Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

27.11.02  14:11

« Re: Přesnost rychloměru

Mitsi:Myslel jsem to tak,že na testeru se musí nastavit co měříš za auto a typ motoru a věř že i takovou maličkost může "mechanik" zmršit.Ty karty to snad řeší.V tom případě má pravdu tester.Mě se třeba stalo,že se mechanik nestačil divit co motor ukazuje za hodnoty a že ho prej mám na vyhození.Přišel jeho kolega a povídá :"Von má jednašestku vole,musíš to přepnout".Aháá,no všechno je v pořádku.S těma čipařema souhlasím.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.02  13:53

« Re: To: fija, Diamant

pekoz> nojo, ale i tak to ma ten Citroen podobne jako mely Octavie, ne ?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.02  13:52

smarty> pri studenem motoru tam "neco" prece jen jde ... ver mi ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.02  13:51

« Re: Spotřeba versus klimatizace

dusanv> OCTAVIE je takovy jeden srandista ..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.02  13:18

Ad RV: na originalnim testeru od vyrobce se pouze meni karty pro ten ktery konkretni typ vozu / motoru a naprostou vetsinu merenych (opakuji "mezenych", nikoli "nastavovacich") hodnot nelze nijak ovlivnovat. K cemu by to ostatne take bylo, kdybych mel moznost si napr. nastavit, kolik mi tester ukazuje otacek motoru, aniz by se ty skutecne otacky nejak zmenily...? Tester navic ukazuje otacky digitalne, zatimco otackomer na palubce pouze rafickou ve vztahu ke stupnici (oboji muze byt spatne nastavene / smontovane z vyroby). Nehlede na to, ze v samotnem budiku je digit./analog. prevodnik, ktery muze rovnez kecat, zrovna tak jako elektronicky rychlomer. Prave elektronicky rychlomer lze navic snadno preprogramovat a nepochybuji o tom, ze to take rada "chiparu" dela, aby presvedcili zakaznika, jak se jim jejich dilo povedlo... Ze jim to ve skutecnosti ovsem nejede o moc vic nez predtim, toho si vetsina spokojenych zakazniku ani nevsimne (a rada...). A i kdyby, stejne to nepriznaji. Hlavne, ze maji tacho maximalku tzv. "az za roh".
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.02  13:04

Sorry chlapci, moc se omlouvám že jsem vás trochu potrápil ale není to Fabie ani nic od VW.Takhle se prezentuje Xsara MR2002 s multiplexem.Já jsem to chtěl uvést jenom jako příklad jiného konstrukčního uvažování a zapoměl jsem dodat typ auta.No původně to měla být Fabie kombi ale nějak se to změnilo - nevadí. Škodovky jsem vystřídal skoro všechny až po Feldu takže se rád něco dozvím i teď.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.02  13:03

« Re: 2 Mitsi

Ja se prece nedohaduji, kolik komu jede Skodovka podle jejiho tacho. Je jen tvrdim, ze tachometry prave u Skodovek si rady a silne vymysleji, tj. prehaneji. Jen se podivejte, jakou rychlostni kategorii pneu na to standardne obouva vyrobce. Pak vam bude jasne, ze vyrobce by musel byt uplny blazen, kdyby by obul na auto, ktere jede 230 km/h (byt treba z kopce) gumy jen v "H", tedy do 210 km/h. Z toho musi byt jasne, ze nekde je chyba: ano, rychlomer je az presprilis optimisticky!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.02  12:33

--- je tam dokud neni dostatek vzorku pro nejakou smysluplnou hodnotu.

Pri brzdeni motorem samozrejme MUSI ukazovat 0.0 jelikoz strikacky samozrejme nezerou nic pokud neni stisknutej plyn. ALE samozrejme je to omezeno otackami kde na kazdy prevodovy stupen je zadano kdy se ma zacit dostrikovat palivo - tj. ECU se brani chcipnuti motoru...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.02  11:13

To fija!!!! Nevím, co znamená, že styl mých příspěvků připomíná Oktavii. Asi jsem na téma Oktavie někdy psal, ujel jsem s ní 120000. Podepisuji se stále stejně. Ale ty vykřičníky používám pro zdůraznění, protože neumím používat - teď ten strašnej, pro mne nepochopitelnej termín - HTML Tagů.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.02  11:10

pekoz> okamzita nema nikdy --- l/100km To ma jen dlouhodoba po vymazani - tj. na "jednicce" po delsim stani, na "dvojce" po rucnim smazani. Okamzita ukazuje pri stani nesmysly. Pri brzdeni motorem ukazuje okamzita (u zahrateho motoru) nulu, u studeneho ukazuje "neco malo".
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.02  09:34

