Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: to smarty
to Huf: hele Huhe nevis, co se mohlo sta¨t? Rano moje zaba sla do auta a motor naskocil, jenze neslo tocit volantem /servo/ - svitil cervenej volant a EPC nebo co. Pak to chciplo a pak uz nic. Zase dalsi pruser s Fabii, ale nevis teda co to je? Má tu stejnou jako SMARTY. - 74kW Dík -
« to smarty
Já měnil v záruce vzpěry stabilizátoru (asi jako každý, kdo najel do roka víc než 40.000km) - cca 2400Kč včetně montáže v případě pozdějšího výskytu.
Potom ještě čidlo teploty výparníku (záruka/jinak cca 450Kč) a jakýsi snímač polohy volantu - část serva (záruka/jinak asi 3.500Kč).
Jo, pak mi ještě ruplo zadní sklo (záruka/ cca 3.500Kč)
Až na čidlo výparníku, které se muselo objednat, byly veškeré závady opraveny v den vzniku a zadara, takže nadávat nemůžu. Žádná z těch závad (až na to okno) mně neznepojízdnila.
Teď o víkendu jsem sám měnil silentbloky zavěšení výfuku, protože ten Remus Duplex váži nesrovnatelně víc, než origoš. Cca 1.200Kč za všechny od motoru až po konec.
-
« Re: Servo Fabia 1.4
hmm zalezi asi na kousku... to zase moje 16V je porad neco... ale v podstate se vse zacalo odvijet od jednoho neuspesneho pokusu s mou ECU a pokusneho tunovani auta... stabilisatory bych rekl ze asi budou kazovka sama od sebe... HUF taky cosi nedavno menil ne? ja menil stabilisatory, lambdu, stiratka (simerinky ventilu) nemluvim o motoru :) -
« to imaxim
Je to zvláštní. Já své TDI honím, huntuju a trápím a ono drží a drží... Na druhé straně mu dopřeju absolutně vše, co potřebuje a to i předčasně. Asi to potvora chápe a tak se mi odvděčuje ;o)
Co ale vím, že MPIčka jsou všeobecně kazovější. U modelů, ve kterých je motor + převodovka z německa, jsou poruchy i zdánlivě nesouvisejících věcí řidší. -
« Servo Fabia 1.4
Tak dlužím dopovídání příběhu o porouchaném servu ve 44 Kw. V servisu NH Car nám moc nevěřili, že by se servo mohlo vypálit, jenže když po převzetí vozu chtěl mechanik nastartovat, začaly hořet kabely a už se běželo pro hasičák, auto by regulérně chytlo. Tak jsem si předtsvil tuto situaci za jízdy. Takže situace se jevila tak, že elektromotor od serva zkratoval a dal do kabelů takové napětí, že se spálily a začaly vyhořívat. Oprava trvala týden, neboť ten kabel se ještě nevede jako náhradní díl, musel být objednán přímo od výrobce. Byl vyměněn i se servem, vše zdarma, i když je auto po záruce, Škodovka tuto závadu či poruchu ještě neregistrovala takže má kauzu ke zkoumání. Jinak cenu zachránilo, že jsme i po záruce jezdili jenom do autorizovaného servisu. No tohle auto už má za sebou řídící jednotku, stabilizátory, teď servo a kabel, takže bez vstřícného servisu, by bylo tak na puštění ze skály. -
« to tomaschko
To nikdo neví. Bylo to něco přes 300m do kopce na letišti, takže to sloužilo pouze pro vzájemné porovnání. 400m by se na letiště nevešlo, respektive vešlo, ale brzdit by se muselo o BTS firmy Eurotel a nebo na prudce se svažujícím svahu (bohužel dolů) pole za dráhou se rozprostřivšího.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!