Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
Diamant 14.11.02 19:49
« Re: Problém s vnút. cirkuláciou
Ano, je to tak. Je dobre pred odstavenim auta tu klimu vypnut a trochu vysusit. Samotny vysusac je mokry od vyzrazanej vody a samozrejme aj cele potrubie je studene a ciastocne sa na nom zraza voda. Kedze je tam vsade casom prach, tak je to zivna poda pre kadejaku pliagu. Mne sa preto najlepsie osvedcilo to vysusenie klimy. -
Já se v klimatizacích nevyznám, ale empiricky jsem zjistil, že klima chvíli smrdí jenom když se nějakou dobu jezdí s vypnutou a pak se zapne. Vzhedem k tomu, že ji nevypínám, tak nikdy nesmrdí. Alespoň takhle funguje automatická klima u Mondea a Climatronic u Oktávky. -
Nejcasteji to byva hniloba/vlhost v nejakem
filtru, ktery filtruje vnejsi vzduch. Dalsim
duvodem je vlhkost z klimatizace. Pomuze bud
vymeneni mikrofiltru (jestli je to ale opravdu kvuli tomu),
coz je ale na 800 km docela draha sranda. Pry take
pomaha nejaky sprej proti plisnim...
Ja mam jine auto s klimou a smrdi mi to take.
Po vymene pyloveho mikrofiltru to na cca 100 km prestalo a pak to opet
zaclo zapachat. Nekdo tvrdi (viz. archiv a tema o klimatizacich),
ze je to kvuli kondenzaci vlhosti v systemu vzduchove
cirkulace (klima pri ochlazovani vzduchu vzduch zaroven vysusuje a vlhost se ve vymeniku usazuje)
a pak pry pomaha klimu pred koncem jizdy vypnout
a pustit na par minut vetrak na plno, cimz se
usazena vlhkost vypari.
Nebo muze byt take ucpan odtokovy ventil vyparniku
klimatizace a voda z vysouseneho vzduchu pak
nema kam odtekat a ve vymeniku zahniva.
Toliko teorie. Jak a proc je to u tveho auta (Fabie?)
nevim... -
-
« Re: to Kutil01
Proč upřednostňovat šroubovací podložky před průchozími?
Průchozí mi příjdou bezpečnější.
Ještě by bylo možná zajímavé dát podložky pod bubny na zadní nápravě tam to jde a dělá to i škodovka která tam dává různě silné podložky, stačilo by jen dát delší šrouby a dokoupit originál podložky a je to napořád vepředu nevím? -
« Re: Volej - 1.4MPI
Ono to určitě stačí a specifikacím to vyhovuje. Ale jsou to pitomci a odpovídá to přístupu servisů, že na zimu, kdy by ta syntetika např. při startech při -20 stupních byla nejvíc potřeba, tam tam dají jenom polosyntetiku. Ale abys to vypouštěl, to ne. Jen to při velkých mrazech ze začátku moc nehoň... -
« to Kutil01
Konečně někdo, koho nezajímá jen spotřeba a velikost kufru ;o)
Pružiny a tlumiče - jedině obojí. Nikdy ne jen pružiny!!! Já mám tlumiče HP Sporting a pružiny Eibach (doporučená kombinace). Snížení cca 35mm. Přední jsou výškově nastavitelné. Já je kupoval už před rokem na jaře - to jiné nebyly. Jsou překvapivě dobré. Ideální kompromis mezi jistotou chování a komfortem. Pokud bych nakupoval podvozek dnes, tak bych je koupil stejně zase. Pokud bych chtěl hýřit, koupím špičku v oboru - KW.
Rozšíření je možno provést 2ma způsoby. Stávající kola + distanční podložky nebo nová kola, která budou širší a budou mít nižší ET (zális). Varianta 2 je lepší a efektnější, ale pokud už máš pěkná kola, která jsou ale zalezlá, tak Ti nezbývá nic jiného, než dát podložky. Lépe šroubovací, né průchozí (s dlouhými šrouby).
Link na tlumiče (a péra): www.hpsporting.cz
- posílají je na dobírku
Podložky: www.duw.de respektive jejich zastoupení u nás
Moje autko: www.sweb.cz/hufnagl -> vozový park -> hufova fabia
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!