Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: pochvaleni budiz kutilove :o)
Už se to tady myslím vyřešilo, ale pokud jde o kolísání otáček, tak za to většinou může škrtící klapka. Škrtící klapka je součástka často pěkně paličatá. V jednom autě dělá neplechu v jiným je to OK, když se to prohodí jsou třeba obě auta OK atp. Pak ji vyndáte uděláte nastavení a pak třeba opět vrátíte a je po problémech. Nebo vše nasvědčuje tomu, že je špatná a ejhle v jiným autě je naprosto OK. A třeba zase ta co jinde sloužila bez problémů si právě ve vašem autě postaví hlavu. Je to zajímavá součást auta mající často blízko doslova k záhadným situacím. Jasně. Může být v háji něco jiného, ale já myslím případy, kdy všechno ostatní je OK. Tyhle moje slova jistě potvrdí leckterý servisák. -
« pochvaleni budiz kutilove :o)
Chci Vam podekovat za tipy a rady ohledne kolisani otacek. Myslim, ze jsem na to prisel...... rozebral jsem klapku a cidlo teploty nasavaneho vzduchu a poradne jsem to vycistil. A svete div se......... Krasne se otacky klouzaji pri dojezdech i razeni od 1000 - 1100 ot. a potom lehce sestoupi na 800. Vice-mene si take nejradeji vse udelam sam, alespon vim, ze me nikdo nebere na hul. Treba tento tip pomuze i nekomu z Vas. -
« Re: sice se jedna o Felicii, ale...
Ja mel neco podobneho (stejne symptomy) na felde, kdyz mi umyli motor. Zdechnul, pak kuckal, pak chvili jel (kdyz se nechal na slunicku), a pak zdechnul uplne. Zavada byla nakonec v cidle otacek (na motoru zboku), pry kdyz se tam jednou dostane voda, tak to nikdy poradne nevyschne. Tenkrat me to stalo asi 2 litry vcetne vyjezdu zlutych andelu. Dil samotny asi 900- -
"-- skrytý --" 29.11.02 09:53
« Re: To: fija, Diamant
Sorry ale poslední co bych chtěl je navážet se do programátorů .Na to jich znám příliš moc a příliš dobře abych nevěděl jaké mají občas podmínky a jaké představy mají zákazníci (a často bohužel hlavně šéfové).Protože se jim starám o železo(a už dost dlouho) tak máme spolu docela práce.Oni mi zase sem tam napíšou něco na co jsem blbej.No a sem tam se posíláme do *. Doplň si tam ještě prostředí velké fabriky,komunikace na velké vzdálenost s rušením,,,,no a třeba blížící se termín ukončení akce (ono hýbat třeba s obrazovky PC turbínou za 200 melounů je docela sranda -když spadne průmyslový SW je to něco jiného než nefunkční www.něco. Navíc všechno co zmastili v pořadí projektant>poslední pomocný dělník se projeví až při odlaďování a dotáhnout to musí většinou programátor). Asi ta moje ironie nebyla dost cítit.Ty jsi ale spíš uvedl příklad z jiné oblasti než auta - aspoň tak mi to připadalo.
Ono to bude asi i tím že když človíček vysolí třeba 500 000 za kus vylisovaného plechu ,plastu, a hliníku tak má pocit že se musí celej vesmír aspoň chvíli točit kolem něj a snaží se mít všechno perfektní.No a už si neuvědomuje že koupil normální spotřebák tak jako několik tisíc človíčků před ním a po něm a většině fabrik při tomhle počtu prodejů třeba i několik stovek reklamací celkem nevadí protože drtivá většina uživatelů si buď ničeho nevšimne nebo se na to vykašle.Takže kolikrát už jim nestojí za to vracet se a čekají na nejbližší facelift nebo rovnou na nový model.
No ale už dost nějak jsem se rozkecal, raději se vraťte zpátky do tématu je to tu docela zajímavý no a jako bývalý škodovák sem tam nakouknu. -
"-- skrytý --" 28.11.02 22:04
« Re: kolisani otacek
Doporučuji přečíst si moje příspěvky č. 999 a 1000 v rubrice "Opel Vectra Club". Tam jsem to snad dostatečně podrobně rozpitval (moje rady platí obecně pro vozy s elektronickým vstřikováním - Opela jsem stejně nikdy nevlastnil). Podle mne se i v tomto případě jedná o stejný problém. Hodně zdaru při vlastní opravě. PS: V žádném případě nedávat do servisu, tam vymění rovnou celou řídící jednotku (za hodně peněz), ale v ní chyba není. Výměna ŘJ pomůže tak na 5-10 tis. km, ale příčinu kolísání volnoběhu, resp. chcípání motoru rozhodně neodstraní. -
« Re: To: fija, Diamant
pekoz > hele, moc se do programatoru nenavazej. Proc myslis, ze u nekterych aut je to v pohode a u nekterych ne? Nebude ono to nahodou nejakym tim okravatovanym machrem, co nekomu neuvazene (dost slabe slovo) slibi nejaky naprosto sileny termin a pak programatora prikova na 20 hodin denne ke kompu o kafi a slanejch bramburkach, jen aby se to splnilo a on shrabnul svuj manazersky bonus? Zkus napred myslet nez neco napises. ;-).