Škoda Fabia
« Re: aerodynamika Fabie
Jeste doplnim. Je zajimave, jak kdyz se podivate na www.skoda-auto.de, tak podle jejich ceniku i nejlevnejsi fabia ma ABS a nejhorsi motor je 1.2 HTP. O starych OHV ani vidu. Jo holt, pro Cechy je to jeste dobry. Jsme takovej malej vyprodej :-), ale bohuzel za uplne plnou cenu :-( -
« Re: aerodynamika Fabie
Taky nevim proc by to zlodej delal. Nicmene, to ze se U NAS proda Fabii vic nez jinych aut nema s kvalitou nic spolecneho :-) Proste skodovka se u nas prodava vic proste proto, ze je skodovka a lidi jsou patrioti. S kvalitou to nema nic spolecneho. Lidi jsou porad naockovany tim, ze nejlevnejsi servis, nahradni dily a bla bla bla. Nic proti skodovce, leta jsem v ni jezdil a zrovna Fabii jsem taky mel, ale to je proste realita. -
« Re: aerodynamika Fabie
A vysílačka (nebo jak to pojmenovat) ve střeše Fábie, vysílá údaje o voze, stačí přejet skenerem... Znáte? Prý proto není mezi zloději oblíbená, co je na tom pravdy?
Že by se dobrovolně a nezištně zloděj chlubil svými fígly? Divné. Fabie je dobré malé auto a proč se jich prodá nejvíce, než jiných (v této ceně)? -
« Re: aerodynamika Fabie
Čau. Už si nepamatuje přesně tu adresu (stejně ji zrušili). Taky jsem si lámal hlavu jak může aeorodynamika zlikvidovat podvozek u takovýho auta ...Polo, Ibiza na stejné platformě mají sice nahoře jinej "kabát", ale nemůžou se tak lišit v odporu vzduchu, aby se řeklo Fabka má vadu a např. Polo ne. Nečetl jsem všechny příspěvky tady dozadu, ale je tady něco o tom, že se serou přední ramena v uložení nebo zadní uložení???? -
« aerodynamika Fabie
Zdravím Vás a nadhazuju jedno téma. Nedávno jsem četl na internetu povídání jednoho zmetka co krade auta. Popisoval různé fígle a metody jak se "to" děla a musím říct, že o autech měl přehled. Řada věcí od něj skutečně zněla tak, že to mělo hlavu i patu + technické znalosti. A právě tato osoba rovněž napsala, že Fabie není moc oblíbená čórka a málokdo si objedná její krádež, protože Fábie není auto na "ježdění". Má prý zprasenou aerodynamiku a kvůli tomu jí prý odchází podvozek. Nad tím jsem se pozastavil, protože mám jiný názor na její podvozek. Slyšel někdo z Vás o tom? Dochází u Fabky při vyšších rychlostech k rozkmitání ramen atd...?????? Není to náhodou *? -
« zkusenosti FABIA COMBI po 35.000
..rad bych se podelil o zkusenosti, ziskane z kazdodennim pouzivanim (cca 100 km denne) - mam najeto 35.000 km a uz se rozbilo :
servo rizeni - hned asi po 3000 km (zaruka)
tesneni pod hlavou - 25.000 km (tesne po zaruce, ale jeste mi to vzali jako zaruku)
moturek na ovladani klapky prepinani vnitrni cirkulace - 35.000 km ( po zaruce, stoji 4.500 Kc , ale udelali mi to za 800,- Kc)
jinak v aute ted v chladnejsich dnech opet drnci nebo bouchaji zadni sedacky ( ty spunty mam vysroubovany az na doraz) a ted v posledni dobe se ozyva nejake drnceni ve vyfuku.....v interieru u volantu tez neco drnci a posledni dobou se mi taky z niceho nic rozsvici kontrolka ASR.........takze celkove hodnoceni po 1,5 roku provozu je zoufale a to jsem zapomnel na pneu ( nejvetsi * MATADOR STELLA) , ktere kompletne az prezuju na zimni vyhodim. Mate -li podobne zkusenosti muzete mi psat i sem : universal@post.cz Pavel
« Re: 10.000 km v mogulu mam, ze mi hrozi zadreni vim......
aji 2 RBARON: JE TO NENORMALNI !!! Ten motor nema sezrat ani decku... ja ty krouzky mel vcera v ruce a jsou uplne tvrdy... a diky tomu ze to zrani oleje projevuje jen pri dlouhodobejsi jizde ve vyssich otackach treba kdyz jezdim do nemecka... po meste s klidnym jezdenim to nezralo, jelikoz pri tech vysokych otackach uz to prave nestihalo stirat... OPRAVA POCITEJ 3.000 material + 3-4.5 prace :(( -
« Re: kšeft a chudáččci
"Petr´" s apostrofem nejsem já, mám takový pocit, zdejší účastníci se nejen stydí podepsat, ale mají radost ze škodolibostí.
Mimochodem, telefonní seznam na CD nebyl produktem fy EC a tedy nařčení z kopírování je nanejvýš další pokus o osobní útok od někoho, kdo se nechce podepsat. Chiptuning za příznivé ceny už tu je, za 2, 4, 6 tisíc korun lze zakoupit upravený chip na Váš vůz od specialistů (těch, kteří mají kvalifikaci a dokáží editovat Váš chip. A s CIMBU a Sportmotorem nemám špatné zkušenosti - další věc od mého neautorizovaného mnluvčího, se kterou nemohu rozhodně souhlasit, stejně jako s tím, že já mluvím za nějakou firmu.
Nápad na nabídnutí kabelu servisům koncernu VW je dobrý :-) -
« Re: 10.000 km v mogulu mam, ze mi hrozi zadreni vim......
to vencax: Jasně, v tomhle režimu mívá motor spotřebu oleje, není to nic nenormálního. Také se během popojíždění po městě dostane do olejové náplně motoru nějaký ten podíl paliva a ten se potom vypařuje právě při takovéto jízdě. -
« Re: 10.000 km v mogulu mam, ze mi hrozi zadreni vim......
Konecne nejaka zprava. Je zajimave, ze v servisu, kdyz jsem chtel opravit papani oleje (16V 74kW), mluvili jen o krouzkach. Zmerili kompresi, ta "byla jak u novyho", takze s tim nedelali nic, o stiratkach na ventilech ani slovo. Jo a zjistil jsem, ze mi to zere, jen kdyz to prohanim po dalnici 160 (nad 5000 ot) a vic. Na kolik ta oprava prisla ? -
« 10.000 km v mogulu mam, ze mi hrozi zadreni vim......
:)) Anebo 1.4 16V 74kW a papani oleje: Takze piranha byla na servise a gumova stiratka byla opravdu v pr.... tvrdy jako kamen. Takze ted to mam zase v cajku a doufam ze olej zustane tam kde je!!!
Ovsem druha moznost je jeste zapeceny pistni krouzky, coz ovsem nebyl muj problem - ty jsou ok.