Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  14:56

« Re: to K_O_K

jak může být někdo na obojí? :o) to teda nechápu :o). Já si třeba vůbec nemyslím, že by zadohrab byl lepší, to asi fakt záleží na konkrétním autě, ale připadá mi jednoznačně zábavnější a mě víc vyhovující. Což je možná dáno i tím, že jsem si v životě v žádném pořádném předohrabu pořádně nezajezdil, ale myslím že není o co stát :o). Mimochodem koukal jsem i na ostatní auta toho vašeho týmu. Některý pěkný - třeba ta Honda, nebo Celica (až na tu 1.6 - dost šílená kombinace), ale čí je proboha ten fialovej Kadet? Majitele typuju na homosexuálního Pakistánce :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  14:45

« Re: a me uz to prestalo bavit :)

sice je mi to jedno, ale taky nechápu, proč si tady ten pan FFFabia nekoupil dvoulitr. Jelo by to asi stejně, při nesrovnatelně vyšší pohodě a nižší spotřebě. U tunění Felicií 1.3MPi byly asi nějaký ekonomický důvody, ale tady tomu fakt nerozumím - cenově to bude vycházet zhruba na stejno. Teď má auto jako krávu (vzhledem k motoru) rodinného vzezření s prťavým krouťákem a výkonem někde v 8tisících, prostě šílená kombinace.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  14:45

« to K_O_K

Obojí. Jen předohrab se samosvorem je uživatelský nejpřívětivější. RWD jsem měl v Oplu Senator 3.0 (r.v.91) a vyblbl jsem se s ním solidně. Přesto nechci jeden z těchto dvou pohonů nad druhým povyšovat. Možná, že je RWD lepší, ale ne o moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  14:34

to Hufnágl - No právě. Bez ohledu na značku je podle mě člověk buď předo a nebo zadohrabista (to jsem asi já :o). A co ty?
  • 00 Reagovat !

foto

10.02.03  14:22

« a me uz to prestalo bavit :)

delat z takovy sragory jako je 1.4 zavodak... fakt ne... ono to mozna po vsech tech upravach jede (je fakt ze s KN kem to opravdu udrzi 200tacho do kopce i ve 3lidech - D1 Praha Brno), ale co z toho, silenej rev a silena spotreba a motor tak na 150kkm... kdyz chci sportak tak chci sportak... ale delat ze sracky tuhy *... hmm asi ne. Ten kombik vypada silene, hlavne ten interier... asi jsem zestarnul ale prestalo me opravdu bavit ostromeckovavat auto, ktery na to nema... tot muj nazor (btw to neznamena ze si na dalsi auto nedam cerny skla a nejaky pekny hliniky) ale tot vse... vidim spoustu vytunenych fabii/oktavek a kdyz clovek vidi skoro batmanovskej cover na oktavce a vzadu 1.9SDI tak se musim smat... samo taky jezdim v upravene kare, ale fakt je ze uz se v tom necitim - resp. kdyby to auto melo 150kW tak budiz ale takhle... No tot popis mych pocitu po 2 letech zivota s "tuningem" :)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  14:16

« to imaxim

f.F.f má 15". To není špatné. V žádném případě to ale není tuningový rozměr. Navíc má standardní podvozek. Chromované kliky jsou humus. Ještě chybí chrom pod klikama, chromovaná zrcátka a potahy s logem RS na ty netuningové sedáky. ;o)

Popřípadě bych se nedivil, kdyby se na podobném "tuningu" objevily modře svítící diody.

BTW, asi nejhorší je ten interiér. Jakoby to dělalo děcko.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  14:12

« to K_O_K

Já nejsem fixován na jednu značku. Zajímá mě konkrétný typ vozu a jeho vlastnosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  14:00

Hufnágl - když je ta Nokie v autě tak to jde, ale nebudíš pohoršení, když ji vyndáš a jdeš s ní třeba po ulici :o))). Pak taky nerozumým tomu, že vybíráš mezi BMW, Maserti a Fiatem. Připadá mi, že jsou to koncepčně i imagově dost různý auta.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  13:57

« Re: to RV

Jasně Hufe, to se nechá pochopit.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  13:54

« Re: to imaxim ad 10455

Zdar Hufe, to nemá cenu rozebírat (já mám také Combi), Prášilovo auto celkem ujde, ale já bych radši zaplatil výbavu Eleganci než ohromoval tuningem, kdy 1.4 je prý potom lepší než TDI či 2.0. A ty kecy o sekundování 1.8T. Mě to taky jede, ale s tíhle motorem nemá cenu soupeřit. Tvůj postřeh o kolech je přesný, Škoda má nádherný originální kola za pár korun a on si dá na kliky nerez (místo aby je nalakoval) a ten 14" hnus. Ale hlavně nemít klima?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  13:46

« to imaxim ad 10455

Ty máš 2.0, ne? To je 85kW, 170NM (při 2400ot/min), 0-100 za 10s, Vmax 195km/h. Nepřipadne Ti divné, že má kombík s 1,4 16V zrychlení o 1,5s lepší, než máš Ty? Že má lepší Vmax? To vše při jen o 5kW vyšším výkonu a 26NM menším MK? Rád dotyčného Barona Prášila v Brně na srazu prověřím ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  13:40

« to RV

Jde o to, že moje Fabka je v super stavu. Cokoliv se mi nezálo (čepy, silentbloky na př. nápravě, tlumiče, kotouče.....) jsem vždy okamžitě měnil. Jistě chápeš, že takové auto je blbost prodat, pokud to někdo finančně neocení.

