Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

03.12.02  01:11

« Re: pochvaleni budiz kutilove :o)

Už se to tady myslím vyřešilo, ale pokud jde o kolísání otáček, tak za to většinou může škrtící klapka. Škrtící klapka je součástka často pěkně paličatá. V jednom autě dělá neplechu v jiným je to OK, když se to prohodí jsou třeba obě auta OK atp. Pak ji vyndáte uděláte nastavení a pak třeba opět vrátíte a je po problémech. Nebo vše nasvědčuje tomu, že je špatná a ejhle v jiným autě je naprosto OK. A třeba zase ta co jinde sloužila bez problémů si právě ve vašem autě postaví hlavu. Je to zajímavá součást auta mající často blízko doslova k záhadným situacím. Jasně. Může být v háji něco jiného, ale já myslím případy, kdy všechno ostatní je OK. Tyhle moje slova jistě potvrdí leckterý servisák.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.12.02  16:24

No konečně! Díky, aneb chvály není nikdy dost (to jen tak v žertu...).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.12.02  12:05

« To: Meda

Jo,jo dobrý, něco jako na www.zive apod.
    Jak se tam věčně hádaj sklenáři s tučňákama.
    Nebylo by ale od věci kdyby se nějaká potrefená husa programátorská automobilová třeba ozvala.
    To by asi bylo moooc zajímavý.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.02  10:51

JOJO - Mitsi, pochvaleno bud jmeno Tve jakoz i Tve rady a porady.............. a kdyby Ti to nestacilo, pridam Ti nejake verse :o)))))) Ale jinak dik...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.12.02  09:08

Vždyť jsem říkal, že to je právě tohle! Když už mne nikdo (jmenovitě) nepochválí...
  • 00 Reagovat !

foto

01.12.02  20:57

« pochvaleni budiz kutilove :o)

Chci Vam podekovat za tipy a rady ohledne kolisani otacek. Myslim, ze jsem na to prisel...... rozebral jsem klapku a cidlo teploty nasavaneho vzduchu a poradne jsem to vycistil. A svete div se......... Krasne se otacky klouzaji pri dojezdech i razeni od 1000 - 1100 ot. a potom lehce sestoupi na 800. Vice-mene si take nejradeji vse udelam sam, alespon vim, ze me nikdo nebere na hul. Treba tento tip pomuze i nekomu z Vas.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.02  12:55

« Re: To: fija, Diamant

smarty 10108> hele Izer :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.02  19:37

« Re: to mráček a smarty

Už zas se ten radoby nahradnik, vydava za mne a mele porad jenom nesmysly
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.02  17:06

pekoz > pohoda, ironii jsem pochopil, pokusil jsem se jenom rozpoutat mensi flamewar ;-).
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.02  10:27

« Re: sice se jedna o Felicii, ale...

Ja mel neco podobneho (stejne symptomy) na felde, kdyz mi umyli motor. Zdechnul, pak kuckal, pak chvili jel (kdyz se nechal na slunicku), a pak zdechnul uplne. Zavada byla nakonec v cidle otacek (na motoru zboku), pry kdyz se tam jednou dostane voda, tak to nikdy poradne nevyschne. Tenkrat me to stalo asi 2 litry vcetne vyjezdu zlutych andelu. Dil samotny asi 900-
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.11.02  09:53

Sorry ale poslední co bych chtěl je navážet se do programátorů .Na to jich znám příliš moc a příliš dobře abych nevěděl jaké mají občas podmínky a jaké představy mají zákazníci (a často bohužel hlavně šéfové).Protože se jim starám o železo(a už dost dlouho) tak máme spolu docela práce.Oni mi zase sem tam napíšou něco na co jsem blbej.No a sem tam se posíláme do *. Doplň si tam ještě prostředí velké fabriky,komunikace na velké vzdálenost s rušením,,,,no a třeba blížící se termín ukončení akce (ono hýbat třeba s obrazovky PC turbínou za 200 melounů je docela sranda -když spadne průmyslový SW je to něco jiného než nefunkční www.něco. Navíc všechno co zmastili v pořadí projektant>poslední pomocný dělník se projeví až při odlaďování a dotáhnout to musí většinou programátor). Asi ta moje ironie nebyla dost cítit.Ty jsi ale spíš uvedl příklad z jiné oblasti než auta - aspoň tak mi to připadalo.
    Ono to bude asi i tím že když človíček vysolí třeba 500 000 za kus vylisovaného plechu ,plastu, a hliníku tak má pocit že se musí celej vesmír aspoň chvíli točit kolem něj a snaží se mít všechno perfektní.No a už si neuvědomuje že koupil normální spotřebák tak jako několik tisíc človíčků před ním a po něm a většině fabrik při tomhle počtu prodejů třeba i několik stovek reklamací celkem nevadí protože drtivá většina uživatelů si buď ničeho nevšimne nebo se na to vykašle.Takže kolikrát už jim nestojí za to vracet se a čekají na nejbližší facelift nebo rovnou na nový model.
    No ale už dost nějak jsem se rozkecal, raději se vraťte zpátky do tématu je to tu docela zajímavý no a jako bývalý škodovák sem tam nakouknu.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.02  09:53

« to mráček a smarty

:o)))))))))

Boží představa :o))))
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.02  09:03

« Re: kolisani otacek

;))) hehehe aspon prestanou filmovat, capnou berle pod ramena a pohnou :))) hen heeeen
  • 00 Reagovat !

foto

29.11.02  00:00

« Kuos si Berlingo!

Je za stejný peníze ale auti otřífu výše!
    Naprosto srvnatelné s octavkou anejenom senou ji překonává! Jízdní pohodlí hluk uřitné vlastnosti atd....
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.02  22:29

smarty-jo to mi menili taky-samo si to pridavalo plyn, docela sranda, kdyz clovek poustel chodce na prechodu a ted se sam turoval motor! To si clovek pripadal jako blbec... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.02  22:04

Doporučuji přečíst si moje příspěvky č. 999 a 1000 v rubrice "Opel Vectra Club". Tam jsem to snad dostatečně podrobně rozpitval (moje rady platí obecně pro vozy s elektronickým vstřikováním - Opela jsem stejně nikdy nevlastnil). Podle mne se i v tomto případě jedná o stejný problém. Hodně zdaru při vlastní opravě. PS: V žádném případě nedávat do servisu, tam vymění rovnou celou řídící jednotku (za hodně peněz), ale v ní chyba není. Výměna ŘJ pomůže tak na 5-10 tis. km, ale příčinu kolísání volnoběhu, resp. chcípání motoru rozhodně neodstraní.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.02  19:23

« Re: sice se jedna o Felicii, ale...

lambda sonda je dle mereni na testeru v poradku...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.02  17:40

jooo pamatuju si ze mel tatik felicii tak mu taky neco menili se skrtici klapkou, chcipalo mu to a blbnul volnobeh...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.02  17:38

haleluja vole, ma vira pevna a neotresitelna... miluju kravataky :)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.02  16:41

pekoz > hele, moc se do programatoru nenavazej. Proc myslis, ze u nekterych aut je to v pohode a u nekterych ne? Nebude ono to nahodou nejakym tim okravatovanym machrem, co nekomu neuvazene (dost slabe slovo) slibi nejaky naprosto sileny termin a pak programatora prikova na 20 hodin denne ke kompu o kafi a slanejch bramburkach, jen aby se to splnilo a on shrabnul svuj manazersky bonus? Zkus napred myslet nez neco napises. ;-).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…