Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

13.11.02  16:22

« Re: Problém s vnút. cirkuláciou

Zeby stare ponozky? Obcas mavam ten isty problem... ;-)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.02  15:11

« Re: Problém s vnút. cirkuláciou

no me se tohle stalo kdyz mi upadla hadicka od vyfuku od klikovky, odkud jdou olejove pary... ale nemelo to nic spolecnyho s vnitrni cirkulaci
  • 00 Reagovat !

foto

13.11.02  13:35

« Problém s vnút. cirkuláciou

Po zapnutí vnútornej cirkulácie vzduchu sa o chvíľu začne v kabíne šíriť zvláštny zápach. Auto má najazdené len 800 km. Nevie niekto čím by to mohlo byť? Ďakujem
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  21:13

« to zdennek

Asi nedají. Já jsem si je nechal ve škodovce přelakovat origoš lakem spolu s křídly.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 12.11.02  21:05

« Re: kliky

Zajdes do servisu a nechas si svoje klucky nastriekat. Alebo si kupis dalsiu sadu a vymenia ti ich az ked budu dobre vytvrdnute. Pripadne ti mozu nastriekat aj nejake nalepovacie krytky. To je najjednoduchsie, ale ja by som nechal radsej striekat priamo klucky.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  18:57

« Re: to Kutil01

To je nesmysl síla na kole se přenáší ve styčné ploše třením ne namáháním šroubu střihem! Měl tam asi nedotažené šrouby!
  • 00 Reagovat !

foto

12.11.02  14:54

« kliky

Zdravím všechny. Prosím poraďte zda se dají sehnat kryty na kliky a pod kliky v barvě vozu - konkrétně v mém případě - Cayene metla.
    Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  09:55

« Re: to Kutil01a RV

Jo a nebo tak Hufe.Prachy to sice stojí,ale pak to k něčemu je.Dost se nasměju,když mi někdo na otázku proč sis kupoval litý kola odpoví,že chtěl snížit neodpružený hmoty a pak si tam narve ocelový podložky vážící jak tank...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  08:20

« to Kutil01a RV

Tak tak. Šroubovací, z duralu a s vložkami z pevnostní oceli, ve kterých jsou závity na standardní šrouby od kola. Pak ale stojí sada kolem desítky.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  06:25

Šroubovací podložky jsou bezpečnější.Přál bych Ti vidět dlouhej šroub co kámoš vymontoval z auta s podložkama,byl skoro jako po trhací zkoušce.Moc mu nechybělo.Když už podložky tak šroubovací a z duralu.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.02  21:54

« to Kutil01

Mně právě logicky z hlediska namáhání příjdou dlouhé šrouby dost nahovno. Durch podložky jsou ale o dost levnější, taky proto se u nás více méně propagují.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.02  20:07

Proč upřednostňovat šroubovací podložky před průchozími?
    Průchozí mi příjdou bezpečnější.
    Ještě by bylo možná zajímavé dát podložky pod bubny na zadní nápravě tam to jde a dělá to i škodovka která tam dává různě silné podložky, stačilo by jen dát delší šrouby a dokoupit originál podložky a je to napořád vepředu nevím?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.02  11:41

« Re: Volej - 1.4MPI

Ono to určitě stačí a specifikacím to vyhovuje. Ale jsou to pitomci a odpovídá to přístupu servisů, že na zimu, kdy by ta syntetika např. při startech při -20 stupních byla nejvíc potřeba, tam tam dají jenom polosyntetiku. Ale abys to vypouštěl, to ne. Jen to při velkých mrazech ze začátku moc nehoň...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.02  22:03

« to Kutil01 pokračování

Jsem to omylem odklepl příliš brzo... :o)

-> turbokits
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.02  22:02

« to Kutil01

Čiptuning na 1,4 16V není moc efektivní. Navíc, tento motor je ze všech ve Fabii asi nejnetuningovatelnější (vyjma 1,0) :o))).

Jedině turbokit. Ten ale stojí balík. Viz www.kerscher-motoren.de -> preise -> download
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.02  22:00

« to Kutil01

Konečně někdo, koho nezajímá jen spotřeba a velikost kufru ;o)

Pružiny a tlumiče - jedině obojí. Nikdy ne jen pružiny!!! Já mám tlumiče HP Sporting a pružiny Eibach (doporučená kombinace). Snížení cca 35mm. Přední jsou výškově nastavitelné. Já je kupoval už před rokem na jaře - to jiné nebyly. Jsou překvapivě dobré. Ideální kompromis mezi jistotou chování a komfortem. Pokud bych nakupoval podvozek dnes, tak bych je koupil stejně zase. Pokud bych chtěl hýřit, koupím špičku v oboru - KW.

Rozšíření je možno provést 2ma způsoby. Stávající kola + distanční podložky nebo nová kola, která budou širší a budou mít nižší ET (zális). Varianta 2 je lepší a efektnější, ale pokud už máš pěkná kola, která jsou ale zalezlá, tak Ti nezbývá nic jiného, než dát podložky. Lépe šroubovací, né průchozí (s dlouhými šrouby).

Link na tlumiče (a péra): www.hpsporting.cz

- posílají je na dobírku

Podložky: www.duw.de respektive jejich zastoupení u nás

Moje autko: www.sweb.cz/hufnagl -> vozový park -> hufova fabia
  • 00 Reagovat !

foto

10.11.02  21:20

« A co podvozek

Dobré by byly pružiny a tlumiče případně i větší rozchod? Na koho se obrátit s tímto?
    Dokáže někdo poradit? Mejlepší by bylo nakoupit díly a zbytek udělám sám.
    Díky za radu.
  • 00 Reagovat !

foto

10.11.02  21:18

« Úprava motoru 1,4 55 kW

Chiptuning ale spíš větší úrava motoru alespoň vačka kdo dělá a kolik sto stojí aby to pořádně jelo a bylo to znát.
    Chiptuning je celkem dostupný, ale co víc?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.02  05:12

« Volej - 1.4MPI

Bol som na prehliadke po 30tkm, dali mi tam Castrol Powertec 10-40W. Staci to? Lebo predtym pri 15tkm mi v inom servise naliali TXT Softec 5-40W. Poradte!
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.02  15:25

« to tomaschko

Copak to je?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…