Při volnoběhu --- l/100(až do rychlosti 20)jinak na volnoběh ale při vyšší rychlostí "05","08","1,5" - různě.Je zajímavé že při brzdění motorem ukazuje taky zhruba stejně - měla by tam být "0" nebo ne ?(Astra 98 má "0").
    Ze začátku mi to vadilo - 20 už je dost ale ta rychlost je rozhodující pro některé další funkce.
    Programátoři si asi trochu usnadnili život.Už jsem si zvykl a nakonec jak vidím asi je to OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.02  08:13

hmm hned jak jsem to napsal tak jsem znejistel, ale radsi se podivam, protoze tohle chovani jsem znal prave myslim z tatikove octa nez jsem si koupil fabku
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.02  07:31

No nechci moc spekulovat,ale spíš bych snad věřil vlastnímu otáčkoměru.Na testeru si určitě obsluha musí něco nastavit a když jde něco nastavovat,nastaví se to špatně.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.02  07:01

JakubJ> no tak to mas "stare provedeni" PP, ktere pri stani ukazuje spotrebu "vycucanou z prstu" - protoze neumi ukazat nekonecno a je to v l/100 km. Neumi prepinat. Mam stejny PP. Okamzita spotreba proste nesedi. Ale da se s tim zit :-))) A ten silnej motor ... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.02  06:56

smarty 10062> ja mam taky GLX TDI 66kW MR2000 (r.v.1999) a prepinani na l/h tam teda nemam. V MR2001 (s novym designem "budiku") uz to mozna je ...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.02  01:06

« Re: Bouchani od podvozku

Něco podobného mi dělaly vyzpěra stabilizátoru to jsou ty tyšky na končích mají kulové čepy a to dělalo ty rány.
    Další problémová věc je uložení motoru proto se taky dělaly ty motory s dírou po rozjezdu aby nevymlátily silentbloky! Na uutech kde byla odstraněna díra na plynu lítá po 15 000 km agregát od dorazu k dorazu to by také mohlo být ono! každá guma má jistou tuhost a je možné že pokud dáš měkčí gumy stačí rázy při rozjedu a pod zachytit§
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.02  18:17

Silnej motor je to 1.6 (55 kW). Je to MR2001 a u stojiciho auta to ukazuje l/100km a NEJAKOU (pokazdy jinou: 0.5, 11.8...) hodnotu. Ta hodnota se nekdy strida s nulou. Nekdy se tusim i zmeni na nejakou jinou. Rozhodne na to, co se deje na displeji, nema vliv to, kdyz slapnu na plyn a roztocim motor do otacek. Docela se tem softwerarum od VW divim, ze to nechali v takhle ostudnym nedodelanym stavu. Kdyz PP resetuju, tak to do rozjeti (a jeste kousek) ukazuje prumernou spotrebu "---". To bych povazoval za kulantni reseni i pro okamzitou spotrebu u stojiciho auta (pokud PP nema umet l/h) a ne ty brikule, ktery mi to predvadi. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.02  15:29

« 2 Mitsi

hmm tak huf (fabia TDI PD 74kW) mi rikal ze po highwayi jel tak 230 tacho (rafiku ma do 220)...

Moje kamoska ma upravenou TDI 81kW a tacho jede 230-240 :-) tak nevim co jsi kde videl
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.11.02  15:18

Mně ukazuje otáčkoměr na palubce vozu o cca 200 ot./min. méně, než kolik ukazuje firemní tester. A těch 200 ot./min. je na pětku už docela slušný rozdíl v km/h. Tak čemu mám věřit, svému otáčkoměru nebo servisnímu testeru?
  • 00 Reagovat !

foto

26.11.02  13:37

« Ako re-aktivujem Safe system u centralu ??

Prisiel (v noci) zlodej a pokazil mi zamok dveri (aj cosi pobral so sebou). Odvtedy mi vsak nejde "safe system" u centralneho zamykania. (ked sa rozbije sklo dveri, nemali by sa dat otvorit dvere pomocou packy na dverach - cudlik nevyskoci hore). Da sa to znova nastavit do povodneho stavu ? Napr. pomocou VAGu ? Alebo mam len spalenu nejaku poistku ? Central vsak funguje dobre. Zamyka a odomyka. (cetral s dialkovym ovladanim nemam, je to skodovacky central, montovany pri predaji v servise). Help please !!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…