Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

17.01.03  08:54

« Re: to arnold9

Teda sorry, ale ty tabulky byly zajimavy tak akorat tim, ze jsou k h... Uz jsem to cislo recykloval, ale vzopominam, ze jsem si pripadal pekne napalenej za svoji dvacku :-). Ty cisla vubec nevypovidali o nakladech a kdy se vrati, tabulka v podstate porovnala po kolika km se vrati rozdil v kupni cene a PR a to je smesny srovnani. Vyvod, ze pri 15tis/rok je to 50:50 byl proste spatny. Rekl bych, ze u "traktora" jsou vyssi naklady i na urdrzbu a s tim vubec neoperovali. Podle myho nazoru to bylo az prilis zjednoduseny.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.03  07:35

« Re: Bude Fabia WRC

Hele ty jiné -a- na žádným Monte Carlu ještě žádná WRC nepojede, ani by nemohla i kdyby byla hotová ve fabrice neboť ještě zádná néní homologovaná nebo že by už byla ??? nic o tom nevím. A bez homologace nemůže žádný auto startovat ani v okresním přeboru. V britském národním šámpionátu sice už loni startovaly Fabie, ale jen ve skupině N a to je k WRC ještě pořádný kus cesty. Podle mých informací by letos měly i u nás jet Fabie skupinu A v "nějakém továrním provedení" a WRC by měla být hotova údajně ??? v polovině roku. Pak se musí homologovat a teprve potom pak může začít někde závodit.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.03  07:23

« Re: Ztrácí se vám taky chl. kapalina ?

Taxem mírně zklamán. Těsnění pod spínačem ventilátoru to nebylo, tak prý dotáhnuli hlavu podle "pokunu výrobce" a jestli se bude opakovat únik kapaliny, tak to mám opět reklamovat a potom prý vymění těsnění pod hlavou. BTW já jsem jiné -a- než to stou Fabií WRC. To já jen pro pořádek aby jste věděli které -a- je které. Nás -a- je tady více. HOWG
  • 00 Reagovat !

foto

16.01.03  19:19

« Bude Fabia WRC

Už na Monte Carlu?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.03  19:17

« Re: to imaxim

dekuji nafta mi nevadi,ale cetl jsem ze TDI moc dlouho nevydrzi,jak jsem psal i tak 7-8 let si auto ponechat,no a ze s nimi porad neco je,dale ze zacnou topit az tak po 20 km a problem se zamlzenym celnim sklem pro desti nebo rano v zime.nebo jsou to moje zkreslene predstavy?dik za radu
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.03  10:39

Moze to byt aj tesnenie pod hlavou (vysledny efekt je skoro ten isty, aspon zo zaciatku, potom to uz ide rychlo a rano som nastartoval a hlasilo mi malo kavaliny a v servise prehodili tesnenie pod havou). Ale moze to byt aj prasknuty hladic, mne praskol v dolnom rohu na vodicovej strane, tiez sa to spravalo rovnako. A tiez teraz naposledy ked to bolo len tesnenie som sa bal ze je to zas chladic.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.03  10:27

Jestli ti nevadí nafta šel bych jednoznačně do tdi 66 kw, přestavba na plyn tě vyjde min. na 30 tkč a nemůžeš do garáží, sežere ti to místo na rezervu atd. Ve Světě Motorů v čísle 48 byly zajímavé tabulky, kdy při 15 tkm ročně a plánovaném používání vozu 5 let se diesel bohatě vyplatí. A to ty najedeš s prstem v nose. Navíc bych šel do r.v. 2OO2, ale až tak na konci února a vyrazil bych z dealera slevu min. 40tkč.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.03  01:15

omlouvam se moje chyba.myslim slabsi TDI v octavii,jelikoz jsem mluvil i o ni.o TDI ve fabii bych nikdy neuvazoval.
  • 00 Reagovat !

foto

16.01.03  00:00

« Kdy bude nasazena Fabia WRC?

