rsion="1.0" standalone="yes"?> CAS.sk {literal}

Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.12.02  00:00

« Re: pohasinani zarovek

Třeba máš špatnou baterku - to bývá poměrně často.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.02  23:49

zapni klimu a vyskoci na ... L/h, v autě cvaká ledasco, co ti to cvaká by možná mohlo mít souvislost s přepnutím spotřebičů (okruhů) na baterii (výkon alt. na volnoběhu nestačí krýt odběr spotřebičů)(?).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.12.02  23:30

Vzdávám se - už opravdu nevím, co by to mohlo být.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 11.12.02  20:49

To sme si nerozumeli. Skusal som totiz pridavat na volnobehu so zapalenymi svetlami a nebadal som narast a pokles jasu svetiel. Takze predpokladam, ze alternator to stiha dobijat aj na volnobeh so zapnutymi svetlami. U Felicie stihal az okolo 1800 otacok a vyssie. Ale teraz mam vyhrievanie sedadiel, klimu a vsetko v elektrike, takze mam aj poriadny alternator. Pokial sa nemylim, tak dava max. 90A a mozno aj sprevodovanie je ine.

A ked hybem volantom, tak je to jasne, ze svetla pohasnu. Ale mne pri zastaveni niekedy v relatkovej skrinke cvakne rele a svetla pohasnu. Ale nerobi to vzdy. A rad by som vedel co to je.

Na volnobehu mi to zerie cca 0.8-0.9 l/h a ked to vseto pozapinam (vyhrievanie sedadiel, svetla, radio, vykurovanie skla a zrkadiel, ventilator na 4° ...), tak to vyskoci na 1.0-1.1 l/h.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.02  20:37

Cim mensi je rychlost vozu, tim vetsi je odber proudu pro servo a tedy ty svetla pohasinaji, protoze si to servo dost bere. To je nejaka starsi fabia a jaky motor, nebo tuto vlastnost maji i nove kusy?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.12.02  12:20

Tak v tomto případě opravuji svou původní tezi o špatném ukostření na: "Elektrický posilovač řízení má tak velký odběr proudu, že při běhu motoru na volnoběh (alternátor nedává dostatek proudu) způsobí pokles napětí v palubní síti". Pokud to někomu vadí, ať si koupí "gelový akumulátor" (např. zn Optima za min. 5 500,- Kč) nebo "kapacitor pro auto hi-fi" (dá se pořídit už od 3 500,- Kč).
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.02  11:04

Neco na tom asi bude, ale spatne sem se vyjadril. Kdyz v noci pustim svetla proti zdi a zatocim volantem, tak mi pohasinaji lehce svetla. O interieru nemluvim, nebot nic nepozoruji. :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.02  10:51

Nevím, jestli je to tím, že má TDI silnější alternátor, ale mně to fakt vůbec nedělá. Jen je zajímavé pozorovat, jak s větším odběrem roste i spotřeba na místě. Pokud je teplý motor, tak mi to žere 0,5l/h. Když zapnu všechny spotřebiče (vyhřívání *, zrcátek, skla, světla, mlhovky, ventilátor pustím na plno...), tak to vyskočí na 0,7l/h.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.02  09:36

« Re: Modré světýlka

No tak už i švestky v cajzlově jsou cool :-) Ne uklidnim vsechny prazaky ze i v Brne jezdej s mlhovkama i modryma svetylkama...
  • 00 Reagovat !

foto

11.12.02  09:32

« pohasinani zarovek

JOJO - to same je, kdyz vezmes za posilovac na volnobeh :o) - asi je to peknej zrout.
    Jinak jsem se ptal na ten pilovy filtr......... chtej za nej cca 470,- coz mi pripada hodne. At si ho strci do...... To radeji vycistim ten stary -pokud to pujde....
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 11.12.02  03:33

« Re: kolísání napětí

diamant> hehehe, toto robi aj mne troska skuter - na volnobehu mi to svieti kapanek menej ako v otackah...skodovka ma co dobiehat! :))
  • 00 Reagovat !

foto

11.12.02  01:01

« Originální příslušenství je tochu pochybná a zavádějící akce

Veškeré díly které jsou dodatečně schváleny musí projít státní zkušebnou a získat Atest 8-SD!
    Jestli to vyrobila Škoda nebo někdo jiný je zcela jedno. Vždy to jsou originální díly!
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 10.12.02  19:49

Keď sa bavíme o napätí, tak ja som spozoroval, že pri dojazde na križovatku mi po zastavení cvakne nejaké relé a svetlá mierne pohasnú. Netušíte, čo by to mohlo byť?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  17:12

modre ledky ma dneska kazdej... nejlepsi jsou kamiony, ktery z nich maj ruzny obrazky... :)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  17:06

policejni teror nemeckych policajtu... :-) jeste ze ziju v praze, kde za jasneho pocasi i policejni filcky jezdej s mlhovkama...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.12.02  11:20

Špatné ukostření alternátoru, resp. agregátu vůči karoserii. Nejspíše však jde o nedostatečné uzemnění mínus pólu regulátoru napětí - ten bude zřejmě vestavěn přímo do alternátoru (jaké je v tomto případě aplikováno konkrétní konstrukční řešení, to bohužel nevím).
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  10:59

Mel jsem stejnej problem,sice na mene sofistikovanem povozu,ale za pokus to stoji. Byl menenej nosic uhliku na altiku a spatne to sedelo,stacilo,dat ho tam znova a striknout kontoxem.
  • 00 Reagovat !

foto

10.12.02  10:51

« kolísání napětí

Poslední dobou mi na me Fabce (TDI) kolísá intezita osvětlení palubky a i světel. Za jízdy i při vyšších otáčkách je to vidět. Čím to může být?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  10:33

« Re: Olej

jo a skoda prisla s novou akci, prodava jako orig. prislusenstvi uz i oleje ... vcetne long-life.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  08:22

« Re: Olej

Olej se dava 10W40 (FABIA) - polosintak, ale na zimu tam klidne dej ridsi........ lip maze na studeny chod - 5W40 - plna sintetika.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…