Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
standa1 28.12.05 23:17
« Re:
Mám služební, krátkou 1,2 47kW, 10 tkm, nic necvaká, zato mi už prdlo okno - malá ranka kamenem, ale blbě na kraj skla! Mám 175/95 a trochu mi vadí málo podepřené nohy za koleny, sedačku mám až dole (největší sklon sedáku) a vzdálenost tak abych dosáhl na šaltpáku. Pak mi vadil "utopený" pedál plynu, občas jsem při spěchu chytal podrážkou boty za brzdu. Vyřešil to cca 1,5 cm silný kus tvrdé gumy přilepený na pedál plynu. Motor si sedá, už se s tím dá i předjíždět. -
"-- skrytý --" 19.12.05 14:10
« vložka zamku prednych dveri
Zlodej mi pretocil vlozky na oboch dverach .Neviete ci sa da "urobit" vlozka na povodny klucik od dveri-kvoli cipu v kluci?Otvaranie funguje teraz iba na central.
Skusal som vybrat vlozku podla navodu z knizky o fabii, ale nesla von(Fabia r.v.2000)Nevite poradit? -
« Cvakani spojky
Dobry den, nevite nekdo jestli je normalni(u Motoru 1.2 HTP 47kW), ze mi spojka, pri nastartovanem motoru, na neutral, pri seslapovani a vyslapovani cvaka, zhruba v mistech kde je normalne zaber. Mam to auto asi 3 mesice. Tak nevim zda-li je to normalni u tohoto motoru( najeto 5500km)diky -
« Re: Re:
Eh, teď nějak nevim, co je MR2005 a 6
Byla to Fabia Combi, Elegance, 2.0 benzín a stojí ve Stahovským NH Caru (pro případ, že si z Prahy)
Nicméně s tou výškou - já měřím 186 cm, ale fakt je, že i stejně vysoký brácha vždy sedí o kus blíž. Já totiž musím mít natažený nohy, jinak mě bolej kolena. -
"-- skrytý --" 01.12.05 08:26
« Re:
to El Carlos: To se me nejak nezda. Merim 187cm a kdyz si posunu sedadlo uplne dozadu tak nejen ze mi nezavazi stredovej panel, ale ani poradne nedosahnu na volant (ktery mam uplne vytazeny),... takze nevim....mam MR2005. (jestli jsi ale nevidel MR2006,.. tam nevim) -
« ad. kocary
Me zkusenosti s kocarem do Fabie Combi:
taktez hluboky kocar, do kufru vleze bez nutnosti odmontovavat kola, na druhou stranu, at se slozi ci ne, je o neco vyse nez roleta, takze je ji nutno nechat slozenou, coz az tak zase nevadi.
Mezi kocarem a sedadly je jeste misto na tasky, neco vleze "pod kocar", neco do volnych mist na bocich.
U me tedy zadny zasadni problem, asi dost zalezi na konkretnim kocaru, rozhodne odmontovavat kola neni to prave orechove. -
"-- skrytý --" 22.11.05 10:41
« Bez nadpisu
Ohledně kočáru do Fabie: potvrzuji situaci, že složený hluboký kočár (na vysvětlenou: ten co mám já - řekl bych dost běžný typ) do Fabie nejde ani do kombi jinak, než že se z něj musí demontovat všechna kolečka - neprošel by kolem podběhů. Na výšku je to OK, roleta se přes něj v pohodě zatáhne, ale kolečka musí dolů a vazelínou a šmírem opatlané konce hřídelí zašpiní při manipulaci vše okolo. Na rozdíl od Megane Grandtour, kam lze strčit okamžitě po té, co se složí (spustí dolů), může zůstat na kolech a za ním - dá-li se až k sedadlům - je ještě docela dost místa na další krámy. Jinak jízdní vlastnosti pro běžnou pohodovou jízdu se mě osobně jeví dost srovnatelné, Megane na 16´ nožná o něco víc drncá. -
« Bez nadpisu
Uz mam na Megane 15" zimaky a aj Fabia je prezuta na 14" zimaky. Stale je Megane istejsi aj na tych zimnych balonoch, ako bola Fabia na letnych. Ved to auto sa hrnie po predku zo zakruty von, ziadne prudke zmeny smeru sa nekonaju! Sa desim toho, ked budem musiet jazdit na snehu, s tym autom asi nikam nezatocim. Toto fakt Megane nerobi na ziadnych gumach. Ale blizsie poreferujem, ked budem donuteny znovu tu trasu ist Fabiou.