průměr jako originál a nebo už máš kotouče do 17" kol :-) jak by tvé fabce slušelo. Tom B.
  • 00 Reagovat !

foto

18.10.02  11:41

« GETZ

Naše firma nabízí tuning na nejvyšší evropské úrovni. Můžeme Vám nabídnout vše, co si jen budete přát. Splníme i ta Vaše nejbláznivější přání z oblasti tuningu. Nevěříte? Pak navštivte naše stránky na adrese WWW.RST-HARVEST.CZ !!! Novinka: ladíme GETZE na 254kW!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  11:40

« Re: to ladao

tak co erko urane?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  11:35

No třeba s tím momenťákem je to jednoduchý,doma ho používám(třeba při utahování hlavy apod.) a v servise na to dlabou.Na otázku proč nepoužívaj momenťák odpovídaj právě to,že to maj v "oku".Nemám rád servisy..
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  10:02

meda: vždyť říkám - přiměřeně, přiměřeně, pak nemůže být křup, to už je nepřiměřeně :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  09:16

kdo > jo, jo to miluju - primerene, primerene, ... krup!
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  09:15

mfilip > momentak si muzes koupit (a neni ani moc drahy - torzak). Doma jich mam nekolik, bohuzel vetsinou uz ukazuji i v klidu pomerne slusny moment ;-).
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  08:50

mfilip: když to dáš do servisu, u kolika spojů myslíš, že použijou momenťák? :-)) Je to o cviku a oku, když se do něčeho pustíš sám, zjistíš, že to jde zvládnout. Jako v té pohádce: "přiměřeně, přiměřeně". A pak ten pocit...:-))
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  08:25

Hufe Tak že jsem doporučil dobře :-) BTW to Ferodo DS 2000 neb 3000 budeš zkoušet taky, až ojedeš OMP ?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  07:50

Tak to si machr. Ja kdyz otevru knizku a zjistim, ze ten a ten sroub musi byt utazen takovym a takovym momentem, jinak bud zle, tak ji zase zavru a dam auto do servisu. Jestli si menil trmen, tak jsi musel odpojit hadici s kapalinou a odvzdusnovat, ne ?
  • 00 Reagovat !

foto

18.10.02  00:00

« DIAGNOSTIKA VOZU - OBD-2

Pánové, zabýval jste se někdo možností diagnostiky svého auta? Existuje možnost připojit notebook a volným (shareware) programem (VW, Seat, Audi, Skoda) sledovat veličiny, které posílá motor. Problém je jen v kabelu, obchodníci za samotný kabel chtějí 6500 Kč (www.pc-autodiagnostika.cz/cenik.html a www.pc-autodiagnostika.cz/galerie.html) - tento kabel se nechá vyrobit tak za 400 Kč, problémem je jen 16pin. konektor OBD-II, který nelze v ČR sehnat.

Proto se ptám, je schopen někdo sehnat tento konektor nebo tento celý kabel za rozumný peníz? A pokud ne, byl by zájem? Dle předběžných informací svých obchodních partnerů bych dokázal nechat zakázkově vyrobit sérii cca 10+ kabelů (s profi konektorem z USA, jinak se v ČR dělají z moduritu) v kusové ceně cca 1900 Kč.

Takže co, byl by zájem resp. je někdo schopen za podobnou cenu mi toto toto dodat? 6500 Kč za ten kabel opravdu nedám a bastlit to bez orig. konektoru (konektor udělat z moduritu) nechci.

www.OBDII.com konektor je průmyslový standard a má jej povinně každé auto r.v. 96+, jen ten komunikační protokol a tedy diag. software se liší. Na koncern VW je nejlepší sw VAG-COM.

