Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Pozáruční servis
Řeším teď klasický problém, za měsíc mi končí záruka a nevím, zda mám odejít od dealerského servisu (kde jsem až na ceny absolutně spokojený) ke známým do menší dílny. S autem jsem za celou záruku nic neměl až na ložisko zadního kola (hučelo - výměna) a drčení palubky (podloženo). Jde mi o to, že pokud člověka potká velký průser po záruce a jezdí pořád k dealerovi, opraví mu to zdarma (kolega měl třeba v háji servo a kabelový svazek) a servis se k tomu postavil tak, že nebude poškozovat značku a opravil to zdarma. Takže co teď - přijmout riziko (mám najeto 50 tkm, takže průšvih by se snad už projevil) a šetřit na údržbě anebo platit a být v podstatě pojištěn proti výrobním vadám, které se ještě neprojevily. Teď dělám ze Škodovek nedodělky, ale kdo ví. Samozřejmě ztratím záruku mobility, ale ta mi přijde stejně na nic - v podstatě zdarma odtah. -
« to imaxim
Jo jo. Celkem tomu dá. Osobně si ani nemyslím, že sníží spotřebu. Když pojedeš po dálnici na tempomat pořád 160 kopec nekopec, budeš mít určitě vyšší spotřebu, než když budeš šlapat na plyn a v každém prudším stoupání podvědomě trochu ubereš nebo prostě jen dostatečně nepřidáš, abys 160 udržel. Na druhé straně zase vynecháš spoustu zbytečných kvedlání plynem na rovince...
Stejně si myslím, že smysl tempomatu je z 99% komfort dlouhé jízdy. -
« to imaxim
Ty nemáš originální VW tempomatovou páčku? Já ji mám a z vrchu na ní nic není. Při funkci RES jen palcem pošoupneš posuvný cuplík vlevo a máš tam původní rychlost co by dup (to je takový překladatelský oříšek - pozn.Huf.) :o)
BTW, na to si stejně zvykneš. Ovládání VW tempomatu dělá zpočátku problem asi každému. -
« Tempomat
Tak mi minulý týden domontovali v NH Caru do Fabie tempomat (cena 7.200) a jsem velmi spokojený - udžování stabilní rychlosti je dost příjemné a předpokládám, že i spořivé. Jenom mě vadí, že ovládání přidání plynu je zvrchu páčky blikačů a tím pádem moc blízko pod volantem a takže když chci rychlost zvýšit či po přibrždění vrátit se na stanovenou, musím trochu lomit prsty. Samotné zapnutí držení aktuální rychlosti je z boku, což je pohoda. -
"-- skrytý --" 26.01.03 17:31
« Re: to luf
Chyba. On Ťe vůbec nechce vytočit. On Ti jenom chce ukázat jak to dělají mistři. Víš to se koupí
česká plečka - (aspoň kdyby byla levná)a pak se do ní nastrká tolik peněz kolik by stál k té plečce ještě traktor. No a když se to celé slepí dohromady tak se jde dělat do MC brouka pytlíka.
-
« Fabia RS TDI PD 96kW
Takza mila Fabia RS bude v provedeni TDI PD 96 kW? To bude ale rychlik, kolikpak to bude stat? Nejake odkazy:
www.cimbu.cz/motory.htm
www.skoda.ru/newsView.html?newsID=84
www.autoexpress.co.uk/news/ae_news_story… /> www.autoshow.ro/forum/viewthread.php?tid… />
V Cesku toho moc neni, zkuste toto:
www.jyxo.cz/search.php?s=%22Fabia+RS%22<… />
pripadne jeste zadat misto Fabia Fabii.
Nejake dalsi informace?

Montovali to HF profíci ve Zlíně. Kyklop se jmenují.