Škoda Fabia
Diamant 06.11.02 21:19
« Re: fabie
To, že sa auto pri nehode nepokrčí zase neznamená, že je bezpečné. Skôr naopak. Na pokrčenie auta sa spotrebuje jeho pohybová energia, čo je žiadúce. Skúste si porovnať, ako dopadne napríklad sklenený pohár, ktorý hodíte do vanúša a potom ho môžete hodiť na betón. Ten sa na rozdiel od vankúša tiež nepokrčí :o) A tak isto je to aj u áut. Obzvlášť predok je mimoriadne "pokrčiteľný". -
« Re: fabie
Kvalitu auta bych podle toho neměřil, ten co to schytá na čumák, je na tom vždycky zpravidla hůř. Mimochodem, jednou to do mně napálila baba s corsou (do fel) a neodjela, jak to měla rozšlehaný, já byl v pohodě, jenom byl prasklej nárazník a nešel otevřít kufr (a to mi bylo podezdřelý). Taky to pak bylo za 30 000,-, hnutej zadek a prasklá podlaha. Jednou do služebáku (taky fel) mně napálil policajt (v civilu :-) a bez papírů od toho auta) s pežotem 405 a to samý, světlo, oba blatníky, nárazník měl v háji, já nic, tentokrát mi vyskočila snad jen ta lišta na nárazníku a zkřivil se nárazník v uchycení. -
« Re: fabie
Jeden kamarat skoncil s tym horsim. Mal nove Punto a santil a robil mysicky a nejak nedobrzdil pred semaforom, kde stal stary zhrdzaveny polsky Fiat 125p ;))) No a ten manik s Fiatom po naraze len popravil zadny naraznik (bol trosku nakrivo) a isiel dalej. Kamos skoncil s asi 20-tisicovou opravou ;)) -
« Re: fabie
No, taky do mne ve Formanu narazil jiny favorit zezadu. Zatimco on mel rozbita svetla, zvednuty naraznik, ktery vykrivil oba dva blatniky a tekouci chladic, ja mel na narazniku jen sram od strepu svetel. Na prvni pohled temer zadna skoda. Zajel jsem s tim do servisu ( mel jsem rozbity i predni naraznik od koule auta prede mnou, na ktere mne mrstil naraz, kdyz jsme stali v kolone ). Tam se na to koukli, a z PR se zaplatilo 10 tKc. 1,2 tKc za predni naraznik a zbytek za zadni naraznik + rovnani nebo vymena traverzy + nastrikani traverzy atd. Na prvni pohled zadna skoda, ale na ten druhy skryty uz to bylo horsi. Dalsi naraz zezadu uz nemusi dopadnout jen poskrabanym naraznikem, ale muze to jit treba az do 5. dveri a zadnich blatniku -
« Re: Servo Fabia 1.4
smarty: O neuspesnych pokusech s ECU, a o tom se presvedcuji stale casteji, se moc nemluvi, ze? Kdopak delal pokusy a jak to dopadlo? Zatim Skoda nepodporuje upravy ECU "by wire", no je to softwarova vec, pracuje na tom.
"neboť ten kabel se ještě nevede jako náhradní díl, musel být objednán přímo od výrobce" - to jako od Škody? Nevěřte všemu co říká dealer, proč by to držel skladem, když mu to Škoda do 2 dne dodá? Na skladě dealeři držejí pouze díly, které se běžně mění a než to někteří objednají, to se načekáte, ještě že je na škodu tolik dealerů a je možno vybírat. -
« to mikimaus 001
Tak to přitlač. 3 roky starý bawor, který opravdu za něco stojí, stojí do milionu. To pak ale stejně musíš mít ročně dalších 150tisíc na provoz a podle Tvého příspěvku soudě jsi socka, kterou by takový kauf s adekvátními dodatečnými výdaji pohřbil :o))) -
« 2 smarty
No a přetlakový ventil turba se dnes už žádnému motoru pokazit nemůže, neboť ho tam nemá. I 66kW TDI je dnes VTG. Tento systém regulace ten ventil nahrazuje. O žádné poruše VTG jsem zatím v mém okolí neslyšel.
Co je úplně směšné, že už i PD se dělá ve variantě 66kW - do MPV (Sharan) na některé trhy. -
« Re: OBDIV VŠEM
hmm tak tvuj prispevek k bavorovi... hmm... to bych teda nebral... jak tu nekdo pise, havarijni je balik jako prase, kdyz nepojistis a nabouras, tak to je lepsi to nechat tam a jit na šalinu...
No ja tu moji v plne nalozi koupil jako predvadecku za 300 (a pres vsechny problemy si myslim ze pred rokem a pul to byla dooost dobra cena) -
« fabie
Ja mel fabii 44kw comfort a docela se drzela. Akorat mi nejak po zaruce odesla vodni pumpa, coz vymenili zadara, jak tady nekteri pisou take, to mi prijde docela fer. Jinak jsem mel pocit, ze je po roce vepredu tvrdsi :-)).
Kdyz jsem ji prodal (prenechal leasing) tak jsme jeste s kupujicim jeli ke mne pro zimni gumy. On chtel abych jeste teda po praze ridil. Ja moc nechtel, ale co se nestalo, samozrejme to do mne napalil zezadu nejakej k***t se starym pezotem, co mel urcite supr brzdy. Byla to slupka, v prvni chvili jsme mysleli, ze neni kufr. Ale co to? Fabie, supr kvalita - pouze kosmeticka vada laku a pezot predek uplne na sr**ky... -
« Re: OBDIV VŠEM
No to tě taky obdivuju. Jenom kdybys ho chtěl pojistit, tak ročně vyplázneš kolem 50.000 Kč a když ho nepojistíš, tak to abys raději ani neparkoval. Sebemenší věc se Ti poláme a zase platíš "jak mourovatej". Navíc se všemi riziky ojetého auta(bourané?, kradené?, opotřebované?) a vybírat si nemůžeš protože ve všech bazarech by se daly bavoráky spočítat na prstech rukou. Ale za ty obdivné pohledy ("hele Mike má BMW, to je třída, hned bych si to s ním rozdala") to stojí co? -
« Re: To: Huf
no jo no , jak rikam zalezi na kousku... nekdo na oktavky nadava ze jsou to poruchovy lemry, ale tatik s tim nikdy nic nemel, krome 1x pretlakovej ventil turba a potom LMM cidlo... tot vse a to se mu jeste povedlo tam natankovat Special (do TDI) a motor prezil bez zavahani

to HUF> Uz mam nove auto, az ho zajedu, muzem si to rozdat :-)