Škoda Fabia
[odkaz] zde dokonce je na ni recenze: Jedná se o vůz, který má výkon až 200 kW při 8200 ot/min, toč.m. 250 Nm při 6500 ot/min. Výkon je přenášen přes šestistupňovou sekvenční převodovku, s kterou Fabie dosahuje max.rychlost 260 km/h. Rozšířená Fabie na diskách 8x18´ je obutá do pneumatik DUNLOP 210 R18. jen by mě zajímala cena :))
« Fabie 2.0 ( 200kw)
Kdysi jak sem se bavil s majitelem co mi dělal Tuning říkal, že už jel v závodní Fabii 2.0 která měla kolem 200 kW je pravda ale že to je už extrém co na silnice nepatří :)) co by pak majitelé Porsche asi dělali kdyby jim to natřela Fabie :)) - berte to s humorem je to extrém -
a já sem do 1.4 nešel bezhlavě, s tuningem se počítalo a už předem sem věděl jak asi zhruba bude jezdit. Tím chci říct že mnozí kdo porovnávají jen objem jsou pak velmi překvapeni, a nejvíc ostatní co vidí v ceníku nejsilnější motor pro Fabii 2.0 85kw a pak je překvapí Fabii co valí jako z praku. Ono tunig dokáže opravdu to co normální řidič neznalý nemůže vědět. A to hlavní také dokáže hodně peněz ušetřit. Každý kilowat se při koupi platí a někdy jde tak krásně dohnat viz TDI motory. Ps: a jen pro zamyšlení kdo má větší respekt? když vedle sebe postavím dvě Fabie jednu s tuningem a druhou bez. -
« http://sweb.cz/fabiakombi/moje%20foto.htm
Zdravím [odkaz] Pěkná Fábia, je vidět že na ni majitel dbá a hlavně má na to:-) Já jak sem řekl měl sem možnost pouze koupi nového vozu pro rodinné účely + zábavu a to se pokouším skloubit. Raději sem ušetřil na výbavě a motoru a dohnal to tuningem. Mně plnohodnotně stačí 1.4 16v 74kw, jednak ho Zídek Tuningem vyhnal víš a jak někteří psali že sem si měl koupit radši 2.0 To ne! Pořád sem o dost levnější než kdybych jezdil orig. 2.0 a mám podstatně silnější motor. Nechtěl sem srovnávat!! Můj motor s 20vTurbem! Jen sem ho uvedl jako nejbližší možný(u Škodovek) za kterým bych ho zařadil (porovnávám pouze Benzíny s Benzíny) Cenový rozdíl mezi mojí 1.4 a 2.0 dělal k 20.12.2002 něco kolem 65 000kč mě tuning zatím vyšel na cca 40 000kč + (se vším i s koly interiér motor atd..) ještě okna, a drobnosti a budu spokojeny.
« fabiaRS
důvěrná informace z důvěryhodného zdroje přímo ze Škody-Auto a.s.: Pro Fabii RS byl v souladu s marketingovým plánem souvisejícím s rozvojem aktivit Škodymotorsport vybrán jeden z nejnovějších motorů koncernu VW. 2.0 FSI 112 kW, 200 Nm. Při simulacích i jízdních zkouškách bylo auto až nečekaně živé a zároveň úsporné. První kusy by mohly být v prodeji začátkem podzimu 2003. -
Diamant 10.02.03 21:39
« To F.f.Fabia
Skutočne aj mne pripadá divné porovnávať dynamiku Fabie 1,4 16V (aj keď s tuningom) s Octaviou 1,8T. Aj keby si si dotunil turbo, ešte stále by to nebolo to, čo 1,8T. Na porovnateľnú dynamiku s Octaviou 1,8T potrebuješ vo Fabii aspoň okolo 100 kW. A na to môže kandidovať len 2,0, nie však 1,4 16V, ktoré je už aj tak dosť "vyžmýkané". -
« Re: Ukazatel teploty vody
Me uz to otravuje mesic. Neco Ti povim. Uz me ty skodovacky DODO nebavi. Mam sto chuti se ji zbavit. Kdyz to neni tesneni pod hlavou, tak je to servo a kdyz ani to ne, tak zase neostrikuji sterace a nakonec nefunguje ukazatel teploty vody. Za zminku stoji vyletavani oken, coz nevim jestli je, ale byla casta atrakce u starsich FABII. JInak mam 1.4 MPi a najeto kolem 30 tis.
Vrzani plastu i na dverich nepocitam. Vzdyt jsem si koupil ceske auto, coz je prece normalni, ne ? * SKODA. -
« Re: Projizdka po Videnske
Po dvanacte hodine v poledne. Mel jsem na tachu max 210km/hod. V noci bych si to nelajznul, protoze i kdyz je to v relativne zastavene oblasti (samy firmy), uz jsem tam potkal srnku na posledni chvili. A jak vypadala? Ja nevim covece, proste cerna, tusim i tmave skla, brnenska znacka 1Bx xxxx.. tusim. -
« Re: Ukazatel teploty vody
jiri99> Wow, tak mne sa objavil presne tento problem niekedy minuly tyzden. Po zahriati motora, asi za 10-15 minut rucicka padne uplne dole, pomoze zhasnut moto a znova nastartovat, potom to zasa chvilu ukazuje.
Aky mas motor? Ja mam 1.4MPI, najazdenych 49000 km. Pozeral som do katalogu, samotne cidlo pre skodovacke motory stoji nejakych 600 Kc, u VW motorov to je inac.
Chcelo by to nacitat pamat zavad, ci tam nebude nieco k veci. -
« Ukazatel teploty vody
Vazeni, nevite jak odstranit poruchu, ktera se projevuje spadnutim ukazatele teploty vody na nulu. Nejspis to bude spatny kontakt na cidle, nebot to spadne pri prejezdu pres nejakou nerovnost. Po opetovnem nastartovani se to vrati zpet a cele se to opakuje. Rad bych se zeptal A.- Kde se toto cidlo nachazi B.-kolik asi stoji .......... popripade, co by to mohlo zpusobovat. Diky moc predem :o)