BTW, a navíc mám teď krásné nové rádio (ne, že bych byl tak rozmazlený a staré prodal) :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  13:38

« to K_O_K

Jo, ta holčičí NOKIE je moje. Měl jsem ji defaultně stříbrnou, ale škrábl jsem ji a koupil obal ladící k barvě vozu.

Já zásadně nikdy nechci přemotorované auto. Asi jsem srab, ale potřebuju mít rezervu. Uznávám, že silné auto na slabém podvozku je sranda. Já ale raději pohodu.

Na 17" se dá jet úplně v pohodě. Jen to chce mít vycvičený reflex na oblíždění výtluků. ;o) Taky příčné asfaltem zalité spáry v silnici jsou nepříjemné. Za vlastnosti motokáry to ale rozhodně stojí. Myslím, že bys byl překvapen, že to auto není až tak nepohodlné. Rozhodně tak 2x míň, než vypadá.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  13:36

Aha,já to pochopil tak,že buď Fiat coupe nebo něco s motorem 1.9Tdi 110 kW.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  13:31

to Hufnágl - koukal jsem na ty stránky - pěkný. Auto taky pěkný. Výhradu bych měl jen ke vzhledu zadního spoileru. No a ty vejfuky, což je sice věc názoru, ale myslím že jeden by stačil. Asi máš pravdu, že tak jak to máš teď to bude asi dost podmotorovaný, vzhledem k jízdním vlastnostem. Já mám radši motor rychlejší než podvozek , než naopak - je to zábavnější :o). Na druhou stranu na 440 Nm na přední nápravě bych si asi nezvykl :o). A koukám, že už ses vyhranil a jdeš do předohrabu, to taky nechápu :o) A ještě ty obrovitý ráftky. Na tom se dá v reálu normálně jezdit? Mám pocit, že minimálně ty ráfky musí hrozně trpět. Jo a nakonec, ta růžová holčičí Nokie je tvoje? :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  13:19

« to RV

Nechápu otázku. Prostě pokud si Fabku ponechám, vezmu motor (správně jsi poznamenal, že s Leonu nebo Golgu nebo Bory) včetně spojky, převodovky, IC, kulisy a lanovodů (atd) a lupnu ho tam. Je to celkem pohodová věc. 180-190PS a 440NM bude potom zárukou nevšedních jízdních zážitků.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  13:11

Takže to TDI ,asi nejspíš Leon co ?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  13:00

« to RV

Prodám ji pouze, pokud na ni moc neztratím. Pak koupím zánovní Fiat Coupé 20V turbo Limited edition. Jinak jdu do implantace TDI PD 150PS + 6kvalt + čip + největší KN kit, jaký se tam vleze ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  12:58

« to F.f.fabka

Hm... Už jsem ty stránky viděl. Nic extra. Kola, na které bych neobul ani zimní. Vysoké je to jak koza. Navíc jsou kola zalezlá v blatnících... Základní verze interieru, jehož tuning bych bez váhání označil za vesnický, mně přivádí na myšlenku, jestli není lepší ho i tak nechat v sérii. Proč jsi nekoupil sportpaket? Volant alá RS a sedáky, které jsou o dost lepší, než ty sériové za těch 22 tísíc stojí. Kdybych tuto možnost neměl, na fabku bych se vysral. Origoš volant je děsivý a boční vedení standardních sedaček je na "tuningáč" taky nulové.

Dynamika motoru? Přinejmenším divné. 90kW ze 74kW? Proč ne. 144NM ze 126NM? Taky pohoda. Že se ale touto decentní úpravou výkonu změní zrychlení z 0-100km/h z 11,6s na 8,5s (o 3,1s) a Vmax ze 186 na 220km/h mi připadne slušně řečeno jako blbost. Jakékoliv další plácání o porovnatelné dynamice s 20V turbem tyto zvláštní údaje jen více znevěrohodňuje.

Ale neber to jako útok. Napsal jsem tu jen to, co mě při pohledu na Tvé auto napadlo. Ber to jako konstruktivní kritiku a začátek snad plodného tunerského dialogu.

A abys věděl, co máš pomluvit Ty mně, tak mrkni na www.sweb.cz/hufnagl -> Hufova Fabia
  • 00 Reagovat !

foto

10.02.03  12:08

« To Huf

Hufe na Tvejch stránkách jsem viděj ,že prodáváš svoji Fabku.Co bude Tvůj novej skvost ?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…