Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: to arnold9
Teda sorry, ale ty tabulky byly zajimavy tak akorat tim, ze jsou k h... Uz jsem to cislo recykloval, ale vzopominam, ze jsem si pripadal pekne napalenej za svoji dvacku :-). Ty cisla vubec nevypovidali o nakladech a kdy se vrati, tabulka v podstate porovnala po kolika km se vrati rozdil v kupni cene a PR a to je smesny srovnani. Vyvod, ze pri 15tis/rok je to 50:50 byl proste spatny. Rekl bych, ze u "traktora" jsou vyssi naklady i na urdrzbu a s tim vubec neoperovali. Podle myho nazoru to bylo az prilis zjednoduseny. -
« Re: Bude Fabia WRC
Hele ty jiné -a- na žádným Monte Carlu ještě žádná WRC nepojede, ani by nemohla i kdyby byla hotová ve fabrice neboť ještě zádná néní homologovaná nebo že by už byla ??? nic o tom nevím. A bez homologace nemůže žádný auto startovat ani v okresním přeboru. V britském národním šámpionátu sice už loni startovaly Fabie, ale jen ve skupině N a to je k WRC ještě pořádný kus cesty. Podle mých informací by letos měly i u nás jet Fabie skupinu A v "nějakém továrním provedení" a WRC by měla být hotova údajně ??? v polovině roku. Pak se musí homologovat a teprve potom pak může začít někde závodit. -
« Re: Ztrácí se vám taky chl. kapalina ?
Taxem mírně zklamán. Těsnění pod spínačem ventilátoru to nebylo, tak prý dotáhnuli hlavu podle "pokunu výrobce" a jestli se bude opakovat únik kapaliny, tak to mám opět reklamovat a potom prý vymění těsnění pod hlavou. BTW já jsem jiné -a- než to stou Fabií WRC. To já jen pro pořádek aby jste věděli které -a- je které. Nás -a- je tady více. HOWG -
« Re: to imaxim
dekuji nafta mi nevadi,ale cetl jsem ze TDI moc dlouho nevydrzi,jak jsem psal i tak 7-8 let si auto ponechat,no a ze s nimi porad neco je,dale ze zacnou topit az tak po 20 km a problem se zamlzenym celnim sklem pro desti nebo rano v zime.nebo jsou to moje zkreslene predstavy?dik za radu -
Moze to byt aj tesnenie pod hlavou (vysledny efekt je skoro ten isty, aspon zo zaciatku, potom to uz ide rychlo a rano som nastartoval a hlasilo mi malo kavaliny a v servise prehodili tesnenie pod havou). Ale moze to byt aj prasknuty hladic, mne praskol v dolnom rohu na vodicovej strane, tiez sa to spravalo rovnako. A tiez teraz naposledy ked to bolo len tesnenie som sa bal ze je to zas chladic. -
« Re: to arnold9
Jestli ti nevadí nafta šel bych jednoznačně do tdi 66 kw, přestavba na plyn tě vyjde min. na 30 tkč a nemůžeš do garáží, sežere ti to místo na rezervu atd. Ve Světě Motorů v čísle 48 byly zajímavé tabulky, kdy při 15 tkm ročně a plánovaném používání vozu 5 let se diesel bohatě vyplatí. A to ty najedeš s prstem v nose. Navíc bych šel do r.v. 2OO2, ale až tak na konci února a vyrazil bych z dealera slevu min. 40tkč. -
« koupe auta
dekuji o peci,jsem ale velice rad. no oba vozy bych chtel pak predelat na plyn a proto me zajima jejich vykon,atd.mozna i ne,proto jsem se ptal,kolik to zere.u me je hlavni spotreba,auto budu mit soukroume,na lizacku a kazdy den tak okolo 70 km.pak jsem jeste uvazoval o 1.9 TDI slabsi,nechci to auto na zavodei,ale aby trochu jelo,ale jak jsem psal, nejdulezitejsi je ta spotreba.katalogi s vybavou mam,ale chtel jsem osobni zkusenosti.starsi auto nechci.nekupuji auto na 5 let a mene,ale na delsi dobu,proto nove.Dik -
« Re: koupe noveho vozu
Ach jo, co vlastně hledáš - menší či větší vůz, kolik a jak jezdíš, jakou výbavu požaduješ? Já jsem to řešil před rokem a zvolil jsem Fabii Combi, protože to používám k podnikání a nechtěl jsem výběhový model. Fabia má bezpochyby lepší podvozek, ale Octavia jako osmiventil pojede mnohem lépe odspodu. Já se z tebe snažím dostat nějaké zatímní postřehy, přeci mi neřikej, že ty auta znáš jenom z obrázků. -
Diamant 15.01.03 19:16
Pri vymene toho tesnenia netreba vypustat chladiacu kvapalinu. Staci spinac povolit a mat v druhej ruke pripravenu korkovu zatku. Okamzite otvor zazatkovat a potom zase rychlo vybrat zatku a vlozit spinac. Vytecie tak mozno 0,3 l kvapaliny. -
« Ztrácí se vám taky chl. kapalina ?
Tak sem dnes přistavil svou Fabii na servis po 15 000 a současně i roční prohlídku a v rámci reklamace nahlásil, že kapalina v nádobce klesla asi půl cm pod min. A jaké bylo mé příjemné překvapení, když mi přejímající tchnik řekl, že u těchhle nových Fabií už to většinou není těsněním pod hlavou-neboli utopenýma vložkama, ale povoleným spínačem ventilátoru na chladiči, což prý taky běžně dělalo u Favoritů a Felicií. Pořádně to prý zkontrolují a pak mi dají vědět, čím to opravdu bylo. Takže milí uživatelé novějších, ale i starších Fabií po záruce, někdy stačí mírně dotáhnout spínač a unik kapaliny je tentam, ale opatrně, ne zase dotahovat moc aby se těsněníčko neroztrhnulo. A pokud se to udělá neopatrně a těsnění rupne, pak se musí vypustit chl. kapalina, vyšroubovat spínač koupit nové těsnění a dát to nové těsněníčko na spínač a je to. Takže hurá na to a kontrolovat, kontrolovat. "To víte nemažete-klepe to"...."stále kvoká, stále kvoká"
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!