Dáme tipovací soutěž? Myslím, že je to jen otázka času!
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.03  21:57

« to arnold9

Nebo máš na mysli avizovanou 1,4 TDI?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.03  21:56

« to arnold9

Jaké slabší TDI? Ve Fabii je jen jedno TDI.
  • 00 Reagovat !

foto

15.01.03  21:40

« koupe auta

dekuji o peci,jsem ale velice rad. no oba vozy bych chtel pak predelat na plyn a proto me zajima jejich vykon,atd.mozna i ne,proto jsem se ptal,kolik to zere.u me je hlavni spotreba,auto budu mit soukroume,na lizacku a kazdy den tak okolo 70 km.pak jsem jeste uvazoval o 1.9 TDI slabsi,nechci to auto na zavodei,ale aby trochu jelo,ale jak jsem psal, nejdulezitejsi je ta spotreba.katalogi s vybavou mam,ale chtel jsem osobni zkusenosti.starsi auto nechci.nekupuji auto na 5 let a mene,ale na delsi dobu,proto nove.Dik
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.03  20:25

« Re: koupe noveho vozu

Ach jo, co vlastně hledáš - menší či větší vůz, kolik a jak jezdíš, jakou výbavu požaduješ? Já jsem to řešil před rokem a zvolil jsem Fabii Combi, protože to používám k podnikání a nechtěl jsem výběhový model. Fabia má bezpochyby lepší podvozek, ale Octavia jako osmiventil pojede mnohem lépe odspodu. Já se z tebe snažím dostat nějaké zatímní postřehy, přeci mi neřikej, že ty auta znáš jenom z obrázků.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.03  20:18

to imaxim.dekuji,ale muzes mi rici neco konkretniho,moc jsem z toho nepochopil ktery vuz.dik
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.03  19:30

Máš dvě možnosti, buď přiblížíš jakým směrem se tvoje myšlení ubírá a co tě ovlivňuje, nebo si přečti staré příspěvky. Tohle je hrozně nekonkrétní. Mě přijde hodně významné i výběr dealera, to poznáš později.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 15.01.03  19:16

Pri vymene toho tesnenia netreba vypustat chladiacu kvapalinu. Staci spinac povolit a mat v druhej ruke pripravenu korkovu zatku. Okamzite otvor zazatkovat a potom zase rychlo vybrat zatku a vlozit spinac. Vytecie tak mozno 0,3 l kvapaliny.
  • 00 Reagovat !

foto

15.01.03  18:30

« koupe noveho vozu

muzete mi poradit prosim.chci koupit novou auto a to skodu. vybiram fabie combi 1,4 55 kW a octavie 1,6 silnejsi 102 HP. pak jeste me napadla almera 1,5.ma nekdo nejakou zkusenost?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.03  13:56

Hmm tak to se mi ulevilo, protoze v posl. dobe se mi to stava taky ! A uz jsem se fakt zacal lekat ze to unika nekde do motoru a tesneni pod hlavou atd... Dikec
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.03  09:40

Mal som ten isty problem. Tesnenie vybrali a dali tam hlinikove a povedal ze to vydrzi cely zvot. Totiz to povodne aj ked sa to dotiahne sa casom aj tak rozpadne.
  • 00 Reagovat !

foto

15.01.03  09:33

« Ztrácí se vám taky chl. kapalina ?

Tak sem dnes přistavil svou Fabii na servis po 15 000 a současně i roční prohlídku a v rámci reklamace nahlásil, že kapalina v nádobce klesla asi půl cm pod min. A jaké bylo mé příjemné překvapení, když mi přejímající tchnik řekl, že u těchhle nových Fabií už to většinou není těsněním pod hlavou-neboli utopenýma vložkama, ale povoleným spínačem ventilátoru na chladiči, což prý taky běžně dělalo u Favoritů a Felicií. Pořádně to prý zkontrolují a pak mi dají vědět, čím to opravdu bylo. Takže milí uživatelé novějších, ale i starších Fabií po záruce, někdy stačí mírně dotáhnout spínač a unik kapaliny je tentam, ale opatrně, ne zase dotahovat moc aby se těsněníčko neroztrhnulo. A pokud se to udělá neopatrně a těsnění rupne, pak se musí vypustit chl. kapalina, vyšroubovat spínač koupit nové těsnění a dát to nové těsněníčko na spínač a je to. Takže hurá na to a kontrolovat, kontrolovat. "To víte nemažete-klepe to"...."stále kvoká, stále kvoká"
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…