Škoda Fabia
Výkon je reálný! a tachometr taky! viz meření sobotní ( já + známý Octavia TDI81kw kousek za Prahou sme jeli a porovnávali tacho. Změny pouze minimální cca 3-5km/h když on jel 190 mě to ukazovalo něco malinko přes 190. Jo jinak Srovnání v dynamice On už od 190 zrychluje jako máčka a mně to táhne dál až pak kolem 200 to začne mírně stagnoat ale pořád mi to zrychluje. -
Ano máš pravdu že v nízkých otáčkách to bylo nepříjemné ale to mi za zhruba 2000kč změnily teda zvedly otáčky motoru o 500 víš! Poznáš to tak že auto zabere hned bez prodlevy ale to se u tuningu benzínových motorů dělá skoro vždy to zvedání otáček. Jinak už to není tak líné! jako orig. verze kdy otáčky kolem 1900 byly opravdu dusivé! teď si mohu jezdit 2000 a je to jako dřív 3000 myslím tím to zrychlení na sešlápnutí. Jinak opravdový zátah je cítit kolem 4000 a pak až do 7000 kdy přeřazuji vždy kvůli tomu oleji který už hledám týden a nemůžu nemůžu najít žádnou firmu. -
« Jako kluci na piskovisti
Predem uznavam, ze mi do toho vubec nic neni (krome toho, ze uz mi to leze krkem), ale nechteli byste uz tech honu na Petra nechat? Ja nevim, kdo z vas ma pravdu, pokud vubec nekdo, ale urcite vim, ze ani urazky, ani arogance, a ani jizlivost vasim argumentum na vaze nepridaji - zato dost naznaci o pisateli. Pokud se vam jeho prispevky nelibi, tak je nemusite cist, pokud jsou to opravdu takove blaboly, tak snad neni problem je vyvratit fakty. MC neni vase o nic vic, nez kohokoliv jineho. Mozna je Petr hloupy a spatny clovek a tady se jenom vyborne pretvaruje a mozna, ze vy jste rozumni a tolerantni lide. -
« Re: 1.4 16v vRS
To ti tam narvali turbo, nebo je ten motor vyladěnej tak, že je nepoužitelnej pro běžnej provoz (neboť se kucká v nízkejch otáčkách a táhne od 3000 ot vejš.) A ty výkony co uvádíš jsou podle mne nereálný (jak jsi je měřil, stopky a tacháč => chyba cca 20%) -
ps: Tento tutnig a cena auta vychází velmi výhodně! kdosi tu psal že ho tento motor nebaví. Přestavba stojí do 30 000kč a hravě poráží škodovácké motory až do 1.8T(110kw) a o nafťácích totéž! Nesrovnávám ale SuperB! pouze Fabie(kde nemá konkurenci a nejrozšířenější auta Octavie) -
Zajímalo by mě jen Pokud tu někdo má podobný ostrý Tuning, jeho dojmy a hlavně maximální rychlosti včetně zrychlení. Jezdím často Praha - Brno(Plzeň) a mnoho řidičů jen kouká když jedem na Brno a jedu kolem 200-230 ps:Ale nelze takto jezdit úseky delšího rázu(ani použití oleje Castrol Rs nezaručuje optimální mazací schopnosti v takto vysokých otáčkách. Proto hledám další tunig a to Firmu která prodává závodní oleje pro vwelmi vysokootáčkové motory. Nechci totiž ničit motor. Poraďte -
« 1.4 16v vRS
Zdravím všechny :-) patřím mezi Fabisty vRS MOJE auto viz [odkaz]%20foto.htm , mám 1.4 16v sportovní 2xvýfuk (na stranách), sportovní filtr, sportovní svíčky, nové fýfukové potrubí (zvetšené od motoru) bez katalizátoru a vyplý omezovač otáček. Teď k výkonu cca 90kw, točák cca 144, podle oveřených metod zvyšování výkonu (aby si někdo nemyslel že ten výkon je jen tak pláclý). Maximální rychlost činí 200km/h kdekoliv kromě stoupání , na rovince a z kopce přesahuje !!! 220!! a atakuje ručičkou 230km/h zrychlení z 0-100 na pouze 2° stupně převodu je během 8,5 vteřin! omezovač otáček je vyplý, ale nelze překračovat rychlost 100 km/h nebezpečí pro motor a otáčkoměr je teměř mimo rozsah červeného pole! Cena tohoto tuningu Vám sdělím až někdy projdu faktury práce a materiálu. Zatím