Proč to zajímá mě? Jelikož mám notebook, proč se nepodívat a nelogovat hodnoty auta za jízdy, třeba teplotu oleje a přesvědčit se, zda má olej opravdu 150-160°C, jak tvrdí někteří prodejci olejových chladičů apod. Z lognutých hodnot si lze sestavit dobré grafy, vid: viz www.ross-tech.com/vag-com

Tento soft je podle mě, pokud máte notebook (stačí W95, 8MB RAM, 5MB HDD, serial port, 640x480) o dost lepší než samotný malý VAG 1552 a spíše se vyrovná VASu (Siemens). Zatím jsem to neviděl v provzu, ale dle reakcí lidí, co to mají, to funguje dost dobře, ostatně viz stránky výrobce www.ross-tech.com. Reakce a poptávku a nabídku mi pište prosím výhradně do fóra "elekrika a elektronika motorů", zde v tomto fóru to už číst nebudu, případně zájemci pošlete poptávku s uvedením vašeho kontaktu na vcom(zavinac)seznam.cz.

• « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  23:33

« to ladao

Tak jsem včera vlastnoručně namontoval kotouče a desky OMP. Zpočátku to brzdilo asi jako bez posilovače. Po asi 50km už to bylo dobré. Teď po cestě do Brna můžu konstatovat, že jsou skvělé! Navíc, taková vychytávka - běžná barva kotouču po vytažení z krabice se po pár km změnila na zlatou! Já se divil, proč jsou v katalogu zlaté a v krabici stříbrné... Už to chápu.

První brzdy, které se dají používat ;o)
  • 00 Reagovat !

foto

17.10.02  22:15

« Fabia dostala na frak

Od Getze v posledním SM!
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  15:50

« Re: Fabia MPI a tesneni

Dulis: Osobne si myslim ze je to nieco ine, problem tesnenia sa prejavoval po 20.000km resp. po roku kedy bolo rozozrate od chladiacej kvapaliny. Pokial viem uz vyse roka tam davaju ine tesnenia. V kazdom pripade ak klesne pod minimum treba s tym ist. Jo, inak ak sa otvori veka kde sa nalieva olej a voda okolo tesnenia pod hlavou unika do oleja ako unikala mne tak by na tvom oleji mal byt biely povlak. Aspon u mna to tak bolo, mechanik otvoril veko a hned povedal ze tecia chladiaca kvapalina do olej ze to bude tesnenie.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  14:56

« Re: Fabia MPI

Já bydlím nedaleko Chrudimi,o tom srazu se domluvíme po mailu.K tý lince:O lince na Oktávii 1.4 zase nevím nic já.Ta mašina z Favorita zase tak jednoduchá nebyla,na svou dobu to byla docela špička.Bylo to od nějaký renomovaný německý firmy,ale na jméno si nevzpomenu.No neznamená,že problém nemůže bejt i s úplně novým hypermoderním CNC strojem.O tom vím svý.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  14:18

Jo jsem přímo ze ZR a ty odkud ? Pokud by jsi měl chuť a čas se někdy srazit dříve než na nějakým srazu, rád tě uvidím. K té lince, já myslel, že se už dělala nová na Octavii 1,4(taky to tady někde padlo) a že je tam nějaký nový NC stroj a ne že je to nějaká jednoduchá mašina ještě z Favorita.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  14:05

Láďo v pohodě,nic osobního.Ty jseš ze Ždáru ?Nemám to daleko,můžem se srazit,až se Ti to bude hodit.S jakýmkoli jednoúčelákem je ten problém,že když se zadává,tak jeho konstruktér se ptá:Budete měnit v budoucnu rozměry a v jakým rozsahu.No a když se zadával tak to vypadalo,že se budou chrlit 20let favority.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  13:39

Tak dobrá už mlčím a jdu chcípnout do houští :o)) nashle zítra......sem měl lepší mínění o našich motorářích.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  13:24

Karusel na vývrt děr pro vložky je jednoúčelák a ty moc seřizovat nejdou.Už při změnách s tím měli počítat.Karusel je z období kdy začínal favorit.Podložky jsou zase ruční práce,někdo musí změřit jaký atd..Radši risknou malý procento zmetků než zvýšit náklady paušálně.A znáš to,tyhle bloky jsou horší-ty jsou pro domácí trh.O systému řízení ISO si nedělejte iluze.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  12:40

Ladao, Lu: říkal jsem si, kdy se někdo ozve. Radiální ložisko (byť kluzné), tedy pracující kolmo k ose otáčení kliky, je vlastní lágr, ale axiální je to co brání v pohybu ve směru osy otáčení kliky, to je dopředu, nebo dozadu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…